Google'da en çok onu aradık!

Google arama motoru, 2019 yılında Türkiye'de ve dünyada en çok arananlar listesini açıkladı

15 Aralık 2019 11:16
A
a
Sütiş Eskişehir
Google arama motoru, 2019 yılında Türkiye'de ve dünyada en çok arananlar listesini açıkladı. Buna göre Türkiye'de isimler kategorisinde en çok ‘Emine Bulut’ arandı. Eski eşi tarafından boğazı kesilerek öldürülen Emine Bulut’un hemen ardından Ekrem İmamoğlu ikinci sırada geldi. Diğer isimlerse sırayla Neslican Tay, Palu Ailesi, Tarık Ünlüoğlu, Kerimcem Durmaz, Dilber Ay, Ayşen Gruda, Devran Çağlar ve Demet Akbağ.

Siri 911'i aradı kurtuldu

ABD'de arabasıyla buz tutmuş nehre düşen ve yardım çığlıklarını kimselere duyuramayan genç "Siri 911'i ara" diye bağırdı ve ölümden döndü. 18 yaşındaki Gael Salcedo, birden aracın kontrolünü kaybetti. Buzlanmaların olduğu yolda kayan araç nehre düştü. Genç adam, aracın camlarını aşağı indirdi. Dondurucu bir soğuk bir hava vardı ve kimselere sesini duyuramadı. Telefonunu da bulamayan genç  "Siri 911'i ara" diye bağırdı ve bu çağrısı sonucunda olay yerine itfaiye ekipleri gelerek genci kurtardı.

.tr uzantısı olanlar dikkat!

Türkiye'de.tr uzantılı alan adlarının kontrolü geçtiğimiz aylarda yapılan sözleşme gereği ODTÜ'den BTK'ya devrediliyor.  2020 Ağustos ayında Nic.TR sistemi kapatılacak ve :tr Ağ Bilgi Sistemi'nin (TRABİS) faaliyete geçmesi öngörülmekte. TRABİS faaliyete geçtiğinde Nic. TR'de kayıtlı olan tüm alan adları sahiplerinin bir kayıt kuruluşu seçmeleri, herhangi bir kayıt kuruluşu bulunmaması durumunda ise söz konusu alan adlarına ilişkin işlemlerin doğrudan TRABİS vasıtasıyla yürütülmesi gerekmektedir.

Sizde durum nasıl?

Günlük yaşantımızda vazgeçilmez olan telefonlarımıza her gün ortalama 2 bin 619 kez dokunuyormuşuz. Uzmanlar, bu durumu "otomatikleşen ve problemli bir davranışın göstergesi" olarak değerlendiriyor. Teknolojinin kullanım alanının genişlemesi, bu alandaki bağımlılığımızı daha da artırdı. Telefonlarda harcanan zamanın her geçen gün arttığı, istem dışı telefona dokunma ya da bakma gibi problemli davranışların ortaya çıktığı ifade ediliyor. Dijital bağımlılıktan kurtulmada sosyal aktivitelerin önemli rol oynadığını belirten uzmanlar, sosyal aktivitelerimizi sadece dijital dünyaya bağlamamalıyız. Dijital dünya dışında sosyal aktivitelerimiz ve sosyal etkileşimlerimiz mutlaka olmalı ve yüz yüze iletişimden kaçınmamalıyız diyor.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi