Ahmet Ataç 15 02 2024

Fuara mutlaka uğrayın

Cihan Yıldırım yazdı

8 Ekim 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kitap fuarı, Eskişehir’de yıllardır eksikliğini hissettiğimiz bir organizasyondu. Çok iyi kitapevlerimiz var. Ama şöyle tüm yayınevlerini, tüm çeşitleri bir arada göremiyorduk. Kitaplar arasında şöyle yorulana kadar gezemiyorduk.
Binlerce kitap dostuyla aynı anda stantları gezmek ayrı bir keyif.
Elbette ‘indirim’ boyutu da çok güzel. Fuarlarda ‘kitaba ayırdığımız parayla’ bir iki kitap fazla alabiliyoruz.
Ama nedendir, nasıldır bilmiyorum Eskişehir gibi bir kentte kitap fuarı olmuyordu. Üstelik öğrenci kentiydik. Okumuş, okumaya meraklı insanların hayli fazla olduğu bir kentte yaşıyoruz.
Yeni neslin kitap okumadığı, internetin kitap okuma alışkanlığını azalttığı iddia ediliyor. e-kitap meselesi... Fuarı gezince öyle olmadığını gördüm. Liseli gençler en kalabalık ziyaretçi grubunu oluşturuyordu.
Evet, sonunda kitap fuarına kavuştuk.
İlki geçen yıl yapılmıştı. Geçen yıl fuarı gezerken arkadaşlara “Umarım gelen giden, alışveriş yapan çok olur. Aksi halde adamlar bir daha gelmez” demiştim.
Fuarın ikincisi 6 Ekim’de başladı. 14 Ekim’e kadar sürecek.
Eylül Fuarcılık’ın düzenlediği etkinlik, Özdilek AVM açık otopark alanında yapılıyor. Pazar gününün de etkisiyle hayli kalabalıktı.
Her yaştan insan fuara, kitaplara ilgi göstermişti. Saat 10.00-20.00 arası açık olan fuarda onlarca yazarın imza günü de olacak. Ben fuarı gezerken Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ’un imza etkinliği vardı.
Ayşe Kulin, fuarın onur yazarı...
Yılmaz Özdil (13 Ekim), Ahmet Ümit (14 Ekim), Osman Pamukoğlu (14 Ekim), Tuğçe Işınsu (13 Ekim), Kahraman Tazeoğlu (13 Ekim), Ataol Behramoğlu (13 Ekim), Şermin Yaşar (12 Ekim), Murat Menteş (13 Ekim) imza günü yazarlardan bazıları...
Konferanslar da var...
Banu Avar açılış günü olan 6 Ekim’de okurlarıyla buluştu. Ataol Behramoğlu, Büşra Sanay ve Gazi Özdemir gibi isimlerin de konferansları olacak.
Onlarca yayınevi katılıyor. Yayınevi katılımı da çok iyi. İstenilen kitaba ulaşmak mümkün.
Sadece kitap yok.
Minik ziyaretçiler de unutulmamış... Onlar için de üç beş stant var. İyi düşünülmüş...
Fuardan çıkanlara baktım. Hemen hepsinde birden fazla ‘kitap dolu’ poşet vardı. Kendi kendime ‘İyi, seneye de gelecekler’ dedim.
Kitap fuarı büyük bir eksikliğimizdi. Başta Eylül Fuarcılık ve Özdilek AVM olmak üzere katkı sunanlara teşekkür ediyorum.
Bu arada kapanış saati biraz daha geç olsaymış daha iyi olurmuş. Yine de yolunuzu fuara düşürün. Kitapların, yazarların ve okurların arasında gezinin... Kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aliş 9 Ekim 2018 02:48

Cihancığım nasıl böyle iyimi ?Selam ve dua ile. Sen anlarsın canım benim..

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi