Günay Eskişehir’i bıraktı

Son iki dönem Eskişehir Milletvekili olan AK Partili Emine Nur Günay, bir daha Eskişehir’den milletvekili aday adayı olmayacağını açıkladı. Kendisi için hayırlısı olsun.

21 Mart 2023 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Son iki dönem Eskişehir Milletvekili olan AK Partili Emine Nur Günay, bir daha Eskişehir’den milletvekili aday adayı olmayacağını açıkladı. Kendisi için hayırlısı olsun.
Emine Nur Günay, 70’li yıllarda Adalet Partili Milletvekili olan Yusuf Cemal Özkan’ın da kızıydı. Yani merkez sağ siyasetin merkezinde doğmuş bir isimdi.  Boğaziçi Üniversitesinden ekonomist olarak mezun olan Günay daha sonra Amerika’da Vanderbilt Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora yaptı. Akademik kariyerinde de büyük başarılar elde eden Günay Ekonomi Profesörü de oldu.
Bugün ülkemizin başında – maalesef – “Epistomolojik kopuşlu” Nurettin Nebati gibi kişiler bulunuyor. AK Parti’nin en büyük sorunu da bu zaten; Emine Günay gibi yetişmiş pek çok isme sahip bir parti AK Parti. Ancak özellikle Tek Adam Rejiminden sonra bu kıymetler tek tek ortadan kaldırıldı ve yerine “Gözlerimin içine bak, ışıltıyı göreceksin” tarzında bakanlar getirildi.
Açık konuşayım; Kahveye gidip okeye dördüncü arasam, bulacağım adam ekonomiyi Nurettin Nebati’den daha iyi yönetir.
Hal böyleyken AK Partililer yetişmiş kıymetli devlet adamlarını ya “Üç Dönem” diye bir köşeye itiyor, ya da mobbing yapıp politikayı bırakmasına neden oluyor.
Emine Nur Günay Milletvekili olarak neler yaptı? Kendisine kırsal ilçelerle irtibat görevi verilen Emine Nur Günay, dış ilçelerdeki pek çok sorunun çözülmesine yardımcı oldu. Çok iyi biliyorum; bu işi yaparken kendisini engelleyenler muhalif partililer değil, bizzat bazı AK Partililerdi. Eline kâğıt kalem tutuştursak, yüksek lisans yaptığı üniversitenin adanı bile yazamayacak kişilerle parti içi mücadele de etti. Belli ki o mücadeleden bıkmış ve İstanbul’dan aday adayı olmaya karar vermiş.
Emine Nur Günay Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde ülkemizi başarıyla temsil etti. Akıcı İngilizcesi ve sakin tavırlarıyla ülkemizi Yunan, Fransız ve bilumum Türk düşmanı parlamenterlere karşı savundu.
Belli ki Sayın Günay bir daha Eskişehir’den aday adayı olmayacağına ilişkin kararını aceleyle vermemiş.
Büyük ihtimalle, “Hay ben sizin küçük kurnazlıklarınıza da, çıkarlarınıza da…” diyerek bir daha Eskişehir’den aday olmamayı tercih etmiştir. Kendisi adına sevindim, ancak yetişmiş insanlarımızı kaybettiğimiz için de Eskişehir adına üzüldüm.
Günay yayınladığı veda açıklamasının sonunda helallik de istemiş. “Hakkınızı helal ediniz. Sizlerin üzerinde benim de hakkım varsa helal olsun” ifadelerinde bulunmuş. Bir gazeteci olarak arada sırada kendisini üzmüş olmamız muhtemel. Onun dışında bir vatandaş olarak iyi bir milletvekili olduğunu biliyorum. Kendi adıma hakkım varsa helal olsun.
Bu arada bir yandan helallik istemek, bir yandan sanki uzak bir diyara gitmiş gibi Emine Nur Günay hakkında “Di’li geçmiş zaman” ekiyle konuşmanın da lüzumu yok.
Sayın Günay hepi – topu 60 yaşında ve hâlen Eskişehir’de oturuyor. Ayrıca muhtemelen İstanbul Milletvekili olarak ülkemize de hizmet vermeyi sürdürecek.
Özetlemek gerekirse Günay’ın Eskişehir’den aday olmayacak olması ülkenin değil fakat Eskişehir’in kaybıdır. Biraz da biz Eskişehirlilerin “Neden biz kendi içimizde kaliteli isimleri tutamıyoruz?” diye sormamızda fayda var.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi