Ahmet Ataç 15 02 2024

Fuar heyecanı erken başladı

Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’nde 14 ve 16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan demiryolları fuarının heyecanı giderek artıyor

20 Şubat 2020 08:56
A
a
Sütiş Eskişehir
14 ve 16 Nisan tarihleri arasında Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan demiryolları fuarının heyecanı giderek artıyor. Son olarak ESTRAM, Metro İstanbul, İzmir Metro AŞ ve Adana Büyükşehir Belediyesi de söz konusu fuara katılacaklarını açıkladı.
Demiryollarına yatırım yapan şirketler, ‘Dostlar alışverişte görsün’ kabilinden fuara katılmaz. Bu tip fuarları, güzel manken kızların elleriyle dağıttığı peynirli gözlemelerin bulunduğu fuarlardan ayırmak lazım. Sektörel bazlı bir fuardan bahsediyoruz ve bütün şirketler bir takım iş anlaşmaları yapmak için hareket eder. Eskişehir’in demiryolculukta ne kadar önemli bir kent olduğunu söylemeye lüzum yok. Behiç Bey’in ebedi istirahatgâhı olan Eskişehir’de milli hızlı tren setlerinin üretilmesi de gündemde. Gerçi Ulaştırma Bakanımız hızlı tren setlerinin Eskişehir’de üretileceğini açıklamıştı. Ancak biz politikacıların verdiği sözlere sevinmekle birlikte, yoğurdu üfleyerek yemeyi tercih ediyoruz. İnşallah kentimiz yeni yatırımları kazanır. Bu konuda işadamlarımıza da büyük iş düşüyor.

Arı gibi çalışacaklar

Odunpazarı Belediyesi tarafından kurulan Arıköy’de yeni kayıt dönemi başladı. Bilindiği gibi Eskişehir’de arıcılık çalışmalarını geliştirmek için belediye yetkilileri, konunun uzmanlarıyla bir araya gelmiş ve vatandaşların arıcılık konusunda çağdaş yöntemleri öğrenmelerine öncülük etmişti. Şimdi 6 Mart’a kadar devam edecek olan yeni bir kayıt dönemi başladı. Buna göre isteyen vatandaşlarımız temel ve ileri olmak üzere iki ayrı arıcılık eğitimi alabilecek. Daha önce Odunpazarı yetkilileri sayesinde arıcılık eğitimi alanların, para kazanmaya başladıklarını sevinerek öğrendik. Türkiye’nin ekonomik sorunlarının temelinde para piyasalarındaki sıkıntılar değil, reel sektördeki sıkıntılar yatıyor. Açıkçası çalışmıyoruz ve üretmiyoruz. Anlaşılan o ki şimdi arıları bizim için çalıştıracağız. Eskişehir ekonomisi için arıcılığı çok önemli bir yeri bulunuyor. Yetkilileri tebrik ederiz.

Hayaller gerçek oluyor

Bilindiği gibi hükumet ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar için yeni bir konuk hamlesi başlatmıştı. Bu kapsamda Türkiye genelinde 100 bin konut yapılacak ve Eskişehir’de de pek çok dar gelirli vatandaşımız, başını bir çatının altına sokma şansına sahip olacak. TOKİ uzun süredir asli vazifesini yapmadığı için eleştiriliyordu. İşin doğrusu eleştirilerde haklılık payı da vardı. Elbette TOKİ dar gelirlilere ev üretebilmek için, başka inşaatlar yaparak para kazanabilir. Buralardan elde ettiği kârı da dar gelirlilerin konutlarına vakfedebilir. Ancak süreç içerisinde bu durum değişmiş, TOKİ’nin sadece kâr amacı güden bir kuruluşa dönmesine neden olmuştu. Şimdi aralarında Eskişehir’in de bulunduğu şanslı bölgelerde 100 bin konut yapılacak. 21 ve 29 Mayıs tarihlerinde Çifteler, Beylikova ve Sivrihisar’da toplam 500 konutun çekilişi yapılacak. Ayrıca Günyüzü, İnönü, Mihalgazi ve Sarıcakaya’da da toplam 350 vatandaşımız ev sahibi olma hayallerine kavuşacaklar. Yetkilileri tebrik ederiz

Kötü neticeler gelebilir

Eskişehirspor başarılı neticeler alınca, kulübümüzün etrafında birlik ve beraberlik içinde olabiliyoruz. Mühim olan işler kötü gittiği zaman birlik ve beraberlik içinde olup olmadığımız. Şimdi Eskişehirspor’un önünde zorlu bir viraj var. Bir hafta içinde birbirinden dişli rakiplerle maç yapacağız. Önce lig lideri Hatay’ı ağırlayacağız. Zor maç olacağını söylemeye bilmem gerek var mı? 21 Şubattaki bu maçtan 4 gün sonra Karagümrük deplasmanına gideceğiz. Daha formamızdaki ter kurumadan ayın 29’unda Akhisar’ı konuk edeceğiz. Elbette bu maçlardan minimum kayıpla çıkmamız çok iyi olur. Ancak lig uzun bir maraton ve kötü neticelere de hazırlıklı olmak lazım. Birlik ve beraberliğimizi hiç bozmayalım. Göreceksiniz sene sonunda sevinen taraf olacağız.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Osman Köroğlu. 20 Şubat 2020 21:13

Yerli Tramvay veya Hızlı tren üretelim diyoruz, Personelimiz var,Fabrikamızda var Fakat bu işler ben yapıyorum demekle olmuyor. yani bilinen bir Hıyararşık düzen var, yani birileri bu carkın dönmesine izin vermesi lazım.

0 0 Cevap Yaz
Zeki Taş 20 Şubat 2020 13:06

Diğer illerdeki tramvaylar sanki yerli de...Eskişehirdeki yerli olsun istiyorsunuz. Eskişehirdeki heykelleri eleştirip Ankara'daki robot, dinozor heykellerini görmeyenler, daha doğrusu görmek istemeyenler aynı işte!

4 7 Cevap Yaz
Gokhan

Sen hem hizli tren burada uretilsin diyeceksin hemde tramvayi disaridan alacaksin bu mantikli yani he.

1 1
Hakan 20 Şubat 2020 11:53

Hizli tren Eskisehirde uretilsin istiyoruz ama adamlar siz tramvayinizi bile Eskisehirde uretmiyorsunuz once onu uretin belediyeniz niye bunu istemiyor dese cevabimiz ne olurerak ediyorum. Belediyeye niye tramvayi burda yaptirmadin diye soran yok

4 5 Cevap Yaz
Nurullah 20 Şubat 2020 09:44

Eskişehirli olarak yarli tramvaya ne zaman bineceğiz. bırakın tülomsaş'ta üretilmesini yerli olsun yeter

2 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi