HAYALLER POLLYANNA, GERÇEKLER UMUT TACİRLİĞİ

Ahmet Bingöl yazdı

23 Mart 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Her insanın biraz Pollyanna’cılık tarafı vardır. (Mutluluk oyunu)Bazen çok işe yarar, bazen gerçeklerle yüz yüze kalınca fayda etmez. Çünkü gerçekler acıdır, vurur insanın yüzüne yüzüne. Hiçbir şey kar etmez, bir umut için yarını beklersin. Çırpınırsın bu zor dönemden kurtulayım diye. Eskişehirspor’un durumu tamda böyle, biraz Pollyanna’cılık biraz da umut tacirliği üzerine kurulu.
Bir takım düşünün, herkes seferber olmuş, taraftar direniş demiş, Vali beyin desteği ile öyle ya da böyle sıcak para girişi olmuş. Kısmide olsa ödemeler yapılıyor. Kimse umudunu kaybetmek istemiyor. Mutluluk oyununu oynamaya devam ediyor. Matematiksel olarak şansımız olduğu sürece umudumuz devam edecek. Evet matematiksel olarak şansımız var, peki inancımız var mı? İnancımızı kıran umutlarımızı acabaya çeviren, sahada mücadele eden futbolcular değil mi? 
Böyle kurtuluş mücadelesi mi olur. Kasımpaşa maçında taraftar inanmış peşinizden gelmiş, çılgınca destekliyor Puan veya puanlar alınması gereken maçta değil puan futbolcular ortada yok. Kendi evinde Bursaspor ile karşılaşıyorsun, olmazsa olmazlarda bir maç, taraftar inançlı şehir acaba, bir kıpırtı bekliyor sizde yine çıt yok. Kulübede ses var görüntü yok, sahada mücadele yok dolaysıyla puan yok. İçerde puan yok dışarıda puan yok peki bu takım nasıl kurtulacak arkadaş biri bana anlatsın. Bazı futbolcu arkadaşlar çıkıp beylik laflar ediyor, umudumuzu koruyoruz bu takım düşmeyecek. Kardeşim sormazlar mı? Adama neye dayanarak söylüyorsun bu lafları, yaptığın mücadele ortadayken.  Beşiktaş maçını geç, ligin selameti için onu zaten yedirmezler. Kimsenin bir beklentisi yok zaten. Akhisar maçı tam bir komedi her bakımdan, aldığın puanları elinle rakibe teslim ettiniz.
Tek yakalayacağımız takım Kayseri spor’la oynayacağımız maç, maçı aldık umutlar yeşerdi. Berabere kaldık, rakipler kaybetti, Pollyanna’cılığa devam. Kaybettik, yolun sonu göründü düştük. Kayserisporla berabere kaldık, mutluluk oyununa devam.
 Çok kıymetli futbolcu arkadaşlar böyle oynarsanız düşersiniz, hep beraber düşeriz. Böyle mücadele ederseniz düşersiniz. Takım olarak mücadele etmezseniz düşersiniz. Kendini kurtaran kaptan, deyip bireyselliğe dökerseniz düşersiniz. Bu kadar insan size güvenmişken, siz kendinize güvenmezseniz düşersiniz.
Bu şehir bu davaya bu kadar inanmış iken sizlerde çocuklarınızın gözünde küme düşen takımın oyuncuları değil de, mücadeleyi kazanan babalar olarak çıkın karşılarına. Gururla.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi