Eskişehirspor Yönetimi Düşsün mü İstiyorsunuz?

İş TFF’den kulüp lisansı almaya geldiğinde tüm kulüplerin borçları buhar oluyor. 127 Futbol takımı içinde TFF’den bu lisansı alamayan ve -3 puan cezası alan tek takım var. Eskişehirspor

24 Aralık 2021 09:46
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türkiye liglerinde mücadele eden 127 profesyonel futbol takımı var.
 
Bunların hemen hepsinin futbol dünyasına borçları var. Bu borçlar gizli saklı da değil üstelik.  Tüm kulüpler borçlarını mali kongrelerde kamuoyu ile paylaşmış ve resmi bilançolar üstünde kayıtlı borçlar.
 
Gel gelelim iş TFF’den kulüp lisansı almaya geldiğinde tüm kulüplerin borçları buhar oluyor. 127 Futbol takımı içinde TFF’den bu lisansı alamayan ve -3 puan cezası alan tek takım var. Eskişehirspor!
 
Milyarlarca borcu olan, bunu saklama gereği bile duymayan takımlar ceza almazken, Eskişehirspor göze sokula sokula cezalandırılıyor.
 
Durun, devam edelim.
 
Türkiye’de bulunan bu 127 profesyonel futbol takımının pek çoğu Eskişehirspor gibi SGK ve Vergi borçları olan futbol kulüpleri.
 
Ancak kulüp yöneticilerine ödenmeyen SGK ve Vergi borçları için ayrı ayrı tebligat gönderilen ve korkutulan tek ya da nadir futbol kulüplerinden biri de ne yazık ki Eskişehirspor kulübü.
 
Bitti mi? Bitmez!
 
Futbol dünyasına olan borçlardan ötürü A takıma gelen transfer yasaklarına, puan silmelere alıştık ama Süper, 1. ve 2. liglerde altyapısına transfer yasağı konulup, takım bile çıkaramasın, amatör futbolcu bile bünyesine katılamasın diye cezalandırılan ilk ve tek takım kim biliyor musunuz? Elbette Eskişehirspor!
 
İşte bu kocaman bir yalnızlığın, sahipsizliğin, etkisizliğin fotoğrafıdır.
 
İktidar partisi vekillerinin Ankara’da onca zaman geçirmelerine rağmen TFF’ ye bir kere uğrama zahmetinde bulunmamasının, en ufak itiraz yapmamasının sonucudur.
 
İktidar partisi il başkanının SGK ya da Vergi Dairesi müdürüne gidip, hayırdır? Diye hesap sormamasının neticesidir.
 
Şayet bir itiraz, bir tepki, bir isyan olmazsa, diğer kulüplere yapılamayan her yaptırım, her ceza, her rutin mevzuat böyle Eskişehirspor’un böğrüne hançer gibi saplanır.
 
Sonra da yönetici bulamayız, destek bulamayız ve bu şartlara rağmen göreve gelip mücadele veren insanlar iyi işler yapınca da, bırakın TFF’nin kulübün bile kapısından geçmeyip, onlar da görevi bıraksın der gibi lal kesilir kalırız…
 
*** *** ***
 
Geçtiğimiz günlerde Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek’in konuk olduğu 90+3 programını izlediniz mi? İzlemediyseniz mutlaka sakin bir zaman diliminde açın ve izleyin.
Ben izlerken bin bir duyguyu aynı anda yaşadım. Kulübün ve Mehmet Şimşek’in yansıtmamaya çalıştığı ama örtemediği yalnızlığa çok üzüldüm.
 
Altyapı tesis binası gibi küçük ve rahatça çözülebilecek işlerin birileri tarafından özellikle görmezden gelindiği hissiyatına kapılarak çok sinirlendim.
 
Eskişehirspor yönetimine destek verilmediği gibi köstek olacak açıklamalar yapanların niyetinden şüphe edip aklıma deli deli sorular getirdim.
 
Tüm her şeyi alt alta koyup düşününce acaba dedim?
 
İktidar Partisinin erkleri ve şehirde bulunan bazı yöneticiler, bürokratlar Eskişehirspor yönetimi görevden düşsün, devam etmesin ve kulüp yine KAYYUM seslerinin yükseldiği biçare günlere mi dönsün istiyor?
 
Ölümü gösterip, sıtmaya razı edelim sonra da çok ucuza kahraman olalım diye düşünenler ve bunun için destek olacakları bile engelleyen bir gizli el mi var?
 
Çünkü bu yalnızlık, sahipsizlik maddi desteği geçtim, manevi dışlanmanın başka ne açıklaması olabilir ki?
 
Yahu böylesi bir stadyumda -5 derece de ısıtmaları çalışmıyor, büfe krizi yöneticilerin girişimi ile zorla çözülüyor.
 
Acı bir şey daha var. Kulüp Başkanı Şimşek Cumhurbaşkanı ile görüşsün diye araya giren ve bu randevuyu alan Eskişehir’de iktidar temsilcileri değil ne yazık ki Teknik Direktörümüz Suat Kaya … Bu bile tek başına skandaldır.
 
Hadi birkaç klişe not ile devam edelim …
 
Stadyuma gelenler belli, kampanyalara destek olanlar belli, loca alanlar, led ekrana reklam verenler, deplasman gideri karşılayanlar belli. Hep aynı isimler, hep aynı kurumlar ve hep aynı yüzler.
 
Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek ile yakın bir geçmişte mesai yapan Ak Parti yöneticileri, Başkan Yardımcısı Erkan Koca ile aynı partide olan meclis üyeleri içinde hiç mi hali vakti yerinde olup, ufak bir dosya kapatacak, loca alacak, deplasman üstelenecek birileri yok?
 
Ya da onlarca isim var ama bir şeylerden, birilerinden çekindikleri için mi yapmıyorlar?
 
Siyaseten bir destek yazınca akla hemen Belediyeler gelir, iktidar destekçileri yazının altına hemen Belediyeler niye destek olmuyor diye emsal gösterme gayretinde olur.
 
Onlara da birkaç satır not ekleyim, ona göre konuşsunlar.
 
3 senedir bu kulübün personel maaşlarının yüzde 80’ini kim ödüyor biliyor musunuz?
Altyapıya yıllardır kesintisiz 80-150 kişilik yemekler gönderen ve kulübü büyük bir külfetten kurtaran, stadyum içi reklamlardan satın alarak katkı sunan, loca alan, deplasman otobüsü ayarlayan veya mazot desteğinde bulunanların o destek vermiyor dediğiniz belediyeler olduğunu hatırlatmamda sakınca yok diye düşünüyorum.
 
Ha yetmez, azdır dersiniz anlarım ama bir zahmet bende sormak isterim.
 
3 senedir İktidar Partisi bu kulübe ne vermiş?
 
Ne vermiş biliyor musunuz?
 
İş adamlarından 400 bin Euro isteyip, çeşitli gerekçeler ile para vermeyenlere hak vermiş.
Hepsi bu…
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Dogrucu DAVUT 25 Aralık 2021 23:03

kardesım nıye algı yaratmaya calısıyorsunuz bu 3 puan ımza alınamadıgı ıcın verıldı dogruları yazın lutfen

1 5 Cevap Yaz
Uğur 25 Aralık 2021 13:09

EsEs bu ülkenin takımı değil mi.Bu kin ve nefret nedir.

0 3 Cevap Yaz
Mustafa Kelebek 24 Aralık 2021 11:56

Esese yapılan zulüm belediyelerin CHP de olması

4 10 Cevap Yaz
Fatih 24 Aralık 2021 11:35

Tff kimler atkin hangikulup etkili biliniyor.Bizin vekiller uyuyor bu konuda..

1 11 Cevap Yaz
Uğur 24 Aralık 2021 11:34

EsEs in cezalı olduğunu bilmeyen var mı...

1 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi