Gelecek Partisi Eskişehir'de dağıldı!

Türk siyaseti bir tarafta Davutoğlu, diğer tarafta Babacan rüzgarıyla geçmiş aylarda 2 yeni parti ile tanıştı. Gelecek ve Deva Partisi büyük beklentilerle çalışmalarına başladı ve teşkilatlarını oluşturarak bir sonraki seçimde biz de varız demek istediler

1 Nisan 2021 09:11
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türk siyaseti bir tarafta Davutoğlu, diğer tarafta Babacan rüzgarıyla geçmiş aylarda 2 yeni parti ile tanıştı. Gelecek ve Deva Partisi büyük beklentilerle çalışmalarına başladı ve teşkilatlarını oluşturarak bir sonraki seçimde biz de varız demek istediler.
 
Açıkçası Türkiye genelinde Deva Partisi daha etkili ve daha konuşulan bir parti olmuşken Gelecek Partisi beklenen çıkışı bir türlü yapamadı.
 
Eskişehir de ise bırakın çıkış yapmayı, kurulmakta ve sahaya çıkmakta bile mahir olamadı. Hatta geçtiğimiz gün yaşanan gelişmelerden sonra Gelecek Partisinin neden dikiş tutmadığı ve beklentilerin altında kaldığını çok iyi kavradım.
 
Peki, kimilerine göre skandal olarak nitelendirilen gelişmeler neydi?
 
Parti Eskişehir teşkilatı için kurucu Başkan olarak daha önce siyasi tecrübesi olmayan Mustafa Başak ismini göreve getirdi.
 
Mustafa Başak uzun bir süre teşkilat oluşturmaya çalıştı. Pek tanınan ve tecrübesi olan bir isim olmadığı için bu konuda çok zorlandı.
 
Ancak teşkilat kurulsa dahi bir türlü sahaya inemedi.
 
Bırakın sahayı düzenli bir parti ofisi kurmak bile aylarca sürdü.
 
Pek çok partili bu eksiklikler nedeniyle genel merkez düzeyinde şikayet ve taleplerde bulundu.
 
Yaşanan sorun ve şikayetler sonrasında genel merkez Eskişehir'e el attı ve il başkanı Başak'ı görevden aldı.
 
Ardından yaklaşık 45 gün boyunca yeni bir il başkanı bulmak için arayışa girildi.
Mevcut yönetimde yer alan kurucu isimler yerine parti dışından ve popüler bir isim arandığı sıkça konuşuldu.
 
Ancak bu arayış sonuç vermemiş olacak ki geçtiğimiz gün Gelecek Partisi ilginç bir karara imza atarak yeniden görevden aldığı Mustafa Başak İl Başkanı olacak kararı verdi.
 
Bu karar aynı zamanda zar zor kurulmuş teşkilatın içine dinamit koydu.
 
İl yürütme kurulu, ilçe başkanları ve yönetimi, kadın ve gençlik kollarının bile istifa ettiği hatta sadece görevden değil parti üyeliğinden istifa dilekçelerini bile parti genel merkezine yolladığı öğrenildi.
 
Bir nevi yola büyük umutlarla çıkan Gelecek Partisi Eskişehir'de başlangıç noktasının ve gerisine düştü.
 
Tek bir seçime girmeden ve 1 yıl gibi kısa bir sürede bu kadar yıpranmak, güven bunalımı yaşamak ve tepki görmek gerçekten zor bir iştir. Ancak parti Eskişehir özelinde bunu başarmış durumda.
 
Siz bir futbol maçında oyundan çıkarılan bir futbolcunun tekrar oyuna sokulduğunu gördünüz mü?
 
Nedendir bilinmez ama teşkilatın tepkisine rağmen bu kararı alan genel merkez ya ne yaptığının farkında değil ya da yaşananlara dahil en ufak bilgisi yok.
 
Eskişehir gibi her partinin büyük önem verdiği ve karşılık bulma ihtimali olan bir şehirde bunlar yaşanıyorsa Gelecek Partisinin Türkiye'de büyük bir sıçrama yapmasının imkansız olduğunu düşünüyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 1 Nisan 2021 11:20

Otur oturduğun yerde birde zamanında seni başbakan yaptılar niyeyse yokluktan

3 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi