Fuat Uğur, Emine Günay'a laf sokmuş

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Rusya’yı “Terörist rejim” ilan eden bir karar aldı. Kararın altında imzası bulunan isimlerden biri, biz Eskişehirliler için tanıdıktı; AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay.

19 Ekim 2022 08:45
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Rusya’yı “Terörist rejim” ilan eden bir karar aldı. Kararın altında imzası bulunan isimlerden biri, biz Eskişehirliler için tanıdıktı; AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay.
Sayın Günay nicedir AKPM'de ülkemizin çıkarlarını başarılı bir şekilde savunan bir isim. Kendisiyle bir Eskişehirli olarak gurur duyuyoruz. AK Partili Mehdi Eker ve Sema Çelik'in de desteklediği kararda CHP'li üye Ünal Çeviköz ise çekimser oy kullanmış.
Bu karar, dünyadaki gelişmeleri okumaktan aciz bazı AKGazetecileri çok kızdırmış. Bunların arasında Fuat Uğur da var. Sayın Uğur yayınladığı sosyal medya paylaşımında "Eğer Rusya terörist bir devlet ise biz Rusya ile ilişkilerimizi nasıl açıklayacağız? Bu AK Partili vekillere EVET oyu verin talimatı kimden gitti?" ifadelerinde bulunmuş.
Ben bu paylaşımdan Fuat Uğur'un Emine Nur Günay'a, "Talimatla oy kullanıyorsunuz" diye laf soktuğu sonucuna ulaştım.
Şimdi "laf sokma" deyince aklıma hazreti Mevlana'nın, "Bir lafa bakarım laf mı diye, bir de onu söyleyene bakarım 'Adam' mı diye" sözü geldi. Doğrusu Fuat Uğur'un lafına baktığımda ciddiye alınacak bir laf göremiyorum. Gerçi Fuat Uğur'un kendisine bakınca da ciddiye alınacak bir 'Adam' göremiyorum ya, her neyse...
Öncelikle "Laf" kısmına gelelim;
Bütün dünya işgalci, ilhakçı ve katliamcı Rusya'nın karşısında. Üstelik savaşı da kaybettiler. Oturup da savaşı kaybedenlerin yanında bulunmanın Türkiye'ye faydası olmaz. Dolayısıyla bizim de NATO ve AKPM kararlarına uyup Ukrayna'nın yanında olmamız gerekiyor. Nitekim AK Parti hükûmeti burada doğrusunu yapıyor. Ancak aynı zamanda Rusya'yı da fazla karşımıza almamamız lazım. Ekonomimiz kabadayılık yapmaya müsait değil. Yani bizim bir yandan Rusya'yı kınayıp, bir yandan da Rusya ile ilişkilerimize zarar vermememiz lazım. Adamlardan "Veresiye" gaz alıyoruz kardeşim, yok bunun ötesi...
Dolayısıyla Fuat Uğur'un "Skandan karar" dediği şey, aklının almadığı akılcı bir dış politikadır. AK Parti Hükûmetini tebrik ediyorum. Fuat Uğur gibilerinin laflarını ciddiye almasınlar. İzledikleri dış politika - bazı hata ve eksiklikleri olmakla birlikte -  doğrudur. Bu arada Emine Nur Günay gibi diğer AK Partili vekillerimiz de doğrusunu yapmışlar. Bana kalırsa burada hata yapan CHP'li Ünal Çeviköz'dür.
Gelelim 'Ciddiye alınacak adam' olma meselesine... "Üstü çırılçıplak ve altı deri pantolonlu, terli ve güçlü pazuları olan erkekler"i içeren Kabataş görüntülerini ne kadar ciddiye alacaksak, Fuat Uğur'u da işte o kadar ciddiye almak lazım. Sahi nerede bu görüntüler?
Belki de Gezi olayları sırasında bazı AKGazetecilere üstü çıplak, deri pantolonlu erkekler hakkında başka videolar seyrettirmişlerdir. Gördüklerinden o kadar etkilenmişlerdir ki, "Kabataş nerede - ben neredeyim" hepten kafaları karışmıştır.
Anlayış göstermek lazım...
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Dostum Pudin 19 Ekim 2022 12:01

Kerem bey, hadi diyelim Emine hanım AKPM de rusya terörist devlet diye oy kullandı ve doğru yaptı. Peki Akp başkanı, bu oyun hesabını sormaz mı Emine hanıma ve diğer oy veren parti üyesine? Yada dostum Putin, hayırdır demez mi bizim hükümetin başına? Malum, Rusyanın gazına en az avrupa ülkeleri kadar bağımlı ve muhtacız. Hükümetin ulusal olarak tarafsız baktığı Rus, Ukrayna savaşına iki tarafıda tutmuyoruz demesine rağmen Akp Türkiyeyi temsilen, uluslararası arenada Rusyaya terörist devlet diyor. Bence dostum Putin bunun hesabını sorar, bileti bizim vatandaşlara keser. Olan bizim vatandaşlara olur.

3 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi