Güneş tutulması

AstroMah yazdı

13 Şubat 2018 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
15 Şubat’tan 16 Şubat’a girerken gece yarısı 27° Kova burcunda parçalı Güneş Tutulması gerçekleşecek. Ay’ın, Güneş ile Dünya arasına girerek, Güneş'in bir kısmını kapatması ile oluşan tutulmadır ve ülkemizden seyredilemeyecek.
Ay tutulmaları bizi duygusal ve psikolojik etkilerken, Güneş tutulmaları daha bedensel ve maddesel etki verir. Tutulma etkisi 6 ay olup, herkesin natal haritasına göre yansımaları olacaktır. Yeni aylar başlangıç enerjisi taşırlar, Güneş tutulması ise yanında olan Ay düğümleri nedeniyle kadersel başlangıçları gösterir. Hiçbir gezegenin retro olmaması gelen enerjilerin pozitif olacağı, fakat Transneptünlerin retro olması ise bizlerin atılım yapmaya cesaret edemeyeceğini gösteriyor. Yani un var, şeker var helva yapmaya kimse yanaşmıyor gibi.
 
Oysa son yılların belki de en iyi açıları olan tutulması diyebiliriz. Hiçbir gezegen retro durumda değil ve Ay Menzili; Saadüssuud. Çok olumlu olan bu menzilde, dileklerin gerçekleşeceği aynı zamanda başlanılan işlerin bereketli olacağı bildirilmiştir. Yeni başlangıçlar için gayretli davranılabilir.
 
Tutulma 3. Dekenatta ve Venüs etkisinde gerçekleşeceği için; para konularını, patlamaları, uçak kazaları ve hava saldırısı olaylarını gündeme getirebilir. Tam 1 ay öncesi etkisiyle ülkemizde ve dünyada uçak kazaları meydana geldi.
 
Merkür ve Juno kavuşumlu bu tutulma, aradığınız aşkınız ile iletişim kurulabileceğinizi, bunu da sosyal medya üzerinden veya teknolojik ortamlarda bulabileceğinizi gösterir. Tabii haritası uygun olanlar için ruh eşini bulmayı da sembolize eder.
 
Tutulma dönemi ani kararlar almamakta fayda vardır, zira Kova burcu bağımsızlığı temsil ettiğinden sebepsiz yere ayrılıklar yaşanabilir. Özgür olacağım, özgür olacağım diye ani refleksle eşimizden, işimizden, ailemizden ayrılıp sonra pişmanlıklar yaşayabiliriz. Daha sağduyulu olup, iyice düşünüp, tutulmadan birkaç hafta sonra nihai kararlar almak sağlıklı olacaktır.
 
Uranüs tutulmaya olumlu açılarla destek veriyor, bizler için fırsat kapıları aralanıyor diyebiliriz. İnternet üzerinden iş kurabilir, para kazanabilir, hayalinizdeki aşkınızla sıra dışı bir ortamda tanışabilirsiniz.
 
Venüs- Satürn arasındaki güzel açı iyi niyetle, gayretle çalışmanın mükafatının olacağını, Jüpiter ise tutulmaya kare açıyla, hiçbir şey emeksiz olmaz der gibi. Çaba sarfedin, fakat İlahi Sisteme güvenmeyi de unutmayın derim.
 
Genel olarak teknolojik yenilikleri vurgulayan bir tutulma, tutulmaya yakın yerdeki Hygeia astroidi de sağlık konusunda buluşları özellikle vurguluyor.
 
Mars 2. evde ve Neptün’e kare; para kaybı, inanç istismarı ile para kaybı, internet üzerinden dolandırıcılık, sahte alkolle uyuşturucu veya ilaçla zehirlenmeler,  deniz kazaları veya sudan gelecek ziyanlar olarak düşünülebilir.
 
Ülke haritamızın 9.evine denk gelen tutulma ile üniversiteler, akademisyenler, eğitim camiası, ülkemize gelen yabancılar ile ilgili gelişmeler yaşayabiliriz. Açık düşman evimizde transiti olan Plüton ile Satürn, bizler için zor günler sinyali veriyor. İki düşman ülke müttefik olup canımızı yakabilir, komşu ülkelerle gerginlikler artabilir.
 
Tutulma bütününe bakılacak olursa; Kova-Aslan aksında devam eden tutulmalarda sona yaklaşılıyor. Genel olarak toplumsal bazda olayların tetiklendiği, sıra dışı kabul edilen her şeyin olabileceği, sosyal medya üzerinden protestoların olabileceği, halkın kitlesel olarak tepkiler verebileceği, patlamaların, hava taşıtlarının, uçak kazalarının gündeme gelebileceği bir tutulma.
 
Tutulmaların genel etkisi bunlar olsa da aslolan kendi natal haritamızla birleştirip bakmaktır. Tutulma esnasında; tercihen kapalı bir alanda doğal taşlarla meditasyon yapabilir, tutulma günü mavi renkte giyinerek pozitif enerji çekebilir, gümüş takılarla enerjinizi dengeleyebilirsiniz, cam bir kap içine bozuk para koyup bereketi çekebilir, çekmece dolap ve çantalardaki fazlalıkları ayırabilir, sadaka verebilir, dua edebilir, gönüllü olarak karşılıksız hayır işlerinde çalışabilir, evimizi adaçayı ile tütsülüyebilir, Peygamber Efendimizin sünneti olarak  Küsûf  Namazı kılabiliriz.  Tutulma etkisi geçtikten sonra, tuzlu su ile duş alıp auramızı temizlemekte fayda vardır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi