Festivali iple çekiyoruz

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun 15’incisi 5 ve 17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek

23 Ağustos 2022 08:45
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun 15’incisi 5 ve 17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öncelikle şunu belirtelim; buna benzer etkinliğin dünyada benzeri yok. Yani Ahmet Ataç yönetimi, dünyada eşi ve benzeri olmayan bir sanat etkinliğinin altına imza atıyor.
Her yıl Eskişehir’in sosyal yaşamına renk katan bu etkinliği iple çekiyoruz. Eskişehir bir pişmiş toprak kenti. Pişmiş toprağın sanatla buluşmasını organize edenlere teşekkür ederiz. Bu seneki sempozyuma 5 ülkeden 8 sanatçının katılacağını da bilgilerin arasına ekleyelim. Eskişehir’e bu güzel uygulamayla birlikte 200 kalıcı sanat eseri kazandırıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.
 

Turhanoğlu takvimi sordu

AK Parti İl Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu, Kurtuluş Kapalı Pazar Yerinin yıkım çalışmalarına neden hâlen başlanmadığını sordu. Bilindiği gibi Kurtuluş Kapalı Pazarı hakkında depreme dayanıklı olmadığına ilişkin raporlar verilmesi üzerine bölge esnafı tahliye edilmişti. Bu tahliye kararını elbette eleştirecek değiliz. İnsanların can güvenliğinden önemli hiçbir şey olamaz. Belediyemizin aldığı karar doğrudur. Zaten gördüğümüz kadarıyla Pınar Turhanoğlu da, “Neden yıkım kararı aldınız kardeşim?” demiyor. Sadece boşaltılan pazar yerinde neden yıkımın başlamadığını soruyor. Turhanoğlu “Kurtuluş Pazar Yeri’nin bulunduğu yere yapılacak projenin ayrıntıları ve takvimi kısacası akıbetinin ne olacağı ivedi şekilde hemşehrilerimizle paylaşılmalı” dediğini hatırlatalım. Yetkililerin bu konuda bir açıklama yapmasını bizler de bekliyoruz.
 

Çifteler’de yeni yıl heyecanı

Çifteler’i yeni yıl heyecanı sardı. Gerçi yeni yıla daha 4 ay var. Ancak Çiftelerli 205 ailenin ocak ayını iple çekmesinin sebebi farklı. Çünkü ocak ayıyla birlikte bölgedeki TOKİ konutunda anahtar teslimi yapılacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kadir Bıyık, ilçelerinde TOKİ’nin ilk yatırımı olduğunu ve bölgenin altyapı çalışmalarının da kendileri tarafından tamamlandığını açıkladı. Kırsal mahalleler dâhil 15 bin kişinin yaşadığı bölgede 205 konut çok ciddi bir rakam. Hâne başına 5 kişiden hesaplasanız 1000 vatandaşımızın çağdaş bir konuta kavuşacağını görürsünüz. Hiç de azımsanacak bir rakam değil. Çiftelerli kardeşlerimize “Güle güle oturun” der, yetkililere teşekkür ederiz.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi