Ahmet Ataç 15 02 2024

Fay hattı!

Türkiye’de faylar harekete geçti. Önce Manisa, ardından Ankara ve Cuma akşamı saat 20:55’te 6.8 şiddetinde Elazığ sallandı

26 Ocak 2020 09:50
A
a
Sütiş Eskişehir
Türkiye’de faylar harekete geçti. Önce Manisa, ardından Ankara ve Cuma akşamı saat 20:55’te 6.8 şiddetinde Elazığ sallandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına sabırlar diliyorum, yaralılar için acil şifalar diliyorum. Çok zor, çok acı gerçekten. Depremlere hazırlıklı olmalıyız, biz bir deprem ülkesiyiz. Hazırlıklı olmalı ve bilinçli davranmalıyız. Sarsıntı sonrası telefonları gereksiz yere meşgul etmemeliyiz. Şayet mümkünse iletişim kurmak için ilk tercihimiz internet altyapılı iletişim uygulamaları olmalı veya kısa mesaj (SMS) olmalı. Enkaz altında kalanların telefon araması yapabilmelerini engellememek için lütfen daha duyarlı olalım. Hayatların kurtulması için üzerimize düşen görevin bilincinde olmak zorundayız. Büyük geçmiş olsun Türkiye.
 

3 bin yıllık mumya konuştu
 
Bilim insanları, mumyalanmış Mısırlı bir rahibin sesini yapay ses telleriyle hayata döndürdü.
Rahip Nesyamun’un, 11. Ramses'in hükümdarlığı sırasında yaşadığı biliniyor. Bilim insanları, Nesyamun'un ses yolunu üç boyutlu yazıcı ile kopyalayarak günümüze taşıdılar. Çalışmalar neticesinde 'e' sesli harfi benzeri bir ses elde edildi. Uzmanlar gelecekte bilgisayar aracılığıyla, Nesyamun'un sesinden tüm cümleler elde etmeyi umuyor.
 
 
Fidye yazılım.nosu
 
İrili ufaklı birçok kurumun başına bela olan fidye yazılımlar 2020'de de malesef varlığını sürdürmekte. Antivirüs yazılımları bir yere kadar güvenliğimizi sağlar. Güncel baş belası olan ".nosu" uzantılı fidye yazılımı konusunda çok dikkatli olunmalı. Kurulu düzenlerin bozulmaması, iş kaybına uğramamak, arşivlerin yok olmaması veya banka bilgileri gibi özel bilgilerin tehlikeli kişilerin eline geçmemesi için dikkatli davranılmalı. Unutulmamalı ki en sağlıklı antivirüs bizleriz.
 
Fidye yazılım nasıl bulaşır?
 
- Güvenli olmayan, şüpheli veya sahte Web sitelerini ziyaret etmek.
- Güvenli olmayan Web sayfalarından program, müzik, oyun, resim vb. dosya indirmek.
- Beklemediğiniz veya tanımadığınız kişilerden gelen e-posta veya eklerini açmak.
- E-posta, Facebook, Twitter ve diğer sosyal medya gönderilerindeki veya Skype, WhatsApp gibi anlık sohbetlerde kötü amaçlı veya kötü bağlantıları açmak.
- Yanlış yazıldığı veya normal görünmediği için sahte bir e-posta veya Web sayfasını genellikle kolayca fark edebilirsiniz. Şirket adlarının farklı yazılışlarına (“İş Bankası” yerine “İşBankası” gibi) veya anormal boşluklara ya da noktalama işaretlerine (“Turkcell Müşteri Hizmetleri” yerine “TurkcellMüşteri Hizmetleri” gibi) dikkat edin.
 
İster ev bilgisayarı olsun, ister bir kurum ağında kişisel bilgisayar olsun, fidye yazılımları her bilgisayara bulaşabilir.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi