Ahmet Ataç 15 02 2024

Google bizi dinliyor

Serkan Açıkgöz yazdı

7 Nisan 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Google ve benzeri araçlar 7/24 bizi dinliyor. Son günlerde hemen hepimiz bu konuyu tartışıyoruz. Telefonunuz yanınızdayken bir ortamda konuşuyorsunuz. Bahsettiğiniz konu üzerine telefonunuza mesaj veya reklam geliyor. Sizce bu bir tesadüf mü? Tesadüf değil. Çünkü tam olarak "Big Data bizi dinliyor". Akıllı cihazlarımıza indirdiğimiz uygulamalarda bize bir takım sorular soruluyor: 'Kamera izni, rehber izni gibi... İzin verilsin mi?' sorusuna hiç dikkat etmeden evet diyoruz ve bizi izlesinler/dinlesinler diye zaten kendimiz izin vermiş oluyoruz. Çok daha dikkat etmeliyiz.
 
İnternet bağımlılığı
Çağın hastalığı
Uzmanlar tarafından internet bağımlılığının, modern çağın hastalıklarından biri olduğu kabul edildi. Psikiyatri Uzmanı Murat Altın, bu bağımlılığın hem psikolojik hem de fiziksel sorunlara yol açtığını söyledi.
Kurtulmanın yoları ise; Evde durmak yerine dışarı çıkın - Temiz havada egzersiz yapın - Arkadaşlarınızla veya ailenizle daha sık bir arada olun - Canınız sıkıldığında telefona sarılmak yerine kitap okuyun ya da film izleyin - Kendinize internet sınırlaması getirin - Sürekli telefonunuza veya bilgisayarınıza bakmayın - Bu dürtünüze engel olmaya çalışın - Çocuklarınıza interneti yasaklamayın, onları tehlikelere karşı uyarın ve süre şartı koyun.
 
Sesten hızlı uzay
gemisi test edildi
Yakında uzaya turist olarak seyahat edebileceğiz. Uzaya turistik seyahat düzenlemeyi hedefleyen Virgin Galactic, Kaliforniya'nın Mojave Çölü üzerinde yeni uzay gemisini test etti. Şirket SpaceShipTwo ile sesten hızlı uçuş denemesini başarıyla tamamladı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi