Güven Damgası Sistemi

Tufan Çakır yazdı

6 Mayıs 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçen haftaki yazımda; online alışveriş sitelerinin güvensiz olduğu ile ilgili olarak, kendi başıma gelen bir olayı anlatmaya çalışmıştım. Benim başıma gelenlerin örnek olması dileği ile de bu tür alışveriş sitelerini kullananları uyarmıştım. Yazımda “En kısa sürede internet üzerindeki bu ticaretin acilen her yönüyle düzenlenmesi gerekir. Vergiler açısından, tüketici hakları açısından, firmaların aralarındaki hukuki anlaşmalar ve aralarındaki yaptırımlar konusunda, kargo şirketlerinin sorumlulukları hakkında ayrıntılı bir hukuki düzenleme gerekir diye düşünüyorum. Gümrük ve Ticaret Bakanımıza, tüketici derneklerine duyurulur” diyerek yazımı bitirmiştim.
Geçen hafta sanki bu yazımı, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci duymuşçasına, bu konuda bazı açıklamalarda bulundu. Bakanımız diyor ki; e-ticarete “Güven Damgası Sistemi” geliyor ve devam ediyor,“Güven Damgası Sistemi’nin hayata geçirileceğini, Güven Damgası’nı gören vatandaşlarımız, e-ticaret sitesinin belirli güvenlik ve hizmet kalitesi standartlarını yerine getirdiğini, güvenilir bir otorite tarafından denetlendiğini bilecek ve alışveriş yaparken kendini güvende hissedecek” diyor ve hislerimize tercüman oluyor.
Bu sistemin; Güven Damgası ile tasdik edilen e-ticaret sitelerinin, alıcıların siparişi hakkında bilgi edinebilmesine, talep ve şikayetlerini müşteri hizmetleri ile çözebilmesine imkan sağlayacağını, sistemle e-ticarette ortaya çıkan uyuşmazlıkların hızlı, etkin ve maliyetsiz çözümlenebileceğini de belirtiyor. Ayrıca bu Güven Damgası’nı alan e-ticaret sitelerinin alıcılara karşı yaptıkları bir hatada da Bakanlığın devreye gireceğini, müdahil olacağını ve gerekli yaptırımlarıyapabilecek bir konumda olacaklarını da belirtiyor.
Bu açıklamalar geçen haftaki yazımdan sonra açıklandığı için önce son derece memnun oldum. Demek ki bakanlık bu konuda alt çalışmaları bitirmiş ve resmi gazetede yayınlanması aşamasına gelmesinin an meselesi olduğunu Bakanımız belirtiyor. Eğer bu düzenlemeler uygulanırsa, kötü niyetli, müşterisini mağdur eden, bu türlü siteleri Güven Damgaları ile ayırt edebileceğiz. Ayrıca kanunların ve düzenlemelerin bizim yanımızda olacağını da bileceğiz.
Ne diyelim; haydi hayırlıs,ı bir an evvel bu yasanın çıkması ve uygulanması dileğiyle.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi