Facebook operasyonu başladı

Serkan Açıkgöz yazdı

26 Ağustos 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Facebook, "insanları yanlış yönlendirmeye yönelik ağ" olarak tespit ettikleri ve ABD, Latin Amerika, İngiltere ve Ortadoğu'da kamuoyunu hedef alan toplam 652 sayfa, grup ve kişisel hesabı sildiğini açıkladı. Şirketin kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, yüzlerce sahte hesap yoluyla yapılmak istenen bir propaganda girişimini ortaya çıkardıklarını ifade etti. Facebook'tan yapılan açıklamada, birbirleriyle bağlantılı hesapların koordineli eylemlerinin söz konusu olduğu belirtilerek sayfalardan bazılarında İran dahli tespit edildiği, bazı grupların da daha önce Rus gizli servisi ile ilişkisi bulunduğunun belirlendiği açıklandı.
 
Akılsız telefonlar geri geliyor
Akıllı telefon satışları yüzde 2 artarken, akıllı olmayan cep telefonu satışları ise yüzde 5 oranında arttı. Huzur arayan insanların teknolojiden kaçtığı söyleniyor. İngiltere merkezli The Independent haber sitesi, geçen yıl dünya genelinde 'sadece arama yapabilen', eski model cep telefonlarının satışlarında yüzde 5 artış olduğunu yazdı. Habere göre, aynı dönemde akıllı telefon satışlarındaki artış sadece yüzde 2 oldu. Gazete akıllı olmayan telefon satışlarındaki artışa gerekçe olarak "İnsanlar bağlantılarını koparmaya ve daha huzurlu olmaya çalışıyor" yorumunda bulundu.
 
Yüzde 100 yerli zırh
Cumhuriyet Üniversitesinde tamamen yerli malzemeler kullanılarak hafif ve kurşun geçirmez zırh plakası üretildi. Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Çağatay Kırıklar'ın bitirme tezi kapsamında 9 ay süren çalışmanın sonunda "kurşun geçirmez zırh plakası" imal edildi. Güvenlik güçlerince atış yapılarak denemesi gerçekleştirilen zırh plakalar, 50 ve 100 metre mesafelerdeki atış talimlerinde kurşun geçirmedi.
 
Sağlıkta çığır açacak buluş
İTÜ'nün Teknoloji Geliştirme Bölgesi ARI Teknokent firmalarından Aksense, sağlık sektörünün en önemli sorunları arasında gösterilen "hastanelerde kapılan enfeksiyonların hızlı tanısı" üzerine çığır açacak bir buluş geliştirdi. Girişimci Dr. Asiye Karakullukçu, enfeksiyon hastalıklarının tanısı için biyosensör teknolojisiyle geliştirilmiş hızlı tanı cihazı tasarladı. Doktorun bu buluşu ile birkaç dakika içerisinde hastaya enfeksiyonunun tanısı konulabilecek.
 
Onlar dünyanın en hızlısı
Piyasadaki en hızlı şarj olan telefonlar açıklandı. İşte ilk 5'te yar alan cihazlar... Samsung'un yeni amiral gemisi Note 9 109 dakikada tam kapasiteye ulaşarak 5'inci sıradan listede yer aldı. Honor 8 Pro'nun yüzde yüz şarja ulaşması için gereken süre 106 dakika olarak belirlendi. Huawei Mate 10 Pro için ise bu süre 102 dakika. Amiral gemisi katili olarak anılan 3 bin 300 mAh pile sahip OnePlus6 80 dakika ile listenin ikinci sırasında yer aldı. Listenin zirvesinde ise Huawei P20 Pro bulunuyor. Huawei p20 Pro 4 bin mAh pilini 90 dakikada dolduruyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi