Güzel bir başlangıç

Cihan Yıldırım yazdı

29 Ocak 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Harun Karacan, 2019’daki yerel seçimde Büyükşehir adayı olur mu?
Bugünlerde siyaset kulislerinde sıkça sorulan sorulardan biri bu. Soruyu soranların bazıları kimseyi beklemeden yanıtı da veriyor!
“Hayır, olmaz” diyenler “Karacan artık yüksek siyaset yapıyor. Erdoğan’ın yardımcısı olmuş ne işi var Eskişehir ile? Karacan’a bakanlık bekleyenler var. Öte yandan Eskişehir’in durumu ortada. Termik santral ile işler siyasi açıdan iyice zora girdi. Büyükerşen ile yarışmayı da göze alamaz. Daha doğrusu kendini bir daha riske atmaz. Olacağını sanmıyorum” açıklaması da yapıyor!
Büyükerşen’in adaylığına ‘kesin’ gözüyle bakıyorlar...
“Evet, olur” diyenler de kendince gerekçeler ifade ediyor. Bunların en başında “Karacan’dan başka kimse var mı” sorusu geliyor. Böyle düşünenlerin haklılık payı var. Gerçi merkezdeki üç belediye için kimsenin adı geçmiyor ama özellikle de Büyükşehir için hiç kimsenin adı geçmiyor.
Bazı dar kapsamlı sohbetlerde “Dündar Ünlü’nün ismi Büyükşehir Belediyesi ile anılıyor” o kadar... Şu ana kadar Ünlü’nün bu konuda bir ‘girişimi’ olmadı. Ünlü, Büyükşehir adaylığına yakışır ama seçim sonucu ne olur bilinmez.
Bu biraz da rakibinin kim olacağına bağlı... Ünlü parantezini burada kapatalım.
Karacan için “Erdoğan isterse olur” diyenler de var...
Antalya’yı kaybedip Genel Başkan Yardımcılığına oradan tekrar Antalya’ya dönen Menderes Türel örneğini verenler de oluyor...
Karacan’ın kenti yönetmesini isteyenlerin örneklerinden biri bu.
“Olmalı” diyen bir kesim de var. Büyükşehir’in Karacan’dan başka kimseyle alınamayacağını düşünenler ‘Karacan aday olmalı’ diyor. Karacan’ın 2014 yerel seçimine nasıl hareket getirdiği ortada.
Kimsenin umudunun olmadığı bir noktada, iktidar partisini ayağa kaldırmıştı. Enerjisi, ekibi, birikimi ve maddi imkânlarıyla AK Parti’yi ‘yarışır’ hale getirmişti.
O dönemde de Karacan ismi masadaki ‘tek seçenek’ olarak duruyordu. Aşağı yukarı yine öyle bir siyasi atmosfer var.
Tek fark Karacan’ın konumu...
“Karacan, Büyükşehir adayı olur mu” diye sorulmasının nedeni bulunduğu mevki.
Yerel seçime kadar cevabı en çok merak edilecek sorulardan biri “Karacan, yerel seçimde sahaya iner mi” sorusu olacak.
Soruya cevap bulmak için bazı ipuçları arıyoruz. Karacan’ın Orman Bölge Müdürlüğü ziyaretini bu kapsamda ele alıyorum. Orman Fidanlığı önerisi çok güzel bir öneri. Oranın 5-6 bin kişinin piknik yapacağı mesire alanı haline gelmesi Karacan ismine büyük artı yazar.
Elbette yetmez...
Ama çok güzel bir başlangıç olur.
Karacan’ın elinde önemli bir güç var. O gücü hizmet için kullanır ve aday olursa hayli kazançlı çıkar.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi