Harun Karacan, Çarkacı’yla ne konuştu?

Arif Anbar yazdı

19 Ekim 2018 08:46
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Harun Karacan…
AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili. Bir bakıyorsunuz fabrika işçileriyle, bir bakıyorsunuz üst düzey iş adamlarıyla… Bir de bakıyorsunuz, farklı partilerin önde gelen isimlerinin evinde!

*

Son cümle önemli: “Farklı partilerin önde gelen isimlerinin evinde…”

*

Bunu niçin vurgulama gereği duydum? Anlatayım…

*

Harun Karacan, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 21.00 sularında, Sebahattin Çarkacı’yı Çifteler’deki evinde ziyaret etti. Bilmeyenler için Sebahattin Çarkacı’nın kim olduğunu ifade etmek faydalı olacaktır. Çarkacı, 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde, CHP’nin Çifteler Belediye Başkan adayıydı. Çarkacı’nın, sağ seçmenin ağırlıklı olduğu bir ilçe olan Çifteler’de, CHP adına ciddi bir başarıya imza attığını söylemem gerekir.

*

Bu başarıyı şöyle ifade etmem gerekirse… 2014 yerel seçimlerinde, Çifteler’de… Kayıtlı seçmen sayısı, 11 bin 731’di. Oy kullanan seçmen sayısı, 10 bin 577’ydi. Katılım oranı, yüzde 90,16’ydı. Geçeri oy sayısı, 10 bin 178’di.

*

Metin Özen’i aday yaparak seçime giren AK Parti, geçerli oyların yüzde 36,56’sını, yani 3 bin 721’ini aldı. Sebahattin Çarkacı’yı aday yaparak seçime giren CHP ise, geçerli oyların yüzde 36,2’sini, yani 3 bin 679’unu aldı. MHP, oyların 2 bin 41’ini, Saadet Partisi 240’ını, Demokrat Parti 40’ını, Büyük Birlik Partisi 37’sini, Bağımsız Türkiye Partisi 19’unu ve Millet Partisi 1’ini hanesine yazdırdı.

*

Bu haliyle tabloyu değerlendirdiğimiz zaman, AK Parti’nin adayı olan Metin Özen’le CHP’nin adayı Sebahattin Çarkacı’nın arasındaki oy farkı, sadece 42! Yani, Çarkacı, 2014 yerel seçimlerinde söz konusu 42 oyun 22 tanesini alsa, seçimi kazanıyordu. O süreçte bazı hatalar yapıldığı için çok küçük bir oy farkıyla, CHP seçimin kaybedenlerinden oldu. Ancak her ne olursa olsun, şunun üzerinden durulması gerektiğini düşünüyorum. Sağ seçmenin hakim olduğu Çifteler’de, Sebahattin Çarkacı yalnız ve yalnız 42 oyla seçim kaybetti. Ve söz konusu seçimi, iktidar partisine kaybetti. Bu noktada Çarkacı’nın başarısız olduğunu kimse iddia edemez. Tam tersi, hatalara rağmen, başarılı bir sonuç kopardığını söylemek daha doğru olur.

*

Gelelim Harun Karacan’ın, Sebahattin Çarkacı’ya gerçekleştirdiği ziyarete… Fotoğrafı görüyorsunuz, söz konusu ziyaretten bir kare. Karacan’la Çarkacı’nın samimi bir poz verdiklerini net ifadelerle söyleyebiliriz. Zira Çarkacı, elini, Harun Karacan’ın dizine koyuyor ve gülümseyen üç yüz, objektife poz veriyor.

*

Öte yandan, Metin Özen’in, AK Parti tarafından bu dönem belediye başkan adayı olarak gösterilmeyeceği yüksek sesle dillendiriliyor.

*

Tüm bu anlattıklarımızdan hareketle birkaç senaryo akla geliyor. Harun Karacan, Sebahattin Çarkacı’ya… Sadece nezaket ziyaretinde bulunmuş olabilir. Harun Karacan, Sebahattin Çarkacı’yla… Yerel seçimlere ilişkin fikir alışverişi yapmış olabilir. Harun Karacan, Sebahattin Çarkacı’nın… AK Parti’den, Çifteler Belediye Başkan Adaylığını düşünmesi istemiş olabilir.

*

Kısa bir fikir jimnastiği yapmaya çalıştım. Yukarıda aktardığım senaryolardan en göze çarpanı, CHP’li Sebahattin Çarkacı’nın, AK Parti’den Çifteler Belediye Başkan Adayı olma ihtimali. Belli mi olur? İşin içinde Harun Karacan gibi ikna kabiliyeti yüksek bir isim varsa… Olur mu, olur…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi