Gazeteciler yetkili arıyor!

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında tüm Türkiye’de maskelerin ücretsiz olarak halka dağıtılacağı açıklandı

10 Nisan 2020 08:51
A
a
Sütiş Eskişehir
Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında tüm Türkiye’de maskelerin ücretsiz olarak halka dağıtılacağı açıklandı. PTT üzerinden yapılacak başvuru ile maskeler adrese teslim edilecek. Açıklamanın yapıldığı dakikalarda milyonlarca insan maske siparişi vermek için siteye akın etti. Ancak kısa süre içerisinde maskenin siparişinin yapıldığı web sitesi kullanılamaz hale geldi.
Daha sonra maske siparişlerinin e-devlet üzerinden yapılacak başvuru ile vatandaşlara teslim edileceği duyuruldu.
Şuana kadar maske siparişlerine bir aksama yaşanmadı. Ancak e-devlet şifresi olmayan vatandaşlar her gün PTT şubelerine akın etmeye başladı. Hal böyle olunca PTT’de uzun kuyruklar yaşandı.
Herkesin aklında şu soru var: “Maskeler ne zaman dağıtılacak?”
Parayla satışı da yasak olunca, maske bulmak neredeyse samanlıkta iğne aramak haline geldi!
Neyse ki pazarlarda ve toplu taşıma araçlarında belediye personelleri tarafından dağıtılan maskeler vatandaşlara bir nebze de olsa nefes aldırdı.
Gazetemizin başarılı muhabiri Hilal Köver, Koronavirüs sürecinin PTT’de nasıl işlediği, e-devlet başvurularının durumu ve maske dağıtımı ile ilgili bilgi almak için Eskişehir PTT Başmüdürü Hüseyin Zengin’i aradı. Ne yazık ki başmüdür Zengin, soruları yanıtsız bıraktı ve bilgi veremeyeceğini söyleyerek telefonu kapattı!
Sahadaki muhabirler doğru bilgiyi haberin kaynağından almak ve vatandaşlara doğru bilgi aktarmak amacıyla virüse rağmen kapı kapı geziyor!  Bir bilgiye, vatandaşın merak ettiği bir olayın detaylarına ulaşabilmek bu kadar zor olmamalı! 
Hala belirsiz!
Eskişehir’de kaç kişiye maske dağıtılacak?
Maskeler ne zaman dağıtılacak?
PTT bünyesindeki çalışanlarla Eskişehir’in tamamına sorunsuz bir şekilde maskeler ulaştırabilecek mi?
Vatandaşın anında maskeye ulaşabilmesi için, başka kurumlarla iş birliği yapılacak mı?
Yoksa tüm iş yükü halkın içinde gezen birçok sorunla boğuşan postacılara mı yüklenecek?
Cevapsız kalan soruları çoğaltmak mümkün!
Bu dönemde en önemli konu doğru bilgiye ulaşabilmek!
Ancak doğru bilginin kaynağı olan yetkililer, gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakmasın!
Yanıtsız kalan her soru kafa karıştırır benden söylemesi!
 

ÖNLEMLER YETERSİZ!

PTT sorunlarından bahsetmişken bir de Haber Sen İl Temsilcisi Nurcan Güneren açıklamalarına göz atalım… Güneren alınan önlemlerin yetersiz olduğunu savunuyor. Şubelerde yoğunluğun önüne geçilemediğine dikkat çekiyor. İşçi temsilcisi diyor ki, “Biz virüs taşıyıcısı olmak istemiyoruz…” Güneren kısacası hem sahada hem de şubelerde çalışan personeller için acil önlem alınması konusunda yetkililere çağrı yapıyor. Duyarsız kalınmamalı! Personelin koşulları geç olmadan acilen iyileştirilmeli! Gazetecilerin sorularına yanıt vermiyorsunuz bari kendi personelinizin sorunlarını çözün!
 

KADERİ GÜLMEYENLER!

 
Eskişehir’de en çaresiz, hiçbir zaman hak ettiği değeri göremeyen kesim hangisi diye sorarsanız Sıcaksular esnafı derim!
Sıcaksular mazisi ile kent merkezindeki en önemli bölge…
Sıcakların simgesi ayakkabı tamircileri, bıçakçılar ve ayakkabı boyacıları! Bölge için ne yazık ki hiçbir girişimde bulunulmadı! Esnaf tamamen kaderine terk edildi. Koronavirüsten büyük oranda da herkes gibi etkilendiler!
Ama şuan ki istekleri ciddi!
Ayakkabıcıların kullandığı tuvalet ne yazık ki kapalı… Esnaf hijyenik bir ortamda da çalışamıyor… Dışarda halkla iç içiler! Savunmasız bir şekilde ekmek derdindeler!  Kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyorlar!

BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE

Bir fotoğraf bin hikaye 10 04 2020
Fotoğraf bir miting alanından değil! Eskişehir’deki virüse karşı alınan önlemlerden… Caddeler polis barikatıyla donatıldı… “Evde kal” çağrılarına rağmen halk caddelerde gezmeye devam ediyor… Lütfen uyarılara dikkat edelim. Her şey sağlığımız için…

SORUYORUM!

Koronavirüs nedeniyle günlük yevmiye ile çalışan işçiler işsiz kaldı. Eskişehir’de mağdur ve işsiz kalanlar için harekete geçenler var mı?

 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ceyhun Özyurt 10 Nisan 2020 13:32

İnsanları yaşatmak için özveriyle hayatları pahasına çalışan sağlık emekçilerine , halkın doğru haber alabilmesi için uğraşan basın ve tv.yetkili ve elemanlarına , iletişim emekçilerine emek veren tüm emekçilere sonsuz teşekkürler. iyiki varlar. hani ilerde ve ilçelerde vefa örgütleri kurulacaktı ve her iş onlar tarafından yürütülecekti? yoksa bu vefa örgütleri : polisler , zabıtalar , sağlıkçılar mı? bunların zaten rutin işleri başlarından aşmış birde evlere servis işleri ile mi uğraşacaklar?

1 3 Cevap Yaz
Cemil Cahit

Evet bu emekçiler yapıyor bunları. Merak etmeyin şu anda sıkıntılı bir durum yok her şey stabil. Hastanede ve sokakta. Evde kalmaya devam edeceğiz. Vefa grupları çalışmaya devam edecek. O çok özendiğiniz Avrupa gibi yaşlıları evinde terk edip giden yok endişeye mahal yok.

3 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi