FUTBOLDA SAVUNMANIN ÖNEMİ

Eskişehirspor, Bursaspor maçından aldığı üç puan ile özgüveni olan bir takım olarak Fenerbahçe maçına çıktı. Sahada yapmış olduğu

27 Ağustos 2013 19:03
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor, Bursaspor maçından aldığı üç puan ile özgüveni olan bir takım olarak Fenerbahçe maçına çıktı. Sahada yapmış olduğu mücadele bunun en büyük kanıtı idi. Bir takımın takım olduğunun en büyük göstergesi, birlikte hareket etmektir. Son iki maça baktığımızda, top rakipteyken bütün takımın topun önüne geçmesi, topu kazandıktan sonra birlikte hareket etmeleri, topu en iyi şekilde kullanma isteği, yardımlaşma, açık kapatma, paylaşım üst seviyede idi. Takım iyi yolda ilerliyor. Eksikler muhakkak var, zaman içerisinde çözüleceğine inanıyorum. Eskişehirspor, bu sezon sahada yapmış olduğu mücadele ile dürüst, cesur ve ilkeli futbolunu diğer maçlara taşıdığında bu sezon sorun yaşamayacaktır.
Eskişehirspor’un Fenerbahçe maçında oynadığı oyunun, yapmış olduğu mücadelenin karşılığı bu olmamalıydı. Bazen futbol şansıda yanınızda olmalı. Takılıp kalmadan yapılan bu mücadeleyi diğer maçlara yansıtarak karşılığı muhakkak alınacaktır.
Fener maçında maçın o kadar çok kopma noktası oldu ki birisini lehimize çevirsek durum farklı olurdu. Şimdi herkes Necati’nin oyuna girişini ve penaltıyı ona kullandırılmasını eleştirebilirler. Ben eleştirenlere saygı duyarım ancak bir spor adamı olarak katılmam mümkün değil. Dakika 55, takım geriye düşmüş gol bulmanız lazım. Kulübede geçen sezon 32 maç oynamış 15 gol atmış 4 penaltıyı gole çevirmiş, 8 asist yapmış Necati gibi bir golcünüz var, başka alternatifiniz yok. Necati oyuna girer mi? girer. Penaltı mı olur, Necati atar mı? Atar. Penaltıyı kaçırabilir mi? Kaçırır. Penaltıdan daha kolay pozisyonu kaçırabilir. Bunlar futbolda olan şeyler. Burada eleştirilmesi gereken pozisyonlar değil formsuzluğu. Necati’nin kafasının başka yerlerde olması, konsantre olamaması, geçen sezon son maçlardaki formsuzluğunu da göz önüne alırsak İşin içinde başka işlerin olduğu gerçeğidir.
Eskişehirspor’un oynadığı maçlar gösterdi ki; Savunmayı ön planda tutan bir anlayışla mücadele edecektir. Oyun içerisinde disiplinden kopmayan, görev bilincinde hareket eden ne yaptığını bilen takım görüntüsündeydi. İki maçta verilen pozisyon bir veya ikiydi. İyi bir savunmanın takıma neler katacağını ileriki haftalarda göreceğiz.
Sayın Ertuğrul Sağlam eski takımı Bursaspor’a saygısından dolayı attığımız gollerde abartılı sevinmedi. Bir de birçok eleştiriler alarak ve sezon ortasında görevi bırakmasına rağmen. Sayın Ersun Yanal Fenerbahçe’nin attığı golden sonra aşırı sevinmesi, tamamen altı boş, yapmacık suni bir sevinç gösterisiydi. Sadece günü kurtardığının sevinciydi. Arkanda olumsuzluklar bırakarak gidersen onları arkanda bırakamazsın onlar muhakkak sevinle gelir. Yinede Allah yolunu açık etsin. İki hoca arasındaki farkı spor kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Galatasaray maçında Eskişehirspor’a başarılar.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi