Güvenli e-ticaret

Serkan Açıkgöz yazdı

14 Ocak 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
E-ticarette alış-verişlerin güvenli olduğunu gösteren "Güven Damgası" bu ay uygulanmaya başlıyor. Damgayı almak isteyen şirketler, "Güven Damgası Sağlayıcı" Şirket ve Kuruluşa başvuracak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Güvenlik Damgası için belirli bir ücret alacak. Faaliyetler Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kontrolü altında yürütülecek.
 
Android 8.0 Oreo
Android 8.0 Oreo cihazınızı hızlı ve daha kolay hale getirirken pil tasarrufu sağlamak için de yeni ve harika özellikler ve iyileştirmeler sunuyor. Kullandığınız cihazı ve uygulamaları güvenlik risklerine karşı düzenli olarak kontrol ederek herhangi bir sorun bulduğunda sizi bilgilendirici bir hizmet olan Google Play Protect™ sayesinde iyileştirildi.
 
Dev fuara elektrik
kesintisi damga vurdu
Dünyanın en büyük elektronik fuarında elektrik kesintisi fuara damga vurdu. ABD’nin Las Vegas kentinde devam eden dünyanın en büyük elektronik fuarında (CES 2018) elektrik kesintisi yaşandı. Katılımcılar son teknoloji ürünlerinin tanıtıldığı fuardaki kesintiyi sosyal medyada topa tuttu. Binlerce katılımcı hayal kırıklığına uğrarken, kesinti fuar alanının bazı bölümünde 1 saate yakın sürdü. Uzmanlar kesintinin şiddetli yağışlardan kaynaklandığını duyurdu.
 
Bu standı çok
seveceksiniz
ATOS, bir yandan kahvenizi yudumlarken bir yandan da koltuğunuzun kenarında telefon veya tabletinizi rahatça kullanmanızı sağlayan işlevsel bir tasarıma imza attı. Cihazınızı koltuk kenarına tutturacağınız şık bir stant. Kenarları kıvrılarak koltuğu kavrayan yenilik, ahşap bir malzemeden yapıldı. 7 inç büyüklüğüne kadar telefon ve tabletleri destekleyen stantta, cihazınızı dik veya yatay olarak konumlandırıyorsunuz. 384 x 250 mm büyüklüğünde olan stant, 15 farklı boyanmış ağaç çeşidi ile beğeninize sunuluyor. Bir yandan telefonunuzdan ile maillerini okuyup internette gezinti yaparken, bir yandan da konforlu bir şekilde içeceğinizi rahat bir şekilde yudumlayabiliyorsunuz.
 
İTÜ'den yapay
zeka atılımı
İTÜ, teknoloji çalışmalarını yapay zeka ile durum izleme ve arıza tanısı konusundaki yatırımlarıyla yeni bir boyuta taşıyacak. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Şeker, üniversite bünyesinde bulunan "İTÜ VLSI ölçme ve karekterizasyon", "Elektro-optik donanımlar" ve "Telsiz haberleşme araştırma" laboratuvarlarının Türkiye'nin kendi ileri teknolojisini ve elektronik ürünlerini geliştirmede önemli katkılar sağlayabileceğini kaydetti. Günümüzde mikro-elektroniğin son derece önemli olduğunu, üretim sanayisi başta olmak üzere savunma, otomotiv, sağlık ve bankacılık gibi sektörlerde buna yönelik ihtiyacın arttığını ifade eden Şeker, İTÜ bünyesindeki mikroçip ölçme ve karakterizasyon laboratuvarında bu alanlara yönelik çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü bildirdi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi