Eyvah dememek için, Merkür retrosunda yapılacaklar

AstroMah yazdı

26 Kasım 2017 09:31
A
a
Sütiş Eskişehir
3 Aralık-23 Aralık arasında yaşayacağımız Merkür Retrosundan hasar görmeden çıkmak mümkün.  Henüz zaman varken projelerimizi, planlarımızı şimdiden yapabilmek adına şimdiden yazıyorum. Sürecinden ve yapabileceklerimizden bahsedeyim.
2 Aralık’ta Merkür’ün durağan (S) pozisyona geçmesiyle süreç başlar. Durağan (Stationary) retroya başlamadan önce ve retrodan çıkarken gezegenlerin yavaşlayıp durmasını anlatır. Kısa süreli ama retroya göre daha zorlayıcı pozisyondur. O nedenle 2-3 ve 23-24 Aralık’ta trafikte daha dikkatli olmalı, iletişimlerimizde empatik olmalı, her türlü iletişim aracımızı kontrol etmeye özen göstermeliyiz.
Peki bir gezegenin retro olması ne demek? Kısaca anlatayım.
Retro, bir gezegenin geri gitmesi anlamına geliyor ki, aslında hiçbir gezegen geri gitmez. Bizler dünya merkezli olarak gökyüzüne bakarız. Yani geocentric bakış açısı ile gezegenlerin dönüş hızı, Dünya'nın dönüş hızından daha yavaş bir konuma geldiği anda, Dünya’dan geri gidiyormuş izlenimi verirler. Gezegenler retroya başlayınca güçleri düşer, o alanlarda zorluklar, arızalar ve kazalar oluşur.
Kelime anlamı olarak retro; eskiden kalan temalar demek olduğundan, her retro dönemi bizlere eski konuları kontrol fırsatı verir. Yeni başlangıçlar yapmak yerine, eski defterleri gözden geçirmek, eski konularla yüzleşmek, eskiden yarım kalan işleri tamamlamak için uygun zamanlardır. Zaten Merkür 4 ayda bir,  20 gün kadar retro olarak hareket eder.
Şimdi, bu süreç hepimizi aynı mı etkiliyor? Tabiî ki hayır. Zaten yukarıda da yazdığım gibi Merkür sık sık retro yapan bir gezegen. Yani, yaklaşık olarak toplumun % 20’si kendi natal haritasında Merkür’ü retro doğuyor. Her retro dönemi onlar için fırsat. Bizlerin yılda 60 gün kadar yaşadığı kaosu, onlar 300 gün yaşıyor. İşte bu sebeplerden, her retro herkesi aynı etkilemez. Bizler çoğunluk üzerinden yorum yapıyoruz. Her yazımda da natal harita herkesin kendine özeldir diye belirtiyorum. İnternet üzerinde ücretsiz doğum haritası çıkaran siteler var, buralardan Merkürünüzün retro mu, düz mü olduğunu öğrenebilirsiniz. Böylece yazıların etkisini daha iyi yorumlayabilirsiniz.
Toplumumuzda son yıllarda iyice bilinen Merkür retrosu anlamak için mitolojideki Hermes’i tanımak önemlidir. En kısa şekilde; zekası ile Zeus’la, Apollo’nun güvenini kazanarak habercileri olmayı başaran, en hızlı, en kurnaz aynı zamanda hırsız tanrıdır. O nedenle Merkür denilince iletişim, zeka, kurnazlık, hırsızlık akıllara gelir.
 Merkür kişisel gezegenlerimizden birisi yani biz istersek onu yönetiriz, o nedenle retrosundan da korkulmaz. Dikkatli davranmak yeterlidir. Başlangıç enerjisi için uygun olmayabilir, devam eden işleri tamamlamak, kontrol etmek daha sağlıklı olacaktır.
Gelelim 3 Aralık Merkür retrosuna. Neleri etkiler bakalım; İletişimle ilgili her şeyi (cep telefonundan, gazeteye,  internetten, dergiye, evdeki televizyona kadar), sözleşmeleri (alım-satım, ticaret, yazışmalar), trafikle ilgili akışı sağlayan her şeyi (arabanızdan tutunda, uzak seyahatleri, biletleri, uçakları)  etkiler. Önemli bilgi ve belgelerin yedeğini almamız, bilet kontrollerimizi yapmamız, imza atmadan önce tekrar tekrar okumamız, kapı pencere kilitlerini iyi kontrol etmemiz bugünlerde önemlidir.
Merkür retrosu Yay burcunda; Satürn kavuşumlu aynı zamanda Mars’tan olumlu etkiyle başlayacağı için bilim, felsefe, yüksek eğitim konularında derin analiz ve fikir alışverişi yapılabilir. Hatta bu enerji ile akademik düzeyde fikir hırsızlığı da olabilir. Yabancı ülkelerle yapılan anlaşmalarda yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir.
Yılın son ayında eğlence sektörü hız kazanacak gibi, hem Merkür’ün retro olması hem de Satürn’ün orada olması yaşanacak aksiliklere, kazalara dikkat etmemiz gerektiğini vurguluyor. Aynı zamanda çok inanıp güvendiğimiz insan veya kurumlarca kandırılabileceğimizi, inanç sömürüsü yapılabileceğini gösteriyor.
Ağzımızdan çıkanların önemli olduğu bugünlerde; pot kırmak, sırları açığa vermek, ağzımızdan laf kaçırmak konuları başımıza gelebilir.
Aynı gün 11 derece İkizler burcunda Dolunay oluşacak. Merküryen enerjiyi iyice arttıracak olan bu dolunay, gizli saklı konuları yanlışlıkla ortaya çıkaracak enerjiye sahip.
Unutmamalıyız ki; retro süreçleri korkulacak değil, geçmişten kalan hesapların kontrol edilmesi gereken dönemlerdir. Biz bu süreci hasarsız atlatmak istiyorsak, şimdiden planlarımızı yapmalıyız. Tedbirlerimizi aldıktan sonra yaşanacak her şey, zaten yaşanması gerektiği için yaşanıyordur. Yaratılmış hiçbir şey tesadüfi hareket etmez.  Yaşam yansımalardan oluşur, endişelerimiz kadar bizi korkutur.

Şems-i Tebrizi’nin dediği gibi; ‘Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye endişe etme. Nereden biliyorsun, hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?’
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi