HATALAR

Normal 0 <w:HyphenationZ

15 Şubat 2013 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehirspor kongrelerine hiç bu kadar ilgi olmamıştı. Haziranda yapılacak kongreye dört aylık bir zaman dilimi olmasına rağmen, herkes tarafından yakından takip ediliyor. Son günlerde Yönetim içerisindeki ciddi hatalar ve yanlışlıklar Şehrin ve taraftarın üzerinde olumsuzluklar yarattı. Yapılan yanlışlar, yüz kızartıcı hataların belgelerle ortaya çıkması her kesimi derinden etkiledi. Etkilenmeyen bir kesim var, o da hatayı yapanlar. Hal böyle olunca Eskişehirspor’un yönetim şekli ciddi şekilde sorgulanır oldu.

En son yapılan üyelerin birçoğunun; yöneticilerin, eş dost akraba olması, hiç kabul edilir iş değil. Yapılan itiraz üzerine, İl Denekler Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde son yapılan üyelerin “tüzüğe aykırı hareket edildiği” gerekçesiyle 67 üyenin üyeliği iptal edildi. Bu kadar basit olan üyelik işlemini bile eline yüzüne bulaştırıyorsa vay Eskişehirspor’un haline. Eskişehirspor futbol takımı, iki kulvarda başarıyla yoluna devam ederken, Yönetimin yaptığı hatalar maalesef takımın başarısının önüne geçti. İster istemez takımı değil yapılan hatalar konuşuluyor. Konuşulmaya devam edecek gibi görünüyor.

ALTERNATİF

Yönetimi en çok zorlayacak konulardan birisi de, alternatif yönetim adayının olması. “Alternatif” kelimesini çok önemsiyorum. Kendisine ve ekibine güvenen Başkan adayı Sayın Mesut Hoşcan; Biz muhalefet değiliz. Biz rakip değiliz. Biz alternatifiz, kendime ve ekibime sonuna kadar güveniyorum. Bu işi biz başarırız diyor. Bu cümleleri Taban Birlikleri Başkanları ile yaptığı toplantıda dile getirdi. Benim önemle üzerinde durduğum, Taban Birliklerinin hiç oyu olmamasına rağmen, sohbet toplantısı yapması, sorunlarını dinlemesi, vereceği destek projelerinin olduğunu açıklaması Taban Birlik Başkanlarını memnun etti. Bizler kongrede kimin kazanacağını bilemeyiz, kimse de bilemez. Önemli olan bir alternatifin olduğu ve şehirde bir çığlığın yapılan yanlışlar karşısında artarak yükseldiğidir.

KISSADAN HİSSE

Yolcular uçağa binmeye hazırlanırken, uçak şirketinin minibüsü yanlarında durmuş. İçinde kaptan pilotla, yardımcı pilot inmişler. Yolcular fena halde şaşırmışlar. Kaptan pilotun elinde bir beyaz baston, kolunda üç noktalı bant, yardımcı pilotun elinde bir köpek taşması, tasmanın ucunda bir köpek, sağa sola çarparak ilerliyorlar uçağa.

Günlerden 1 Nisan değil ama “şaka herhalde” demiş yolcular doluşmuşlar uçağa... Uçak pistte hızla ilerlemeye başlamış, Yolcuların gözü camlarda, uçak hızlanmış, yolcular iyice endişelenmeye başlamışlar. Uçak iyice hızlanmış, pistin sonu iyice yaklaşmaya başlamış, bazı yolcular dua etmeye başlamışlar. Uçak son hıza ulaşmış, bu arada pistin sonuna da ulaşılmış. 100 mt sonra betonun bittiğini çimlerin başladığını gören yolcular dehşet içinde çığlığa başlamışlar. Tam o anda kaptan pilot levyeyi sonuna kadar çekmiş. Tam pist biterken tekerlekleri yerden kesmiş havalanmış. Kaptan pilot arkasına yaşlanmış, derin bir nefes almış, yardımcı pilota dönmüş: Biliyor mu sun? Bir gün çığlık atmakta gecikecekler hep birlikte ölüp gideceğiz!

Dünyada böyle yöneticiler oldukça çığlık atmaktan vazgeçmeyiz.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi