Futbolu yöneten baronlar

26 Ekim 2016 09:40
A
a
Sütiş Eskişehir

    Eskişehirspor’u bir futbol kulübü olarak görmek sadece sahada koşturan 11 kişilik bir grubu olarak görmek demektir. Oysa Eskişehirspor kimi kulüpler gibi sadece sahada koşturan bir gruptan ibaret değil.

      Eskişehirspor kuruluşundan bu yana, haksızlıklara karşı çıkmış Anadolu’nun yegâne takımı ve öncüsü olmuştur. Eskişehirspor yapılan haksızlıklarda, eğilip bükülmeden, zarar ya da yararı düşünmeden tavrını ortaya koyan Anadolu’nun en büyük markasıdır.

     23.10.2016 Pazar günü saat 19 00’da Bornova ilçe stadyumunda oynanan Göztepe-Eskişehirspor karşılaşması, yıllardır yapılan hakem hatalarının ve Federasyonun keyfi uygulamalarına karşı bir birikimin infialle sonuçlandığı gün ve tarih olarak tarihteki yerini alacaktır.

    Bu tepki Eskişehirspor’a çok ciddi sıkıntılar yaratabilir. Ancak Eskişehirspor un bu tepkisi muhtemelen her kesin ayağını denk almasına da neden olacaktır. An itibariyle Eskişehirspor, keyfi uygulamalara karşı kendisini feda etti. Etti ama birileri yani Ülkemizde futbolu yöneten baronlarında dikkatini de çekti diyebilirim. Ancak bu beyefendiler bu fedakârlığı ne kadar ciddiye alır o konuda da emin değilim.

    Yukarıda anlattığım, Eskişehirspor un yapmış olduğu eylemin, doğru ya da yanlış olması değil, haklı ya da haksızlığın belirlenmesi hiç değil. Sadece Anadolu’nun en büyük markasının duruşuyla ilgili saptamalarımın kısa bir özetidir.

     Hakemin işi minimum hatayla maçı bitirmektir. Hakem, vicdaniyle düdüğü arasına hiçbir şekilde duygularını, Takımların forma rengini veya takım adını koymamalıdır. Hakem karşılaşmanın birinci dakikasında çalmış olduğu düdüğü, son dakikada da adilane bir şekilde çalabilme cesaretini göstermelidir. Zaten düdükler adil çalındığında, hakemlerin yapacağı hatalarda hoş görülü bir şekilde mutlaka karşılanır.

   Neticesinde Eskişehirspor, Göztepe karşılaşmasında çok ciddi bir yara aldı. Lig uzun bir maraton ve Eskişehirspor da bu maraton da mutlu sona ulaşabilecek kadroya ve futbolcu kapasitesine sahiptir.

   Yeter ki Eskişehirsporlu futbolcular sorumluluklarının farkında olsunlar. Söylemde değil eylemde de sorumluluklar alsınlar. Çünkü hala takım oyununu sahaya yansıtan bir görüntü çizemediler.

    Karşılaşmanın teknik taktik ve kaybedilmesi ile ilgili kritiğini yapacak her hangi bir durum göremediğim için bu konuya değinmeyeceğim. Hattızatında Eskişehirspor un şu ana kadar oynamış olduğu futbolun artı ve eksilerini her kes bilinmektedir.

     Sonuçta Eskişehirspor, Göztepe maçındaki olaylar nedeniyle ceza alır, tek ümidim ve umudum, kurallar her ne kadar da aksini söylese de, inşallah puan silme cezasıyla karşı karşıya kalmaması olur.

    Son bir tavsiyemde çok kıymet verdiğim Hocamız Alpay Özalan’adır. O da şartlar ne olursa olsun yapılan her hatadan bir ders çıkarmaktır. Temennim bir daha bu tür olaylarla karşı karşıya kalmamasıdır.

   Unutulmamalıdır ki “Yolu Doğru olanın, yükü ağır olurmuş”………….

Eskişehirspor’da, yolu doğru olan ve yükü de ağır olanlardandır. Eskişehirspor a destek her zamankinden daha fazla olmalıdır vesselam.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi