Hamam bize yetiyor!

Dün Vali Özdemir Çakacak ziyaretimizi geldi. Yönetim Kurulu Başkanımız Özgür Fetih Demirdaş ile birlikte kendisini ağırladık. Meslektaşlarımız Eskişehir’i ilgilendiren önemli konularla ilgili sorular yöneltti…

13 Aralık 2019 08:24
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Dün Vali Özdemir Çakacak ziyaretimizi geldi. Yönetim Kurulu Başkanımız Özgür Fetih Demirdaş ile birlikte kendisini ağırladık. Meslektaşlarımız Eskişehir’i ilgilendiren önemli konularla ilgili sorular yöneltti…
Termal Turizm, belki bir 50 yıldır Eskişehir’in gündeminde! Bu 50 yıl içinde çok büyük fırsatlar kaçırıldı! Atak yapmak isteyenler engellendi…
Yakın gelecekte Eskişehir 5. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi zirvesi Eskişehir’de yapılacak! Eskişehir hamamlar şehri! Sıcaksular isimli yerleşim yerimiz var?
Peki işin neresindeyiz?
Vali Özdemir Çakacak, neresinde olduğumuzu üç kelime ile özetledi:
-Hamamdan öteye gidememişiz!
Ne yazık ki Eskişehir’deki hamam işletmecilerimiz, kendilerini turizmciden ziyade “küçük esnaf” olarak gördüler. Büyük düşünüp ileriyi göremediler!
Vali Çakacak şu tespiti yapıyor:
-Eskişehir termal turizm açısından önemli bir potansiyele sahip! Eskişehir’in hamamları meşhurdur. Ama biz hamamdan öteye gidememişiz. Termal turizme bunu çevirememişiz!
Termal Turizm zirvesi öncesi Vali Çakacak, reçeteyi veriyor…
-Turizm birlikleri kurulmalı! Kızılinler Termal Turizm Bölgemiz var! Öncelikle tahsislerin yapılması gerekiyor!
Şu anda ne birlik var nede tahsis yapan yatırımcı!
Bu bakımdan Termal Turizm zirvesinin Eskişehir’de yapılması son derece önemli!  Afyonkarahisar, ülkenin en önemli Termal Termal Turizm Merkezi haline geldi. Belki bir çok kişi bilmez! Afyonkarahisar’da Termal Turizmin temeli Yılmaz Büyükerşen tarafından atıldı! Eskişehir’de Sıcaksular esnafı ve bazı hamamcıların itirazı nedeniyle Büyükerşen’in hazırladığı projeyi Afyonkarahisar hayata geçirdi ve bugünkü haline geldi!
Kızılinler’i ıskalarsak, “termal turizm” konusunun Eskişehir’in gündeminde çıkması gerekir…
Bu “Hamam bize yetiyor!” anlamına gelir!
 

TELEFONU BIRAKAMAM!

Paşa Mahallesi’nde meydana gelen bir olay vardı…
İddialara göre, 55 yaşındaki Naime K. ile 71 yaşındaki Mestan Y. arasında verecek meselesi yüzünden tartışma çıktı. Mestan Y. kendisine kredi çektirdiğini iddia ettiği kadını sokak ortasında göğsünden bıçakladı ve intihara teşebbüs etti.
Acil servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Mestan Y’yi İHA’dan Aydın Sarıoğlu fotoğraflamış…
Ama ne fotoğraf!
Adam kadını bıçaklamış, kendini bıçaklamış. Sedyeye alınmış hastaneye kaldırıyor. Elinde cep telefonu bir yerleri aramaya çalışıyor…
Bunca olaydan sonra insanın aklına ilk cep telefonu gelmesi de ayrı bir konu!
 

HEMEN ŞİMDİ OKUL KANTİNLERİ KONTROL EDİLSİN!

Son bir ay içinde 7 yaşındaki iki çocuk okullarındaki yedikleri çikolata nedeniyle yaşamını yitirdi…
Ankara'da 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal'dan sonra Diyarbakırda da 7 yaşındaki Umut Bilgi, yediği şırınga çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu hayatını kaybetti.
Bu çikolatalar Eskişehir’deki okulların kantinlerinde var mı bilmiyorum…
Ama okul müdürlerinin, kantincilerin bu işin üzerine eğilmelerinde fayda var. Kontrollerini yapsınlar, böyle çikolata varsa imha etsinler!
 

EN İYİSİNİ YAPMA EN İYİSİNİ DENE!

1.Hayatınız boyunca çok fazla yanlış yapmadığınız sürece sadece birkaç şeyi doğru yapmanız yeterlidir...
2.Küçük hataları fazla dikkate alma; yoksa önemli kararları almakta güçlük çekersin.
3. Hayat, en iyisini yapmanızı gerektirmiyor; sadece en iyisini denemenizi gerektiriyor.
 

GÜNÜN SÖZÜ

Hayatta kimseyi değiştiremezsin ve kimse için değişmemelisin. Ne sen başkası için mecburi istikametsin; ne de başkası senin için. Yorma kendini; bırak hayatına eşlik etmek isteyenler seninle gelsin. – Bukowski-
 


GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 13 12 2019
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Doğa Sever 14 Aralık 2019 00:32

Kurulacağı söylenen Eskişehir İş Konseyi ; hamam bize yetiyor fikrinden , termal tesislere geçişi sağlamak için çalışma başlatacak mı acaba?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi