Prof.Dr. Alper Çabuk

Hayatın İçinde Olmak

Prof. Dr. Alper Çabuk yazdı

5 Mart 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bugün bu köşeyi okuduğunuzda büyük olasılıkla kaçırmış olacaksınız, ama yine de erkenden bu köşeyi okuyanlara bir davet olsun. 5 Martta, sabah 10:00’da Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2009’da çok özel etkinliğimiz var. Hep söylerim, 21.yüzyılın en önemli gündem maddesi küresel iklim değişiklikleri; işte bugünkü etkinliğimiz ‘Küresel İklim Değişiklikleri ve Farklı Sektörlere Olası Etkileri’ Paneli. Paneli konuyla ilgili önemli bir meslektaşımız Prof.Dr.Mikdat Kadıoğlu yönetecekti, ancak kendisine tayin edilen vatani bir görev nedeniyle son anda katılamayacağını bildirdi. Mikdat hoca katılamayacak olsa da küresel iklim değişikliklerini farklı boyutlarıyla değerlendirecek, konunun ülkemizdeki önemli isimleri olan çok kıymetli araştırmacılar ve akademisyenler var panelist olarak. Kaçırmamanızı tavsiye ederim. Başımıza kısa, orta ve uzun vadede gelecekleri ve bu etkileri nasıl azaltabileceğimizi öğrenmek istiyorsanız, yeriniz bu panel. Yazımı okumaya geç kalmadıysanız, hadi, kalkın gelin Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezine...
 
Mimarlık ve tasarım, kent ve kentliden beslenir. Bu yüzden mimarlık ve tasarım kentle iç içe olmalı, kente ve kentliye temas etmeli, mümkün mertebe bu temas yüzeyini artırmalıdır. Bu bakış açısıyla Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi olarak geçen yıl içinde Neo Plus Alışveriş ve Yaşam Merkezinde Sanat ve Tasarım Galerimizi açtık. 
‘’Üniversitemiz içinde neden açmadınız’’ diye soran kişilere ‘’bizim kaygımız Üniversitemiz ekosistemi içinde kalmak değil, ekosistemimizi kent, hatta ülke çapına genişletmek, sadece üniversite çevresiyle değil, halkla, halkımızla temas etmek’’ dedik. 
Bugüne kadar bu galeride çok güzel sergiler açtık. Ama sanırım en özelini bu Perşembe günü açacağız. Perşembe günü açacağımız sergimiz, sadece özel bir günde, Dünya Kadınlar Gününde açılacağı için değil, Kadınlarımıza atfen açılacağı için özel. Moda Tasarımı Bölümden özel iki kadın akademisyen meslektaşımın öncülüğünde açılacak bu sergimiz eşimiz olan, kardeşimiz olan, bizi dünyaya getiren, yetiştiren, dünyamızı yaşanabilir kılan, güzelleştiren kadınlarımız için. Onları sadece bir gün değil, ömür boyu özel hissettirsek bile, onlara olan minnet borcumuzu ödemeye yetmez. Bu yüzden lafı bile olmaz, ama yapmazsak olmazdı, bu sergimiz tüm kadınlarımıza armağan olsun istedik. Hepinizi 8 Martta 16:00’da açılışa bekleriz. 
 
Geçtiğimiz hafta Cuma günü, ailemizin en yaşlı bireyini, o özel kadınlardan birini kaybettik, ne yazık ki. Cumhuriyetle yaşıt, tonton anneanneyi uğurladık. Bu dünya sınav dünyası, çok iyi bir insandı, inşallah ona sınavını başarıyla tamamlayan kullardan olmak nasip olur, kabrinde rahat uyur, mekanı cennet olur. Açılacak sergimiz, aynı zamanda ona da atfen olsun, gönüllerde...
 
Herkese güzel bir hafta dilerim.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi