Ahmet Ataç 15 02 2024

Görenek geleneği

Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, Avrupa Kardiyoloji Derneği Akut Kardiyovasküler Tedaviler Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

17 Haziran 2022 09:11
A
a
Sütiş Eskişehir

Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, Avrupa Kardiyoloji Derneği Akut Kardiyovasküler Tedaviler Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Tıbbın en prestijli dallarından biri olan kardiyolojideki başarıları dünya çapında olan Bülent Görenek, uluslararası başarıları bir gelenek hâline getirdi. Görenek seçildiği kurulda asıl olarak asıl olarak Akut Kalp Ritim Bozuklukları Grubu Başkanlığını yürütecek. Alman Profesör Andreas Goette'nin yardımcılığını yapacağı Görenek, Avrupa Kardiyoloji Derneği için çalışmalarda ve eğitim faaliyetlerinde bulunacaklarını söyledi.
Her ne kadar bazıları başarılı doktorlarımız hakkında "Cehennemin dibine kadar yolları var" tarzı bir tutum sergilese de, bu millet kendi içinden yetiştirdiği bilim adamlarıyla gurur duyuyor. Kendisiyle bir Eskişehirli olarak biz de gurur duyuyoruz.

Sağlık içinde yine bekleriz
Türkiye'nin en güzel turizm ilçelerinden biri olan Muğla – Ortanca Belediye Başkanı Âlim Uzundemir, Eskişehir üzerinden memleketine dönerken kalp rahatsızlığı geçirmiş ve Şehir Hastanesi'nde tedavi edilmiş. 55 yaşındaki Âlim Uzundemir'in adını ilk defa bu vesileyle duyduk. Sayın Uzundemir'i bundan sonra kötü haberleriyle değil, başarılarıyla duymak isteriz. Neyse ki Şehir Hastanesi'nin işinin ehli doktorları kendisinin imdadına yetişmişler. Duyduğumuz kadarıyla Uzundemir önce kriz geçirdiği Afyon'da ilk müdahalesinin ardından Eskişehir'e sevk edilmiş anjiyo ve stent takıldıktan sonra durumu iyiye gitmeye başlamış. Bu arada Eskişehirli MHP'li ülküdaşları da kendisini hastanede yalnız bırakmayarak, birlik ve beraberliklerini kanıtlamışlar. Âlim Uzundemir'i Eskişehir'e yine bekleriz. Ancak sağlık ve sıhat içinde gezmeye bekleriz.

En eski Eskişehir'de bulundu
Sıklıkla toprağımızın üstü gibi, altının da çok değerli olduğundan bahsediyoruz. Altın madenlerinden bile kıymetli bir tarihin üzerinde yaşıyoruz. Bastığımız yerleri "Toprak" diyerek geçmeyip, tanımamız lazım.
Eskişehir'in en eski şehri olan Küllüoba'da yürütülen kazılarda çok önemli bir buluntuya rastlandı. 5 bin yıllık tarihi olan Küllüoba'da bir çömleğin içinde asetil silsilik asit kalıntılarına rastlandı ki, bu madde bugün bizin "Asprin" olarak bildiğimiz ilacın da özünü oluşturuyor.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Türkteki ve arkadaşlarının Seyitgazi'deki çalışmalarını merakla bekliyoruz. Bakalım önümüzdeki günlerde ne değerli bilgiler elde edecekler?


 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi