Esnafın kredi ödemeleri ertelensin

-Şu an zaten esnaflar kredilerini, taksitlerini yatıramıyor. Hükümetimize bir çağrımız var; esnafın ticari kullandığı kredilerin en az 8 ay ertelenmesi lazım. Kredi çekmek artık rahatlamayı ifade etmiyor. Bugün çeksem yarın yine aynı sıkıntı. Kredi ödemeleri ertelense herkes biraz rahatlar.

13 Mayıs 2019 08:39
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er, birkaç gün önce yaptığı açıklamada, devlet tarafından esnafa verilen kredilerin faiz oranının yüzde 5’ten yüzde 8’e yükseldiğini söyledi.
Ödemeler de 6 aydan 3 aya indirildi!
Daha önce kredi alabilmek için 6 ay vergi mükellefi olmak yeterliydi! Bu süre de 1 yıla çıkarıldı!
Er’in açıklamalarını okuyunca özetinin şu olduğunu düşündüm:
-Esnaf artık kredi istemesin!
Kredi alacak esnaf, bankaların yolunu tutsun! Doğrusunu söylemek gerekirse, şu sıralar bankalardan kredi almak da pek kolay değil!
Faiz oranlarının arttırılması üzerine pek çok esnaf tepkisini dile getirdi. Bakın esnaflardan Mehmet Kerenciler ne diyor:
-Şu an zaten esnaflar kredilerini, taksitlerini yatıramıyor. Hükümetimize bir çağrımız var; esnafın ticari kullandığı kredilerin en az 8 ay ertelenmesi lazım. Kredi çekmek artık rahatlamayı ifade etmiyor. Bugün çeksem yarın yine aynı sıkıntı. Kredi ödemeleri ertelense herkes biraz rahatlar.
…/…
Esnaf kredi istemiyor! Kredi ödemelerinin belli bir süre ertelenmesini istiyor!
Esnafın bu talebinin özellikle Ak Partili milletvekilleri tarafından dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum…
 

UNESCO’NUN YUNUS KARARI!

 
Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası kutlamaları, geçmiş yıllara oranla biraz daha hareketliydi. Buna rağmen Ulusal düzeyde ses getirecek etkinlikler ne yazık ki olmadı…
Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey’in, etkinlikler sürdüğü sırada yaptığı önemli bir açıklama vardı. Pek dikkat çekmedi mi, yoksa gözden mi kaçtı bilmiyorum…
Avşarbey, UNESCO’nun 2021 yılını Yunus Emre yılı olarak belirlediğini açıkladı. Eskişehir’in bu konuda özel bir çalışma takvimi hazırlayıp, çalışmalara şimdiden başlaması gerekiyor.
 

AKIL DOLU YANIT!

 
Büyükşehir Belediye Meclis’inde CHP’li Meclis üyesi Mustafa Önder, YSK’nın seçimin yenilenmesine yönelik aldığı kararı yaptığı konuşmayla eleştirdi.
Uzun uzadıya olan biteni anlattı. Güzel de konuştu Mustafa Önder!
Murat Özcan’ın yanıtı akıl doluydu:
-Bu kadar acite edecek bir durum yok. YSK bir karar vermiş. Karar veren AK Parti değil, YSK’dır. Ortalama her iki kişiden birinin başkan adayı olduğu düşünüldüğünde verilecek karar iki kesimden birini üzecekti. Her şey güzel olacaksa bu kadar agresif olmaya gerek yok.”
 

AÇILIM GÜNLERİ GERİ Mİ GELİYOR

Bölücü terör örgütü elebaşı Öcalan ile avukatın 8 yıl görüşmesi gazetelerde haber olarak yer aldı. Hemen ardından Anadolu Ajansı’nın geçtiği bir haber vardı…
-İmralı’dan açlık grevlerine son verin çağrısı!
Haberin detaylarının bir önemi yok! Önemli olan devletin resmi ajansının haberi veriş şekli!
-Bebek katili, denmiyor!
-Teröristbaşı denmiyor!
İmralı deniyor…
Hatırlarsınız, “açılım günlerinde de” benzer kelimeler kullanılıyordu. Hatta “Sayın Öcalan demek artık serbest falan diye övünmüşlerdi”
“İmarlı’daki teröristbaşı” zihnimizi karıştırmaz! Söylenen anlatılan bellidir! Ama “İmralı” derseniz, zihinler karışır!
“İmralı şöyle dedi” İmralı böyle dedi” başlıklı haberleri hepimiz biliyoruz. “Ankara böyle dedi” “Londra tepki gösterdi” haberleri gibidir!
Aman dikkat!
 

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanın düşünenleri olmalı;
Merak edenleri,
Hesapsız kitapsız değer verenleri,
Uzakta olunca özleyenleri;
Sesini duyunca sevinenleri olmalı...
Melih Cevdet Anday

karikatür
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi