Ahmet Ataç 15 02 2024

Görevleri büyük ovaları korumak!

Müjdeyi AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı verdi… 8 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Eskişehir’de yeni Büyük Ova alanları ilan edildi. Eskişehir’de ‘Büyük Ova Statüsü’ne alınan ovaların sayısı 3’ten 11'e; toplam büyük ova alanını da 78 bin 440 hektardan 197 bin 53 hektara çıkartıldı.

11 Mayıs 2021 09:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Müjdeyi AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı verdi…
8 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Eskişehir’de yeni Büyük Ova alanları ilan edildi. Eskişehir’de ‘Büyük Ova Statüsü’ne alınan ovaların sayısı 3’ten 11'e; toplam büyük ova alanını da 78 bin 440 hektardan 197 bin 53 hektara çıkartıldı.
Alpu, İnönü ve Günyüzü Ovaları daha önce büyük ova statüsüne alınmıştı…
Yeni karar ile birlikte Beylikova, Mahmudiye, Gökçekuyu, Kaldırımköy, Karaören, Kümbet, Kavacık ve Uluçayır ovaları da Büyük Ova statüsüne alınmış oldu.
Büyük Ova statüsünün anlamı şu…
Tarımsal SİT alanı kabul ediliyor ve yapılaşmaya asla izin verilmiyor…
Avcı’nın bu müjdesine sevinsek mi üzülsek mi tam bilemedim. Sonuçta Büyük Ova ilan edilen ovalarımızdan Alpu örneği karşımızda duruyor…
Önce Termik Santral dikmek istediler. URAYSİM, projesini kaydırdılar ovanın tam ortasına getirdiler! Sanayici OSB yapmak istedi!
Büyük ova kararı ile verimli toprakların koruma altına alınması gerekiyor. Ama işte tam tersi oluyor. Nabi Avcı ve Emine Nur Günay hocamız, ovalarımızın büyük ova kapsamına alınması yönünde büyük çaba gösterdiler.
Şimdi kendilerini daha büyük görev bekliyor. Büyük Ovaları korumak!
 

KENDİNİZİ YORMAYIN!

İbni Sina…
Tıp ve felsefe alanı çoğunlukta olmak üzere 200 kitap yazdı. Batılılar onu Modern Orta Çağ biliminin kurucusu, hekimlerin önderi olarak tanıyor ve biliyor…
Büyük üstat diyorlar!
Tıp alanında yedi asır boyunca temel kaynak eser olarak süre gelen Tıbbın Kanunu kitabı ile ünlendi! Bu kitap Avrupa üniversitelerinde 17. asrın ortalarına kadar tıp biliminde temel eser olarak okutuldu…
İbni Sina’ya sormuşlar:
- Dünya'da devası olmayan dert var mıdır?
Yanıt:
Derdin devasızı, iyinin kötüye muhtaç olmasıdır!
Düşünceler! Tek tek yazmış 1000 yıl önce…
Öfke, karaciğeri Keder, akciğeri…
Üzüntü, mideyi, Stres, kalp ve beyni
Korku, böbrekleri yorar…
Bunlar vücutta artınca ve sürekliliği var ise O organ hasta olur, kullanılmaz hale gelir.
…/…
Kendinizi yormayın!
 
 
 

EKTAŞ’IN RAKAMLARI!

 
İYİ Parti il Başkanı Mehmet EKTAŞ’ın önemli bir tespiti var:
-Eskişehir’in Ülkemizin gayrisafi milli hasılasına katkısı ortalama %1,4 oranındayken, gayrisafi milli hasıladan aldığı pay ortalaması %1’den daha düşüktür. Bu, Eskişehir’in ürettiğini ancak ürettiği kadar yatırım alamadığını göstermektedir. 
…/…
AK Parti yapılan yatırımlarla ilgili bir çok örnek veriyor. Ektaş bunları da yetersiz buluyor:
-Eskişehir’e yatırım için verilen örnekler ise inşaat yatırımlarıdır. Bu inşaat yatırımlarıyla, tekelleşen üç-beş müteahhit zenginliklerini arttırmış ancak bu yatırımların Eskişehirlinin evindeki aşa, cebindeki parasına katkısı olmamıştır. AK Parti iktidarları döneminde Eskişehir’e sanayi ve teknoloji yatırımı kazandırılmamıştır.
 

BİLMEYENLER ÖĞRENSİN!

Dünyanın en büyük şekerli yiyecek ve içecek üreticilerinden biri olan Nestle, aynı zamanda dünyada en çok kullanılan şeker, alzheimer, kalp ve damar hastalığı ilaçlarının da üreticisidir.
 
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Kalbi eğitmeden aklı eğitmek eğitim değildir. Vicdan olmadan, bilgi sahibi olmak tehlikelidir.
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 11 05 2021
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 12 Ekim 2023 03:02

Bursa yolunun güney kenarı nasıl büyük ova oluyor? Verimli Zincirlikuyu ve Aşağısöğütönü ve Yukarısöğütönünü imara aç, kıraç olan yerleri koru, bu mudur?

0 0 Cevap Yaz
İlhan 11 Mayıs 2021 12:54

Doğal gaz bulunduğundan termik santrala gerek kalmadı! Kendinize yontmanıza gerek yok!

3 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi