ESO Büyük İş Başardı

9 Haziran 2022 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
8 saatlik bir zaman dilimi ve tek bir salonda
TOBB Başkanı, TÜSİAD Başkanı, Eskişehir Valisi, Milletvekilleri, Onlarca ekonomik kurum ve kuruluş ile temsilcisi, Oda ve STK Başkanları,  Yüzlerce sanayiciyi ağırlamak... 3 ayrı panel ve özel sunumlara imza atmak. Meslekte aşama kaydetmiş, dayanışmanın parçası olmuş yüzlerce üyeye plaket vererek taltif etmek...
Bu işi Türkiye'nin neresinde, kim nasıl yaparsa yapsın bu büyük bir iş, önemli bir başarıdır.
Eskişehir Sanayi Kongresi bu yüzden şehre çok yakışan ve iz bırakan bir organizasyon oldu.
Kongre adına konuşacak çok şey var. İlk olarak alınan mesajı okumak lazım.
Çünkü böylesi bir etkinlik nitelik kısmını bir kenara koyarak bakarsak farklı bir özgüven beyanı sayılır.  Bu yüzden hem ülke hem de şehir ekonomisinin bireysel dengeleri hem de protokol savaşları adına kaotik bir süreci yönetmeyi talip olan ve bu işin altından sorunsuz ve faydacı bir şekilde kalkan ESO ve Başkan Celalettin Kesikbaş ile tüm ESO yönetimi ve yöneticilerinin bu beyanı ciddi bir şekilde kabul gördü diye düşünüyorum.
Gelelim kongre notlarına...
-Dünya gazetesi işbirliği organizasyona son derece önemli bir nitelik kazandırmış.
3 ayrı panelde de Dünya gazetesi üst yönetici ve yazarlarının performansı takdir topladı.
Hatta tarım ve ekonomik reçeteleri hem çok anlaşılır hem de çözüme yönelik ikna edici ve uyarıcıydı.
-Üretici insanları ayrımsız ödüllendirmek ve ödüllendirilen plaketlerin yine ESO Akademi meslek edindirme merkezinde el yapımı üretimler olması güzel bir detaydı.
-TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu'nun sık sık Kesikbaş ile ilgili güven ve sevgi ifadeleri dikkat çekiciydi. Hisarcıklıoğlu Eskişehir sanayicilerinden de övgüyle bahsederek 176 ürünün üretiminde şehrin ilk 3'te yer aldığını belirtti ve size çok şey borçluyuz dedi.
-TÜSİAD Başkanı Orhan Turan sanırım göreve geldiğinden bu yana ilk kez Eskişehirliyim Eskişehirli sayılırım diye bir parantez açtı.
-Pandemi sürecinden bu yana ilk kez bir salon etkinliğine şehir protokolünün bu kadar yoğun katılımı oldu.
-Sanayiciler kendi alanları ile ilgili panellerde interaktif bir katılım sergiledi.
- Kongrede geçtiğimiz dönemlerde Elazığ depremi ve çeşitli yangın felaketlerinde dayanışma örneği sergileyen sanayiciler unutulmadı.
- Kesikbaş ESO'nın sadece üretim, ihracat, istihdam değil şehir ve ülke ile ilgili daha iyi şartlar, dayanışma kampanyaları, eğitimler hatta sokak canlarına kadar projeler üreten bir kimlikle hareket ettiğine işaret ederek " ESO bu şehrin en büyük sivil toplum kuruluşudur" dedi.
-Yerinde İma
Dikkat çeken detaylardan birisi de ESO Başkanı Kesikbaş'ın konuşması esnasında enerji girdileri ile ilgili tebessüm ettiren gönderisi oldu.
Salonun hınca hınç dolu ve ortamın sıcak olmasına atıfta bulunan Kesikbaş; salonumuz sıcak klimalarımız soğutmaya yetişmiyor çünkü enerji girdileri çok yüksek olduğu için klimaları sürekli çalıştıramıyoruz diyerek enerji maliyetleri düşer ya da stabil seyrederse sorun çözülür mesajı verdi. Bu sözler başta protokol olmak üzere tüm salonda tebessüm ettirdi.
Son tahlilde Eskişehir Sanayi Kongresi şehrin sanayisi ve marka değeri adına bende harikulade bir iş oldu. Geleneksel olmasını umacağımız kadar iyi hissettirdi.
Emeği geçenleri, katkı sunanları tebrik ediyor ve şehirde ulusal işler için özgüveni yüksek daha çok kurum olmasını diliyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi