Google’ın dudak uçuklatan kazancı

25 milyar dolarlık hissesini geri alacağını söyleyen Google’ın hisse fiyatları uçarken, firmanın günlük geliri de açıklandı

28 Temmuz 2019 10:32
A
a
Sütiş Eskişehir
25 milyar dolarlık hissesini geri alacağını söyleyen Google’ın hisse fiyatları uçarken, firmanın günlük geliri de açıklandı. Google, bu yılın 2. çeyreğinde gelirlerini %19 artırdı. Google’ın çatı şirketi olan Alphabet’ten yapılan açıklamaya göre, şirketin Nisan-Haziran dönemi gelirleri %19 artış göstererek 38.9 milyar dolar gibi bir rakama ulaştı. Şirketin aynı dönemdeki net kârı ise 9.9 milyar dolar oldu. Google, bu rakamlara göre günlük 418 milyon dolar civarında bir gelir elde ederken, firmanın günlük net kârı ise 92 milyon dolar oldu. 

Mobil bankacılık kullananlar dikkat!

Hemen her alanda karşımıza çıkan kötü amaçlı yazılımlar, işlerimizi zorlaştırmakla kalmayıp bilgilerimizi ele geçirmeyi de hedefliyor. Bunların başında da mobil bankacılık geliyor. Gün geçtikçe daha da sık kullanmakta olduğumuz mobil bankacılık sistemleri, kötü amaçlı yazılımlar için ciddi bir pazar. 2019 yılında kötü amaçlı yazılımların mobil bankacılığa yönelik saldırılarında %50 artış yaşanırken, araştırma firması Check Point tarafından, parola çalma kötü yazılımlarında büyük bir artış yaşandığı tespit edildiği belirtiliyor. Check Point raporuna göre, 2019 yılının ilk yarısında en popüler kötü amaçlı yazılımların trojan Ramnit (%28), Dyre Trickbot (%21) ve trojan Ursnif'in (%10) olduğu yer alıyor.

Beyin kopyasına 1 milyar dolar

Microsoft firması, yapay zeka teknolojisindeki yarışta yerini almak için yapay zeka şirketi OpenAI'ye 1 milyar dolar yatırım yapacak. Financial Times'ın haberine göre, Microsoft, bu yatırımla insan beynine benzer şekilde çalışacak yapay zeka teknolojisi geliştirmeyi ve bu teknolojiyi şirketin dünyaya yayılan bulut bilişim sistemi Azure'de çalıştırmayı hedefliyor. Space X'in kurucusu Elon Musk'ın da bulunduğu teknoloji geliştiriciler tarafından kurulan OpenAI'nin, Microsoft'un 1 milyar dolarlık yatırımıyla yeni bir döneme girmesi bekleniyor.

Fold satışa hazırlanıyor

Tasarımıyla ilgili birkaç değişiklik yapılan Samsung’un katlanabilir telefonu Galaxy Fold Eylül ayında satışa sunulacak. Bazı kullanıcıların yanlışlıkla soyduğu üst kısım, o kısmın da ekranın bir parçası olduğunu gösterecek şekilde düzenlendi. Ekranı dışarıdan gelebilecek parçacıklara karşı koruma amacıyla ilave destekler kullanıldı. Samsung’un Galaxy Fold’a yaptığı değişikliklerin tümü geçtiğimiz gün yapılan açıklamada paylaşıldı.

Instagram'a sigara/ alkol sansürü

Instagram, platformda paylaşılacak alkol ve sigara içerikli görüntülere sınırlama getirdi. Alkol ve sigara paylaşımlarında kullanıcıların paylaştıkları hangi içerik olursa olsun 18 yaş altındaki kullanıcılardan uzak tutulacak. Diğer bir deyişle, alkol ve sigara reklamları dahil bu tür içerik paylaşımları, 18 yaşın altındaki kullanıcılara görünemeyecek. Facebook ve Instagram platformlarını kapsayan söz konusu sınırlama bir yana Facebook Market üzerinden de tütün ve alkol satışına izin verilmiyor. Şirket bu konuda oldukça hassas davranıyor.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi