ESO en iyisini yapar

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, ESO olarak yeni bir üniversite açacaklarını duyurdu.

23 Temmuz 2022 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, ESO olarak yeni bir üniversite açacaklarını duyurdu. Eskişehir Temel Bilimler Üniversitesi adındaki bu yeni eğitim kurumunun bir an önce hayata geçirilmesini temenni ediyoruz. Celalettin Kesikbaş, bilimin ve eğitimin neleri değiştirebileceğini en iyi bilenlerden. Sırtındaki ceketinden gayrı sermayesi olmayan genç bir üniversite öğrencisi olan Kesikbaş, bugün ülkenin sayılı sanayicilerinden biri olduysa, bunu bilim sayesinde başarmıştır. Ancak ülkemizin yeni Kesikbaşlara, yeni yatırımcılara ihtiyacı var. Bu da eğitimle olur. Kamu – Üniversite – Sanayici işbirliğinin güzel bir örneği olacak yeni üniversitenin kampusünün nerede olacağı, hangi fakülteleri ihtiva edeceğini daha sonra göreceğiz. Ancak işin içinde Eskişehirli sanayiciler varsa, en iyisinin olacağından şüphemiz yok.

Hoca'nın harmanda izi var
Büyükşehir Belediyesi'nin küçük çiftçiyi destekleme çalışmaları devam ediyor. Küçük çiftçinin 50 dekar kadar tarlasını hasat eden Büyükşehir yetkilileri. Son olarak Günyüzü İlçesi'ndeki 117 çiftçimize yardım elini uzatmış. Şimdi dünya genelinde kıtlık yaşadık. Bunun üzerine bir de Ukrayna Savaşı çıktı. Bütün bunlar gösterdi ki dünya üzerindeki en stratejik ürün yiyecekmiş. Uranyum değil, petrol değil, altın hiç değil; en stratejik ürün atalarımızın öpüp başına koyduğu ekmeğin ta kendisiymiş. Ülkemizdeki tarım politikalarını beğenmek mümkün değil. Bu yüzden bir zamanların kendi kendine yetebilen 7 ülkesinden biri olan ülkemiz, nâmerde avuç açmak durumunda kalıyor. Karnımızı doyuracak ekmeğin buğdayını bile dışarıdan alıyoruz. O yüzden çiftçimize destek olmalı ve tarımsal üretimimizi artırmalıyız. "Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz" sözünü çok severim. Başkan Büyükerşen, "Biiiizzzz, çiftçimiziiii" diye mangalda kül bırakmayan, ancak boş konuşanlardan değil. Çiftçimizin sözde değil, özde destekçisi. Sadece Günyüzü'nda 2 bin 205 dekarlık arazinin hasadını kaldıran Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik ederiz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kamil 24 Temmuz 2022 08:17

Kahramankazan; ▪️Nüfus: 55 bin ▪️Belediye desteği ile ekilen ayçiçeği tarlası: 8 bin dönüm ▪️Gündem bile olmadı İstanbul; ▪️Nüfus: 16 milyon ▪️Belediye desteği ile ekilen hububat tarlası: 550 dönüm ▪️Tarımda dışa bağımlılığı bitirdi(!) Kahraman Kazan Belediyesi'nin yandaşlara verecek 856 milyon lirası var mı? Yok neden gündem olsun ki, önemli olan iş yapmak değil 856 milyon liranın olması yada olmaması

3 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi