Hangi AK Parti, Hangi CHP?

Artık erkeni merkeni kalmadı. En uzak ihtimal 1 sene sonra Türkiye seçime gidecek.

14 Temmuz 2022 09:25
A
a
Sütiş Eskişehir
Artık erkeni, merkeni kalmadı. En uzak ihtimal 1 sene sonra Türkiye seçime gidecek.
Bu seçim şu kadar önemli, bu kadar kritik diye mavralar atmaya gerek yok.
Cumhuriyetin 100. yılında yapılacak bir seçimin sonucu en iyi koşullarda bile çok önemli ve mesaj vericidir.
Bunu ayrıca konuşur ve değerlendiririz. Peki, yapılacak genel seçimde Eskişehir'den kimler aday olacak? Daha doğrusu AK Parti ve CHP'den kimler aday olacak?
Daha iyi anlamamız için soruyu şu şekilde sorayım mı?
Hangi AK Parti ve hangi CHP aday konusunda söz sahibi olacak?
Mesela AK Parti resmiyette bir yönetime sahip olsa bile Eskişehir sınırlarında birden fazla AK Parti olduğunu görebiliyoruz.
Teşkilatın partisi ayrı, eski ve popüler isimlerin ayrı, eskimeyen ve gönülde yarım kalmış olanların partisi ayrı, mevcut vekiller içinde ayrı ayrı partilere rastlayabiliyoruz. Haliyle partinin MHP'den önce kendi içinde birazda anlaşamayan bir AK ittifakı olduğunu söylemek mümkün.
CHP'ye bakınca da durum çok farklı değil. Her ne kadar AK Parti kadar olmasa bile CHP'de resmi örgütün dışında CHP'ler var.
Yerel yönetimlerin CHP'si, mevcut örgütten de, yerel yönetimlerden de haz almayan daha doğrusu müzmin muhaliflerin CHP'si var. Hangisi aday çıkartabilir. Hangisi daha güçlü olabilir yarısı ise sadece şehir içinde değil genel merkez koridorlarında ve garip ittifaklara yelken açabiliyor.
O yüzden ittifak içinde ittifakların ortak adayları mı olacak? Yoksa bizden olmayanı desteklemiyoruz diye karşıya çalışanların ve daha önce örneğini gördüğümüz seçim süreçlerini mi yaşayacağız bunu yaşamadan bilemeyiz.
Her ne kadar isim vermek, tahmin yapmak dışarıdan kolay bile olsa içeriden çok kolay değil.
O yüzden Eskişehir şaşırtabilir, sürpriz yapabilir. Yok artık dedirtebilir. Bakarsınız sadece parti içi değil resmi ittifaklar bile ortadan çatlayabilir.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi