Güvenli şehir olmak kolay değil!

Eskişehir’in emniyet teşkilatı gösterdiği başarılı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Özellikle gençlerin en büyük düşmanı olan uyuşturucuyla mücadeleye karşı güvenlik güçlerinin kararlı duruşu, Eskişehirliler tarafından da takdirle karşılanıyor.

18 Şubat 2020 08:54
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’in emniyet teşkilatı gösterdiği başarılı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Özellikle gençlerin en büyük düşmanı olan uyuşturucuyla mücadeleye karşı güvenlik güçlerinin kararlı duruşu, Eskişehirliler tarafından da takdirle karşılanıyor.
Vali Özdemir Çakacak uyuşturucuyla mücadele kapsamında kararlı duruşu her platformda dile getiriyor.
Önceki gün Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Özdemir Çakacak başkanlığında toplandı. Çakacak, 2019 yılında uyuşturucuya karşı yapılan çalışmaları somut verilerle kamuoyuna açıkladı.  Mücadele sadece uyuşturucu ticareti konusunda da değil…
Ayrıca madde bağımlısı kişilerin tedavisine yönelik de bir çok girişimlerde bulunuluyor.
Çakacak uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili olarak 2019 yılında bin 258 şahsa işlem yapıldığı bunlardan 144 şahsın tutuklanarak cezaevine gönderildiğini açıkladı.
Ayrıca AMATEM Biriminde 2019 yılında alkol ve madde bağımlılığı tedavisi için yapılan başvurularda; 2 bin 135 kişiye ayaktan, 593 kişiye yatarak tedavi hizmeti verildiğini söyledi.
Vali Çakacak 2020 yılında da uyuşturucuya karşı etkin mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguluyor…
Eskişehir bilindiği üzere “En güvenli şehirler” sıralamasında Türkiye’de birinci dünyada ise 10’uncu şehir konumunda… Bu başarıda polis ve jandarma teşkilatının katkısının büyük olduğunu unutmamak gerek…
Güvenli şehir kolay olunmuyor… Güvenlik güçlerinin gece gündüz çalışmaları bunun en büyük göstergesi…
 

Sağlık turizmine ESOGÜ imzası

Eskişehir sağlık alanında gelişmeye her geçen gün devam ediyor. Eskişehir’in sağlık alanında bilinirliğinin en büyük etkenlerinden birisi de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi! ESOGÜ Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda kalite belgesi almaya hak kazandı. Alınan puan sayesinde ESOGÜ’de artık sağlık turizmine yönelik faaliyetler gerçekleştirilebilecek. Bu sayede hem ESOGÜ’nün hem de Eskişehir’in adını uluslararası arenada daha sık duyabileceğiz.  Katkısı olanları tebrik etmek gerekiyor…

BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE

 Eskişehir Senfoni Orkestrası ve Karsu konseri
Eskişehir'in gurur kaynağı Senfoni Orkestrası ile Türkiye'nin son zamanlarda ses getiren sanatçılarından Karsu, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel muhteşem bir konser verdi. Konserden ortaya çıkan manzara görülmeye değerdi…  

BİZİM ÇOCUKLAR YOLDA KALMAZ

4 hafta yenilmezlik serimiz geçen hafta Menemen deplasmanında son buldu. Eskişehirspor’un istekli oyunu ne yazık ki skora yansımadı. 4 haftadır iyi bir hava yakalayan bizim çocuklar hak etmediği bir yenilgi aldı diyebiliriz. Belki oyun olarak istenilen sahada yoktu ama o mangal yürekler yine o sahada mücadele etti… Bu hafta ligin güçlü ekiplerinden Hatayspor’u Eskişehir’de konuk edeceğiz. Taraftarımızın da desteği ile 3 puan alacağımızdan hiç kimsenin şüphesi yok. Bizim çocuklar yolda kalmaz asla yarı yolda bırakılmaz!

Soruyorum?

Ölüm yolu adıyla bilinen Seyitgazi-Kırka-Afyonkarahisar yolunun 2020 yatırım programına alınmadığını öğrendik.  Merak ediyorum verilen sözler ne zaman tutulacak?

 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi