Fotoğrafın dili olsa

Arif Anbar yazdı

19 Mart 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Fotoğrafın dili olsa
-Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Hüseyin Baradan çekilin aradan. Sakın ha girmeyin Hoca’mla arama!
-Sanatçı İnci Çayırlı: Bana demiyorsun herhalde Ahmet Bey.
-Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Ben biliyorum kimlere dediğini… Gitsin, önce kendi adamlarına ayar versin. Yoksa ben ayar vermesini bilirim! 


Fotoğrafın dili olsa
KARA HABER
Afrin'de yaralanan ve yoğun bakıma kaldırılan Büyükdere Mahallesi’nden hemşerimiz Yarbay Mithat Dunca şehit düştü. Dün, 18 Mart gibi anlamlı bir günde ise toprağa verildi. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet; ailesine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.

DÜNYA İNSANLARI
DÜNYA İNSANLARI
Fotoğraftaki çocuğun adı Agim Şala. Kosova Savaşı sırasında dedesinin görebilmesi için dikenli tellerin arasından geçiriliyor.

BİR TWEET
Recep Tayyip Erdoğan
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin şehir merkezi, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin desteğindeki Özgür Suriye Ordusu tarafından bu sabah 8:30 itibarıyle tamamen kontrol altına alınmıştır.

SILA ESKİŞEHİR'DE
SILA ESKİŞEHİR'DE
Son dönemde, Türk pop müziğinin en üretken isimlerinden olan Sıla Eskişehir’e geliyor.  9 Mayıs Çarşamba saat 21.00’de Anemon Otel’de sahne alacak olan başarılı şarkıcı, bir yıl aradan sonra Eskişehirli sevenleriyle yeniden buluşacak. İmkânı olanlar bence kaçırmasın. Çünkü… Sıla size dertlerinizi unutturacak, unutulmaz bir gece yaşatacak!

ESKİŞEHİR’DE NELER OLDU?

Yanlış kişiye yanlış soru

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger Eskişehir’e gelerek bir dizi ziyarette bulundu. Vali Özdemir Çakacak’la görüşmesi sırasında ise şöyle bir soru sordu: “Eskişehir, Türkiye'nin en mutlu şehriymiş. O yüzden çok merak ediyorum. Bu kadar mutlu nasıl yaptınız şehri?" Sayın Valimiz bu soruya nasıl bir cevap verdi bilemiyoruz ancak Berger’in soruyu yanlış kişiye sorduğunu net bir biçimde ifade edebiliriz. Çünkü Berger bu soruyu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e sormalıydı!

Yerinde yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Eskişehir’de 4 bin 470 dekar tarım arazisinin sulanabilmesi için düğmeye bastı. Borabey Göletleri Sulamaları Projesinin kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla gerekli kamu yararı kararı için düzenleme, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından kendisine sunulduğu gün imzalandı. Ne diyelim? Hükümetin bu yerinde yatırımı, kentimize hayırlı olsun diyelim.

Suikast mı? 

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığına aday olan Alişan Şahin’in evi kurşunlandı. Şahin, olaydan yara almadan kurtuldu. Şahin’e ifadesinde, “Şüphelendiğin kimse var mı” diye soruldu. Bu soru üzerine Şahin’in; ağabeyi, il başkanı ve Odunpazarı ilçe eski başkanının da aralarında bulunduğu beş kişinin ismini verdiği iddia edildi. Polis, saldırıyla ilgili başlattığı geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

Rus’lar Odunpazarı’nda!

Türkiye'de yaşayan Rus vatandaşları, Rusya Devlet Başkanılığı seçimi için Eskişehir'de oy kullandı. Oy sandığı, tarihi Odunpazarı bölgesinde yer alan bir otele konuldu. İzmir, İzmit, Bilecik ve İstanbul'da yaşayan bazı Rus vatandaşları, oylarını burada kullandı. 

Otogar mağdurları…

Otogardaki yenileme çalışmaları yılan hikayesine dönünce Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Genel Sekreter Engin Çakmak bir açıklama yaptı ve müteahhidi suçladı. Bu suçlama üzerine Oturanel İnşaattan şöyle bir yanıt geldi: “Babamız kadar sevdiğimiz Yılmaz Büyükerşen hocamız, maalesef şantiye ve proje tecrübesi eksik teknik ekibi tarafından kendi kabahatlerini bertaraf etmek için yanlış bilgilendirilmektedir.” Görüldüğü üzere her iki taraf birbirini suçluyor, haliyle ortaya yine olumlu bir sonuç çıkmıyor, dolayısıyla olan yine vatandaşa oluyor!

Beyin?

Eskişehir Özel Yesevi Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri Ceren Doğru ve Sadife Keskin, kolon kanseri üzerinde yaptıkları çalışmalarla avokado yaprağı çayının kolon kanseri hücrelerini yüzde 50 oranında öldürdüğünü tespit etti. İki öğrenci bundan sonra, avokado yaprağındaki hangi maddenin kolon kanseri hücrelerini öldürdüğünü belirlemek için araştırma yapacak. Bunun üzerine şunu söylemek istiyorum: Bizde beyin çok da, sahip çıkan yok!

Tilki…

Eskişehirspor'dan olaylı bir şekilde ayrılan Erkan Zengin, İsveç ekibi Hammarby ile yarım sezonluk sözleşme imzaladı. Ne diyelim? Tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkânıdır.

Fuhuş!

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü; Eskişehir, İstanbul, Mersin, İzmir, Ankara, Kastamonu, Elazığ ve Aydın'da önceden belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı fuhuş operasyonu düzenledi. Bununla birlikte 8 ilde, Eskişehir merkezli ve eş zamanlı düzenlenen fuhuş operasyonunda, 40 kişi gözaltına alındı.

C. O. Yüksel’e zor görev :)

C. O. Yüksel’e zor görev :)

CHP’de Tüzük Kurultayı’nın bitmesiyle birlikte PM üyeleri ve milletvekillerinin denetim yaparak rapor hazırlayacağı iller belli oldu. Buna göre Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer Bartın ve Kırşehir’de, Utku Çakırözer Bursa’da, Cemal Okan Yüksel ise Giresun’da görev yapacak. CHP PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker ise Eskişehir’de çalışacak. Cemal Okan Yüksel’i şöyle yürüme mesafesindeki bir yerlere görevlendirselermiş iyi olacakmış! Şimdi nasıl gidecek taaa Giresun’a?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
reha mutlu 20 Mart 2018 01:29

Eskişehir her dönemde mutluydu.70'li yıllarda eskişehirin nüfusu 50 bin iken adalarda 10 tane yazlık sinema vardı ve her akşam hepsi dolardı.Porsukta sandallarla yine gezerdi insanlar.Tıpkı insanların o zaman hacı murat'a binip şimdi daha lüx araçlara bindiği gibi.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi