Etkileyici son: Yedi Yaşam

Film ilk başlarda izleyiciye sıradan ve durağan gelse de ikinci bölümde kişide merak ve heyecan uyandırarak kendini izletmeyi başarıyor

18 Ağustos 2019 10:48
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu hafta sizlere izlerken anlam veremeyeceğiniz, fakat filmin sonunda tüm taşların yerine oturacağı bir film olan Yedi Yaşam’dan bahsedeceğim. 2008 yapımı Amerikan dram filmi olan Yedi Yaşam’ın IMDb puanı 7.6.  Yönetmenliğini Gabriele Muccino’nun yapmış olduğu filmin başrolünde Will Smith yer alıyor.

MERAK UYANDIRIYOR
Öncelikle yazımda bolca spoiler ile karşılaşacağınızı başta belirteyim. Filmde Ben Thomas adlı geçmişi acılarla dolu bir vergi memurunun listesine aldığı 7 hayatı tek tek incelerken buluyoruz. Çeşitli sağlık sorunları bulunan bu 7 kişiye yardım etmesi ve içlerinden birine aşık olması konu edinilmiş olan bu film ilk başlarda izleyiciye sıradan ve durağan gelse de ikinci bölümde kişide merak ve heyecan uyandırarak kendini izletmeyi ustaca başarıyor. Filmin sonunda da öldürücü darbe geliyor. 

ORGANLARINI BAĞIŞLIYOR
Thomas araba kullanırken cep telefonuna bakma hatasında bulunuyor. Bu hata trafik kazasına sebep oluyor. Kaza başta eşi olmak üzere yedi kişinin ölümüne neden oluyor. Bu felaketin ardından hayata küsen Thomas huzura kavuşmak için kefaret ödemesi gerektiğini düşünüyor. Yardıma muhtaç yedi kişinin hayatına girerek onlara yârdim etmeye başlıyor. Bu yedi kişi organ nakli bekleyen yada maddi zorluk çeken kişiler. Bu kişiler Thomas’ın planından habersizler. Emily Posa adlı kalp nakli bekleyen kişiye aşık olan Thomas beklenmedik gelişmelerin olmasına rağmen planını uygulamaya devam ediyor, tüm organlarını ve evini ihtiyaç sahiplerine bağışlıyor. İşte en dramatik son da o zaman ortaya çıkıyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi filmi izlerken başlarda sıkılabilirsiniz ama asla kapatıp gitmeyin. Çünkü bittiğinde belki de hayatınızda en fazla etkilendiğiniz filmler arasına girebilir. Eğer bu etkileyici filmi izlemediyseniz şiddetle tavsiye ediyorum!

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi