Galaxy S9 geliyor

Serkan Açıkgöz yazdı

17 Aralık 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Teknoloji dünyasında neler olup bitiyor gelin hep birlikte bir göz atalım. Öncelikle Samsung Galaxy S9'dan bahsedelim. Galaxy S9'un tanıtım tarihi hakkında yeni bilgiler geliyor. Güney Kore’den yeni gelen bir rapora göre, şirket gelecek nesil Galaxy S serisi telefonlarını, İspanya'nın Barselona kentinde Şubat ayının sonlarında düzenlenecek olan MWC 2018 etkinliğinde resmen ilan edecek. Raporda, Samsung başlangıçta Apple iPhone X ile rekabet için Galaxy S9’u erken bir tarihte başlatmak istediğini ancak, Galaxy S8 / S8+'ın Apple'ın en son telefonlarına karşı iyi bir başarı sağladığı için vazgeçtiğini belirtti. MWC'de tanıtımın yapılması, cihazların geçtiğimiz yıl Galaxy S8 / S8+'a göre piyasaya sürülmesinden bir ay önce Mart ayının ortasında piyasaya sürüleceği anlamına geliyor.
 
En çok fiber tercih ediliyor
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, genişbant internet abone sayısının 67,9 milyona ulaştığını belirterek, söz konusu abonelikte en yüksek artışın yüzde 36 ile "EVE KADAR FİBER" abone sayısında görüldüğünü bildirdi. Ayrıca bu sene en fazla önem verdikleri ve üzerinde çalıştıkları konulardan birinin de "yerli ve milli üretim" olduğunu vurgulayan Arslan, 4,5G yetkilendirmesiyle başlattıkları 5G ve ötesi teknolojileri hedef alan çalışmaların büyük bir hızla sürdüğünü söyledi.
 
NASA'dan bir ilk
 
ABD Havacılık ve Uzay Dairesi, ilk kez SpaceX üretimi geri dönüştürülmüş roket ve kapsülü aynı anda kullandı. Geri dönüştürülmüş roket ve kapsülü aynı anda yörüngeye fırlatıldı. SpaceX firmasının geri dönüştürdüğü insansız Falcon roketi ve Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) gönderildi. NASA'nın UUİ'ye yeni yıl sevkiyatını yapacak seferde ilk kez, daha önce yörüngeye fırlatılan ve geri dönüştürülen roket ile kapsül aynı anda kullanıldı. Gıda ve 40 deney faresi taşıyan kapsül, daha önce 2015 yılında istasyonu ziyaret etmişti.
 
e-Devlet en iyiler arasında
 
e-Devlet Kapısı mobil uygulaması, Apple'ın AppStore uygulama marketinde 2017 yılının en iyi uygulamaları listesinde. Türksat A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, Devlet Kapısı mobil uygulamasının başarılarına bir yenisinin daha eklendiği belirtildi. 2015'te Google Play'de 'en iyi geliştirici' unvanına sahip olan e-Devlet Kapısı mobil uygulaması, 2016'da Apple AppStore uygulama marketinde en iyiler listesinde yerini almıştı. Söz konusu uygulama, bu yıl en iyi ücretsiz uygulamalar listesine yeniden seçildi.
 
8 gezegenli yeni bir sistem bulundu
 
Google'ın geliştirdiği yapay zekayı kullanan Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), güneş sistemimize çok benzeyen 8 gezegenli yeni bir sistem buldu. Böylece güneş sistemimizin türünün tek örneği olmadığı tekrar kanıtlanmış olurken Kepler-90i adı verilen gezegen, Kepler-90 güneş sisteminde bulundu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi