Gençlerden müthiş buluş

Serkan Açıkgöz yazdı

4 Haziran 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Merhaba kıymetli okurlarım, bu hafta yine birbirinden ilginç teknolojik gelişmelerle sizlerleyim. Liseli mucitlerin, hamam böceklerinden esinlenerek icat ettikleri muhteşem koruyucu kıyafetle başlayalım yazımıza. Gençler Radyasyon Koruyucu Elbise yaptılar! Çankırı TOBB Fen Lisesinde 11. sınıf öğrencisi olan 3 kafadar mucit, bilim fuarı proje çalışmaları kapsamında RAD-KİT adında bir proje gerçekleştirdi. Yaptıkları araştırmalar sırasında, Hiroşima ve Nagasaki bölgelerine atılan atom bombası sonucunda hamam böceklerinin ölmediğini keşfeden öğrenciler, bundan esinlenerek 'radyasyon koruyucu elbise' yaptı. Hamam böcekleri üzerinde yaptıkları çalışmalar sonucunda böceklerin vücudunu örten 'kitin' maddesinin onları atom bombasından koruduğu sonucuna varan öğrenciler, 'kitin' maddesi ile birleştirilmiş kumaş kullanarak, radyasyon koruyucu elbiseyi tasarladılar.
 
NASA Güneş’e gidiyor
Yeni misyonunun “Güneşe dokunmak” olduğunu belirten NASA Güneş’in dış çeperine Parker Solar Probe adlı bir uzay aracını göndereceğini açıkladı. Güneş’e 4 milyon mil uzaklıkta yörüngeye oturacak olan Parker Solar Probe en fazla 2 bin 550 fahrenhayt derece sıcaklığa dayanıklılık sağlayabilmesi için karbon kompozit ısı kalkanı ile donatılan uzay aracı güneşin atmosferi olarak bilinen taç küreyi inceleyecek ve nasıl ısındığına ilişkin veri toplayacak.
 
Whatsapp’a veda
İşte 1 ay sonra Whatsapp’ın desteğini çekeceği cihazlar. Ocak ayında Android 2.O ve bazı eski sürüm iPhone'larda çalışmayı durduran Whatsapp başka modellerin de Haziran 2017 sonuna kadar kara listeye gireceğini açıkladı. Haziran 2017 sonunda Whatsapp'ın çalışmayacağı seriler şöyle;
BlackBerry 10, BlackBerry OS, Nokia S60, Nokia S40, Android 2.0, iOS 7.0
 
Ülkede internet kapatıldı
Etiyopya'da hükümet 10'uncu sınıf öğrencilerinin sınava girmesinden birkaç gün önce ülkedeki interneti kesti. 10'uncu sınıfların ülke genelinde girdiği sınav sorularının çalınması ve yayınlanmasından endişe eden yöneticiler, çareyi ülkedeki interneti tamamen kesmekte buldu. Geçen yıl internet korsanları 12'inci sınıfların girdiği sınav sorularını çalmış ve internette yayınlamıştı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi