Google'a karşı Çin ittifakı

Çin’de 4 büyük bilişim markası Google’a karşı ortaklaşa platform kuruyor.

9 Şubat 2020 10:51
A
a
Sütiş Eskişehir
Çin’de 4 büyük bilişim markası Google’a karşı ortaklaşa platform kuruyor. Huawei, Xiaomi, Oppo ve Vivo markaları dünya telefon pazarının yüzde 40'ını elinde bulundurmakta ve Google'a/Google Play’e çok ciddi rakip olma hazırlığında. ABD'nin uyguladığı yaptırımlar çerçevesinde kara listeye alınan ve yeni telefonları için Google'dan Android lisansını alamayan Huawei markasının öncülüğünde bir araya gelen Xiaomi, Oppo ve Vivo, Global Developer Service Alliance (GDSA - Küresel Geliştirici Hizmet Birliği) çatısı altında Google’a karşı güçlerini birleştiriyor.

Türkiye’nin siber güvenlik üssü

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), 10 Şubat tarihinde açılıyor. %100 Yerli imkanlar ve mühendislerimiz tarafından geliştirilen AVCI, AZAD ve KASIRGA gibi siber güvenlik yazılımlarının kullanılacağı merkezin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak. Siber saldırılar bireylerin, kurumların, hatta aynı anda birden fazla ülkenin etkilenmesine de neden oluyor. Çok ciddi tehdit haline gelen siber saldırılar karşısında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından oluşturulan Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Türkiye’nin siber sınırlarını 7 gün 24 saat korumakta.

Sıra DNA bellekte!

Sanırım 2020’de sahip olduğumuz en önemli şeylerden biri de kesinlikle ve kesinlikle verilerimiz. Teknoloji dünyasına karşı ilginiz varsa mutlaka duymuş olmalısınız. Artık bu verilerimizin DNA’lar üzerinde depolanmasına yönelik çalışmalar yapılmakta. Henüz kullanmakta olduğumuz; bellekler, kartlar ve de bulut depolama çözümleri. Şimdi ise DNA’lar üzerinde veri yedeklenmesine yönelik çalışılıyor. Hatta bu çalışmalar meyvelerini vermeye başladı bile. Milyonlarca yıl önce yaşayan canlı fosillerinin kalıntılarını ve kalıtımsal özelliklerini barındırabilen DNA’ların verilerin saklanması için de kullanılabileceğinden yola çıkıldı. Amaç ise daha geniş, daha sağlam biyolojik bir depolama alanı oluşturmak.

Tam 60 yıl garantili

Duy da inanma. Bu lamba tam 60 yıl garantili. Yani bir kere alıyorsun ölene kadar kullanıyorsun. Hatta miras bırakıyorsun. Eee.. peki üretici ne yiyip ne içecek dediğinizi duyar gibiyim? İngiliz ev ürünleri üreticisi Dyson’ın tanıttığı Dyson Lightcycle Morph adını taşıyan lamba tam 60 yıl garantiyle geliyor. Üstelik yaşınıza ve çalışma stilinize göre kendini ayarlayabiliyor! Akıllı lamba, Dyson’ın tescilli Heat Pipe teknolojisini barındırıyor. Özellikleri ve sunduğu dayanıklılık süresiyle aydınlatma sektörüne boma gibi düşen lamba, yaydığı ışığı kullanıcının çalışması, yaşı ve yerel gün ışığına göre ayarlıyor. Kısacası icadın hünerleri saymakla bitmiyor. Google amcaya sorunuz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi