Gençler Facebook'u kullanmıyor

Serkan Açıkgöz yazdı

3 Haziran 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Gençlerin sosyal medya kullanımları üzerine yapılan bir çalışma, sosyal paylaşım sitesi Facebook'un eskisi kadar rağbet görmediğini ortaya koydu. ABD merkezli düşünce kuruluşu Pew Araştırma Merkezi tarafından yürütülen çalışmada, gençlerin internet tercihleri, sosyal medyanın etkisiyle ilgili görüşleri ve akıllı cep telefonu kullanımları araştırıldı. Mart ve Nisan döneminde yürütülen çalışmaya katılan 13-17 yaş arası gençlerin yüzde 51'i Facebook, yüzde 69'u Snapchat, yüzde 72'si Instagram ve yüzde 85'i YouTube paylaşım sitelerini kullandığını ifade ettiler.
 
 
Huawei'den sonra Apple ve Samsung
 
Huawei'den sonra Apple'ın iPhone X Plus'ta kullanacağı 3 arka kamera hamlesini dikkate alan Samsung da, Galaxy S10 modeli için bu teknolojinin çalışmalarına başladı. İddiaya göre Samsung Galaxy S10, 3 arka kameraya sahip olabilir. İlk olarak Huawei P20 Pro'da gördüğümüz, Apple'ın da iPhone X Plus'da uygulaması öngörülen üçlü arka kamera, Samsung'un da gündeminde yer alıyor. Ocak ayında duyurulması beklenen Galaxy S10'u, iPhone X Plus'dan önce çıkarmak isteyen Samsung, iddiaya göre üçlü arka kamera üzerinde çalışıyor.
 
 
iPhone X'e ikiz geliyor
 
Android’in yaratıcısı Google’ın bu yıl Pixel 3 ve 3 XL isimli iki yeni amiral gemisini satışa sunmaya hazırlanıyor. Google Pixel 3 XL’in uçtan uca ekrana ve iPhone X’dakine benzer bir ekran çentiğine sahip olacağı belirtiliyor. Bloomberg’den alınan bilgilere göre, Google’ın bu yılın ekim ayında satışa sunacağı yeni amiral gemileri iPhone X ile büyük benzerlikler taşıyacak. Her iki telefon da çift ön ve iyileştirilmiş arka kameralara sahip olacakken, daha büyük ekranlı XL modeli ise uçtan uca ekran ve iPhone X’dakine benzer bir çentikle gelecek.
 
 
WhatsApp Sonunda...
 
WhatsApp'ta yakın zaman önce duyurulan grup görüntülü görüşme özelliği, ilk etapta sınırlı sayıda kullanıcı için yayınlanmıştı. Popüler mesajlaşma uygulamasında her geçen saat daha fazla kullanıcı için yeni özellik devreye alınıyor. Hem Android hem de iOS kullanıcıları için yayınlanan güncelleme ile gruplar arasında ister görüntülü ister sesli iletişim mümkün hale geliyor. Dünya devi mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta grup çağrıları özelliği kullanıma sunuldu. İster sesli ister görüntülü konuşmaya imkan tanıyan bu özellik, şimdilik sınırlı sayıda kullanıcıya ulaşmış durumda.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi