Güzelliğin on para etmez

Aşık Veysel ile ilgili Sunay Akın’ın yıllar önce anlattığı bir hikaye, bir sanatçının aşkının nasıl olduğunu bize gösteriyor…

24 Mart 2019 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Aşık Veysel öleli 46 yıl olmuş. Ama, unutulmuyor! Şarkıcılar onun eserlerini sürekli yeniden yorumluyorlar… Aşık Veysel ile ilgili Sunay Akın’ın yıllar önce anlattığı bir hikaye, bir sanatçının aşkının nasıl olduğunu bize gösteriyor… Aşık Veysel evli olduğu zamanlarda eşi başka bir adama aşık olur ve kaçmaya karar verir. Gece uyumak için yataklarına girdikten sonra eşi kalkar, bohçasını da aldıktan sonra pabuçlarını giyer ve ardına bakmadan kaçmaya başlar. Biraz aradan sonra ayağına bir şeyin vurduğunu fark eder. Pabuçlarını çıkarttığında gördüğüne inanamaz. Aşık Veysel’in tüm parası oradadır. Kaçacağını anlayıp sahip olduğu tüm parayı eşine vermiştir! Ayrıca parayla beraber bir kağıt bulur ve o kağıtta şu yazar ; “Al bu para ananın ak sütü gibi helal olsun, gittiğin yerde kendini ezdirme.” Ve hepimizin bildiği, kulaktan kulağa yayılan o dize: -Güzelliğin on para etmez bu bendeki aşk olmasa … ”

ALKIŞLAR ODUNPAZARI’NA

Büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun ölüm yıldönümünde Odunpazarı Belediyesi unutmadı ve bir anma programı düzenledi. Var olanı yad ediyoruz! Türk Müziği Topluluğu tarafından verilen konserde Aşık Veysel’in sevilen türküleri seslendirildi. Şefliğini Ergün Elibaş’ın yaptığı konserde, Veysel Sazını Aydın Ünal çaldı. 76 kişiden oluşan Türk Müziği Topluluğu “Keklik İdim Vurdular”, “Dost Dost Diye Nicesine Sarıldım” adlı türküleri seslendirirken; Solist Arda Öz, Veysel’in sevilen eserleri “Beni Hor Görme Gardaşım”, “Mecnun’um Leylamı Gördüm”, “Çiğdem Der Ki Ben Elayım”, “Güzelliğin On Par’etmez”, “Havalanma Telli Turnam” ve “Dost Dost Diye Hayâlına Yeldiğim”i söyleyerek konseri dinlemeye gelenleri uzak diyarlara götürdü.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi