Hangisi İl Teşkilatı?

11 ayın sultanı Ramazan ayını geride bıraktık. Ramazan ayı sadece vatandaşların değil partilerin, kurumlarında organizasyon ve teşkilatları ile bir araya gelmesine vesile oldu.

5 Mayıs 2022 08:51
A
a
Sütiş Eskişehir
11 ayın sultanı Ramazan ayını geride bıraktık. Ramazan ayı sadece vatandaşların değil partilerin, kurumlarında organizasyon ve teşkilatları ile bir araya gelmesine vesile oldu.
Ay boyunca çeşitli iftarlar, buluşmalar ve içinden mana çıkarabileceğimiz fotoğraflara tanık olduk.
Bu organizasyonların içinde dikkat çeken 2 iftar programı vardı.
Ak Parti İl Başkanlığının ve Tepebaşı İlçe Başkanlığının organize ettiği iftar programları bana hangisi il, hangisi ilçe diye düşündürdü.
Çünkü İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda Parti'nin kurmayları çok fazla katılım göstermedi. Protokol masasında il yöneticileri dışında sadece Milletvekili Nabi Avcı ve eski vekil Salih Koca'yı gördüm. Sayı olarak ise 700 - 800 kişilik bir katılım vardı.
Tepebaşı İlçe Başkanlığı iftarı ise tam tersi beklenenin üstünde neredeyse 1500 kişinin katıldığı bir meydan okuma gibiydi.
Üstelik programa Tarım Bakanı, Bölge Başkanı, İl Koordinatörü, Milletvekilleri Harun Karacan ve Nabi Avcı eski vekiller Ülker Can, Ak Parti teşkilatının geçmiş dönem yöneticilerinden Dündar Ünlü, Hasan Tunç gibi sevilen isimler katılım göstermişti.
İki etkinliğe bakınca insan ister istemez bir kıyasa giriyor ve düşünüyor.
Hangisi İl, hangisi ilçe sormadan edemiyorum!
 

Her Yer Araç Doldu

Eskişehir trafiğine kayıtlı araç sayısı 310 bin oldu. Bu sadece arabaların sayısı değil elbette. Traktörden, biçerdövere kadar tüm araçlar bu rakamın içine dahil.
Ancak yine de şehirde yaşayan her 3 kişiye 1 araç düşüyor. Bu ülke ortalamasının çok üstünde bir rakam.
Eskişehir'in Türkiye'de en çok trafik lambası olan ve yaşam alışkanlıkları merkez odaklı bir şehir olduğunu düşünürsek trafik sorunu olmaması imkansız.
Şehir yerleşimi eski ve kamu alanı kısıtlı bir kent merkezinde çözüm bulmak pek kolay değil.
Ancak işleri daha da zorlaştıran etkenlerin başında bir de bilinçsiz ve bencil sürücüler olduğunu söylemek zorundayım.
Pig saatlerde Atatürk Caddesi, Yunus Emre Caddesi gibi yoğun işleyen caddelere bir bakın lütfen. 2. şeritler talan altında. Dörtlüyü yakıp alışverişe girenler, mal indiren veya yükleyenler, koca trafik akışını hiç çekinmeden tek şeride hapsedenler o kadar çok ki...
Çözüm bulamadığımız gibi bunlara da müsaade ettiğimiz için sorun ayyuka çıkıyor.
Eskişehir'in pek çok otoparkı kapasiteni dolduramazken sokaklar, caddeler her türlü duba ve beton engellere rağmen otopark gibi kullanılmaya devam ediyor.
 
Bu daha da çok kalabalık olacak yaz günleri öncesi mutlaka üzerinde düşünülmesi ve UKOME, Emniyet, Yerel yönetim işbirliği ile en azından palyatif çözüm üretilmesi gereken bir mevzu.
Yoksa Eskişehir gibi ziyaretçisi çok olan bir şehirde ilerleyen haftalarda daha da sıkıntı olması kaçınılmaz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yakup çelik 5 Mayıs 2022 11:46

Kütahya il başkanı görevden alındı ,Eskişehir’de de hakan Çizmelioğlu il başkanı olacak diyorlar soner bey doğrumu acaba

0 0 Cevap Yaz
Bülent 5 Mayıs 2022 11:22

Pig domuz demek, doğrusu "pik" ama o da Türkçe değil. Ayrıca noktadan sonra "2. şerit" değil "ikinci şerit" olarak yazılır. Keza "2 iftar" değil "iki iftar" yazılmalı. Parti ismi belirtilmediyse doğrusu "il başkanlığı" şeklinde yazılmasıdır. Dolayısıyla partiden sonra kesme işareti kullanılmaz. Eskişehir trafiğine araç kayıt edilmez zaten, belki trafik müdürlüğüne kayıt edilebilir. Zaten çoğaltma anlamında kullanılan "daha" kelimesiyle "çok" arasına bir de "-da" eki konmaz. "Daha da çok" yazmak isterdim ama zamanım yok...

0 7 Cevap Yaz
FAHRETTİN 5 Mayıs 2022 10:13

Tek çözüm Trafik çekicileridir.... Şair fuzuli caddesinde mesela ikinci olarak park edip dörtlü yakıp, bankaya para kuyruğuna sıra alarak trafiğin içine edenlerin arabasına acımayacaksın. Çekiciye yandan çatalı takıp takıp götüreceksin ki başkaları cesaret alıp nasılsa birşey olmaz 5 dakika para çekecem yaaaaa diyemesin... Aynı İstanbuldaki sistemi getireceksin, cezasızlıktan cesaret alıyolar. Mesela bugün İstanbuldan arabasıyla gelen adam park yeri ararken aklında hep şu soru oluyor; Acaba arabam yanlış yere park yüzünden arkamı döner dönmez çekiciye yüklenir mi ? İşte bunu bizim şehrin halkınada düşündüreceksin ki trafiğin içine edilmesin. Hep bir hatalı park yüzünden trafik oluyor.

1 3 Cevap Yaz
Hong Kong 5 Mayıs 2022 10:02

Soner bey, şehrimizde park sorunu yok. Bedava park yeri bulamama sorunu var. Ünlü bir avm nin geçen iki sene öncesine kadar otoparkı başı boş ve adeta bedava idi. Ne oldu sonra, alışveriş yapmayana park yok dediler. Bedavacıları ayıkladılar. Çoğu yerde otopark var ama benzine mazota litre başı 20 lira 23 lira para bulanlar otoparka vermeye ne hikmetse para bulamıyorlar. Ayrıca araba bir lükstür. Bunu ben demiyorum, devletin kendisi diyor ve yüzde 50 ila yüzde 80 ÖTV alıyor. O yüzden kimse ağlanmasın boşuna, zira samimiyetten uzak ve tutarsız varmış gibi görünen bir sorun var ortada..

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi