Günay'ın hedefi her ilçeye sosyal konut

AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay… İlçelerle yakından ilgileniyor haliyle yapılan çalışmalar kimi zaman eleştirilerle karşılanıyor kimi zaman da takdir görüyor. Bunlardan biri de ilçelere yapılacak TOKİ konutları…

17 Haziran 2020 09:14
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay… İlçelerle yakından ilgileniyor haliyle yapılan çalışmalar kimi zaman eleştirilerle karşılanıyor kimi zaman da takdir görüyor. Bunlardan biri de ilçelere yapılacak TOKİ konutları…
Milletvekili Günay, 6 ay önce Sivrihisar, Çifteler, Beylikova ve Odunpazarı’nda sosyal konut yapılması için girişimlerde bulunmuş ve yapılacak konutlar ilçelerin ihtiyacına göre bölüştürülmüştü…
Günay, ilçedeki vatandaşların konut sahibi olmaları için birçok konuda ön ayak olduğu biliniyor. TOKİ konutların hangi ilçelerde yapılacağı açıklanmasının ardından CHP’nin kırsal ilçe belediye başkanları, “Bize üvey evlat muamelesi yapıyorlar, bizim ilçelerimize neden konut yok” sorularıyla tartışma başlatmış ve Günay’a tepki göstermişti.
Tartışmaların günden güne devam etmesi karşısında CHP’li başkanlar muhalefet konusunda CHP’nin Eskişehir milletvekillerinden ne yazık ki bu konuda hiçbir destek görememişti.
Hatırlarsınız, AK Parti’nin yönettiği ettiği ilçeler TOKİ konutlarını birer birer kaparken, CHP’li Milletvekilleri Gar’daki VIP olayıyla meşgul olmuş, halkın yararına olan gerçek gündemi ne yazık ki ıskalamıştı.
Tartışmalar sürmeye devam etti… CHP’li İlçe belediye başkanları açıklamalar yaptı ama TOKİ konusunda bir mesafe kat edemedi kısacası muhalefette de eksik kaldılar… Bunun en büyük nedenlerinden biri de az önce söylediğim gibi CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü’den hiçbir şekilde destek alamadılar…
Günay önceki gün yine bir açıklama yaptı. Bu kez 3 ilçeye daha TOKİ müjdesi verdi. Sarıcakaya, Mihalgazi ve İnönü’de ilerleyen dönemlerde TOKİ için düğmeye basacak.
Listede yine CHP’li belediyelerin ismi yok…
Günay yeni müjdeyle birlikte bir açıklama daha yaptı ve oldukça sertti: “Kimse şu ilçeye var, bu ilçeye konut yok söyleminin arkasına sığınıp, siyasi polemik yapmasın. Hangi belediye başkanı benimle iletişime geçmiş ve ben yardımcı olmamışım”
Yani özetle Günay diyor ki “Benimle iletişime geçen her ilçenin işini hallediyorum. Siz iletişime geçmediyseniz sizin peşinizde koşamam, gelin görüşelim TOKİ’yi yaptıralım”
Ve son olarak Günay yine sert başladığı açıklamayı iyimserlikle bitiriyor…
Günay CHP’li belediyelere kapılarını kapatmış değil!
Ama kapının da çok kurcalanmasını istemiyor!
Günay, “Biz gerekli araştırmayı, çalışmayı, çabayı ortaya koyarız, gerekli girişimlerde bulunuruz. Kimseden bir beklentim yok, gölge etmeyin yeter”
İşin özü Günay polemik yaşamak ve kimsenin işine karışmasını istemiyor… Günay CHP’li belediyeler kendisinden destek istese de istemese de yeni konutlar için kesin olarak bir çalışma yapacağını, açıklamasından net olarak anlıyoruz. Günay’ın Mahmudiye, Han, Seyitgazi ve Alpu’ya sosyal konut yapılması için girişimde bulunacağını düşünüyorum…
“Gölge etmeyin yeter” sözleriyle de, “İlçelerin gölgesi benim. Rahat bırakın ben hallederim” diyor… Yani Günay ikinci bir gölge istemiyor…

ACİLEN AÇIKLAMA YAPILMALI!

Normalleşme sürecine girmemizle birlikte koronavirüs pozitif vaka sayısı günden güne artmaya başladı. Vatandaşlar sanki hiçbir şey yokmuş gibi, rahat rahat sokaklarda geziyor, maske takmıyor sosyal mesafeyi hiçe sayıyor…
“Koronavirüs bitti” haberi açıklandı da biz mi duymadık!
Eskişehir’e de bir rehavet çöktüğü kesin! İllerin vaka sayılarına hiçbir şekilde tam net olarak ulaşılamıyor!
Hiçbir yetkili de “Eskişehir’de şu kadar vaka var” demiyor, diyemiyor!
Herkes gazetecilere soruyor, “Eskişehir’de vaka sayısı kaç?”
Bize de gerçek rakam veren resmi açıklama yapan yok!
Kime sorsak konuşamıyor!
Acilen Eskişehir halkına net bir açıklama yapılmalı!
Herkes durumun ciddiyetinin farkına varmalı!

 

HEP AYNI MANZARA

Eskişehir Estim OSB yağmur
Her yıl aynı manzara ile karşılaşıyoruz. ESTİM, OSB ve EMKO Sanayi Sitesine giden yol şiddetli bir yağışta sular altında kalıyor… Bu sorun ne yazık ki bir türlü çözülmüş değil… Trafik duruyor, araçlar hasar görüyor, yol tıkanıp kalıyor göle dönüyor… Eskişehir’in kalbi olan bölge her yıl aynı kaderi yaşıyor. Artık Eskişehirliler bu sorunu yaşamak istemiyor!

SORUYORUM…

Eskişehir’in koronavirüs rakamlarıyla ilgili olarak vatandaşı ikna edici, gerçekçi bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?

BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE

Eskişehirspor Bir Fotoğraf Bin Hikaye
Eskişehirspor’da hayranlıkla izlediğim futbolcular arasında listenin başına Mehmet Feyzi Yıldırım’ı yazarım… Feyzi vatani görevini tamamlamak için takımdan ayrıldı. Arkadaşları onu asker selamıyla uğurladı… Aman Feyzi takıma geri dönmeyi unutma daha yapacak çok işin var!

 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ESKİŞEHİRLİ 20 Haziran 2020 10:25

Bu bir tesadüfmü?Sadece AKP li belediyelerde TOKİ konutu yapılıyor.Yok talep gelmemiş de falan filan.Geçin bunları.Hizmet etmek için talepmi gelmesi gerekir.Eskişehir ilçelerine hükümet hizmet götürecekse eşit olarak hepsine götürür.Bir tane bile CHP li belediye olmaması izah edilebilir değil.Bu arada Han belediyesinin talep ettiğinide biliyoruz.

0 0 Cevap Yaz
Doğa Sever 17 Haziran 2020 15:35

Bölge tarımının gelişimi için önem arz eden Çifteler Bölgesel ES Entegre Et Tesislerinin yarım kalan inşaatına da , biri gölge ediyor mu acaba?

1 0 Cevap Yaz
sefa 17 Haziran 2020 09:52

Şehrimize hizmet eden herkesi canı gönülden tebrik ederim. Şehir şikayet edip mızmızlanan ları değil hemşerilerine gerçekten hizmet etmeye çalışanları mutlaka görebiliyor. Emine Hanım'ı da yanına bir basın ordusu alıp tarlalarda,kahvehanelerde insanlarla fotoğraf çekip yanınızdayız mesajı vermek den ziyade icraat yaparak bunu gösterdiği için tebrik ederim. Selamlar.

3 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi