Ahmet Ataç 15 02 2024

ETO Seçimleri

Soner Yüksel yazdı

15 Ağustos 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Odalarda yaşanacak seçim heyecanın bir başka adresi de Eskişehir Ticaret Odası olacak. Mevcut Başkan Metin Güler ile uzun zamandır adaylık çalışması yürüten Ayhan Sezer karşı karşıya gelecek ve yarışacaklar.
Eskiden ETO seçimleri bugün ki kadar gündem yaratmıyor, kamuoyu bu seçimlere bugünlerdeki kadar ehemmiyet göstermiyordu. Harun Karacan dönemindeki yükseliş ETO’nun itibarını da, önemi de, şehrin ETO’ya bakışını da daha farklı bir konuma getirdi. Bu yüzden ESO kadar ETO’da yaşanacak seçim de heyecan duyulan türden.
Normal koşullarda avantajın mevcut başkan Metin Güler’de olduğunu söylemek yanlış olmaz. Hem üyeler üzerindeki etkisi hem de son dönemlerde Fuar ve Kongre merkezi başta olmak üzere yapımına başlanan projeler Güler’in somut başarıları olarak hanesine artı ekliyor. Ayrıca etki gücüne sahip komitelerdeki eğilimin de gördüğüm kadarıyla Metin Güler’den yana olduğunu görüyorum.
Ayhan Sezer siyasi arenadan tanıdığımız bir iş adamı. Temiz, çalışkan, herhangi bir eksisini görmediğimiz bir isim. Ancak üyeler arasında Metin Güler kadar tanınmış, bilinen, deneyimli bir isim değil. Bu da kendisi adına bir handikap olabilir.
Seçimlerde favori yoktur. Artılar ve eksiler süreç içinde yer değiştirebilir. Elbette mevcut yönetim her daim pozitif avantajlara sahip olsa da, daha önce ETO tecrübesi olan ve üyeler üzerinde ağırlığı olan başka isim veya isimlerin göstereceği tavır, destek ya da duruma tamamen tarafsız kalışı sürecin akışını değiştirebilir. Henüz zaman olduğu için bu sinyaller adına konuşmak erken. Bekleyeceğiz ve göreceğiz ama bugün şartlarında seçime gidilecek olursa ETO’da herhangi bir isim değişikliği olacağını düşünmediğimi de belirtmek isterim.
 
Ev Sahipleri çıldırdı …
Tabi ki hepsini kast etmiyorum. Muhakkak vicdanlı, merhametli ve Ailelerin yaşam koşullarını bilerek ona göre kira talep edenleri de var. Gel gelelim pek çok ev sahibi için “resmen çıldırdılar” diyebilecek yüzlerce, binlerce örnek türedi. Yapmayın Allah aşkına, kendinize gelin. 
Öğrenciler bir evde 5,6 kiş kalabilir, talep edilen rakamları bölüşerek kendilerine uygun hale getirebilir mantığından yola çıkanlar aynı zulmü aileler içinde uygulamaya başladı. Asgari ücretin 1401 TL olduğu memlekette 1+1 apartlar için 700 2+1 daireler için 900 3+1 daireler için  1200 – 1300 TL kira talep edenler var.
İnsanlar bu kiraları nasıl olsa ödemek zorunda, herkes yüksek bedel isteyince kiralama şansım yüksek diye düşünerek aslında etik olmayan bir tekelleşme yapıyorlar. Sokakta yaşayacak hali yok ya insanlar da yemesinden, içmesinden kesiyor tamam diyerek razı oluyor ve deyim yerindeyse kira ödemek için çalışıyor.
Eskişehir’de var olan fiyatları başka şehirlerle kıyaslayan ve İstanbul’da bu daireden en az 1500 – 2000 TL kira alırım diye kendini savunanlar da var. Hayır senin Eskişehir’de 300 Bin TL’ya aldığın ev İstanbul’da 1,5 Milyon .. kaldı ki İstanbul’da çoğu insan asgari ücretin çok çok üstünde maaş alıyor bunu da hesap etmeden konuşuyor.
Hayır illa kıyas yapacaksan Kütahya, Konya, Afyonkarahisar, İzmir, Ankara seçeneklere göz at. Göreceksin ki bu yazdığım şehirlerdeki emsal fiyatların Eskişehir’in yarısı kadar.
Bence ev sahipleri kendine gelmeli ve vicdanlı olmalı. Şartlar böyle olunca bu şehirde bırakın 3. Üniversite açılmasını mevcutlar bile kapansın diye dua eden aileler çoğalmaya başlayacak. Bu sadece aileler adına değil şehire de yapılan bir kötülüktür. Lütfen vicdanlı olun.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi