Eskişehirspor üzerine

Birileri, geçmişten günümüze…   Eskişehirspor üzerinden para kazandı. Eskişehirspor üzerinden makam kazandı. Eskişehirspor üzerinden itibar kazandı. Eskişehirspor’u batırdı.

8 Aralık 2020 10:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Öyle uzun uzadıya konuşmaya, beylik laflar etmeye gerek yok.
 
*
 
Kıssadan yazalım…
 
*
 
Birileri, geçmişten günümüze…
 
  • Eskişehirspor üzerinden para kazandı.
  • Eskişehirspor üzerinden makam kazandı.
  • Eskişehirspor üzerinden itibar kazandı.
  • Eskişehirspor’u batırdı.
  • Eskişehirspor’un itibarına gölge düşürdü.
  • Eskişehirspor taraftarında heves bırakmadı.
 
*
 
Bugün…
 
  • Abartmıyorum, 3 kuruşa muhtacız.
  • Tam 10 aydır galibiyet yüzü görmedik.
  • Ne kadar acıdır ki, bulunduğumuz ligde, bizden daha kötüsü yok.
  • Daha da fecaat olanı ne yöneticilerde, ne teknik ekipte, ne futbolcularda, ne de şehirde inanç, motivasyon, moral kalmamış.
 
*
 
Kiminle konuşsam, kiminle karşılaşsam, kiminle atışsam, kiminle tartışsam en çok duyduğum cümle şu: Aynı anda iki kere üst üste düştük; aynı anda iki kere üst üste düşüren yönetim de aynı!
 
*
 
Ve Allah için bir parça da olsa umut vermeyen, puan silme cezasına engel olamayan, bazı futbolcuları ‘tartışmalı bir biçimde’ elden çıkaran, Eskişehirspor formalarını Fenerium’a düşüren, transfer tahtasını açamayacağını ilan eden ve daha işin başında havlu atan söz konusu yönetim, ‘nedendir bilinmez’ sanki Eskişehirspor’u kurtarmışçasına havalı!
 
*
 
Fiyakalarından, yanlarına yaklaşılamıyor birader!
 
*
 
Fakat…
Taraftar patlamak üzere!
Özellikle Giresunspor karşılaşmasından sonra hem yönetimin, hem teknik heyetin istifa etmesini isteyenlerin ve futbolcuların gereken mücadeleyi göstermediğini savunanların sayısı azımsanamayacak kadar çok.
 
*
 
Peki, yönetim istifa ederse, her şey düzelir mi?
Elbette düzelmez, bu imkansız.
Ancak emin olun, daha kötüsü de olmaz.
Bakarsınız ‘bir kahraman’ çıkar, umutları yeniden canlandırır.
 
*
 
Yazımın sonuna yaklaşırken, kafamı kurcalayan bir soruyu paylaşmak istiyorum: Mevcut yönetim, gelecek vaat eden birkaç oyuncuyu da ‘bir şekilde elden çıkardıktan’ sonra mı ‘genel kurul kararı’ almayı planlıyor?
 
*
 
Son sözüm, bir öneri içersin…
Gücü kuvveti yerinde olan, havalı, bir o kadar da fiyakalı değerli yönetimimiz bugün oynanacak Tuzlaspor müsabakasından önce soyunma odasına girmeli ve demeli ki: “Galibiyete 250 bin TL, beraberliğe 125 bin TL prim vereceğiz.”
Bir de böyle deneyelim; bakalım futbolcular nasıl oynayacak, sonuç ne olacak?
 
*
 
Şimdi bazıları, bu öneri üzerine, “para yok ki” diye bağıracak.
Eh, boşuna mı dedik bizim yönetimimiz fiyakalı, havalı, güçlü ve kuvvetli diye; isterlerse bulurlar bir şekilde, siz hiç merak etmeyin…
 
*
 
NOT: Artık Eskişehirspor yönetimi mi cevaplar, SGK Eskişehir İl Müdürlüğü mü cevaplar, İŞKUR Eskişehir İl Müdürlüğü mü cevaplar bilemiyorum ama şu soru fazlasıyla önemli: Eskişehirspor'da kısmi çalışma ödeneğinden faydalanan futbolcu ve personel var mı? Kısmi çalışma ödeneğinden faydalanan bir futbolcunun moral-motivasyonu yerinde olabilir mi?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Müdür 12 Aralık 2020 00:58

Eskisehir cocuklarinin ahini aldilar.güven sabaz U 16 takimi turkiye 2.cicisi oldu.Ayni yil gurbetci yeteneksiz 10 -15 tane genc futbolcu getirdiler.hala onlarin borcunu odeyecez diye ugrasiyor yonetim. Oynamayan adamlarin dosyalari ile ugrasiyorCokus o zaman başladi.o cocuklari degerlendiremediler.sadece dorukhan cikti.gerisi nerde bu cocuklarin. Tam bir cetelesme antin kuntin isler cevrildi.ah aldilar.ne yetenekli gencler harcandi.

0 0 Cevap Yaz
eses_lee 10 Aralık 2020 12:29

İSTİFA ETMEKTE BİR HİZMETTİR.

0 1 Cevap Yaz
BEDRİ 9 Aralık 2020 14:19

İLK devre süper oynayan takım ikinci devre 60 dakikadan sonra gol yemeye başlıyor çok hayret edilecek bir şey

0 1 Cevap Yaz
Hasan 9 Aralık 2020 13:17

EsEs batmadı.Göz göre göre batırıldı.Belki birileri bilerek bazıları da bilmyerek..Sonuçta bir hesap yapılmalı.Sorumlular açıklama yapmalı.EsEs kulupler süper ligde şampiyonluk peşinde..biz yenilme rekoru peşindeyiz.Üstelik alt liglerde.

1 2 Cevap Yaz
Selçuk Kaya 9 Aralık 2020 01:13

Hesap sorulmalı Eskişehirspor u bu hale getirenlerden, mutlaka.Eskisehir halkı bunu mutlaka yapar.Halil ve Mesut.....

0 5 Cevap Yaz
es esli 8 Aralık 2020 21:47

5li çete mesuthalilosmanmuratmuustafa helal olsun sizeeskisehirsporu yediniz bitirdiniz

0 7 Cevap Yaz
ess 8 Aralık 2020 21:28

"Peki, yönetim istifa ederse, her şey düzelir mi? Elbette düzelmez, bu imkansız. Ancak emin olun, daha kötüsü de olmaz." çıkar abicim. osman taş çıkar. manavcı çıkar. kıraathaneci çıkar. yine de siz bilirsiniz.

1 5 Cevap Yaz
LOVE ES ES 8 Aralık 2020 15:05

Eskişehirspor üzerinden para kazandı, makam kazandı, itibar kazandı, Eskişehirspor’u batırdı, Eskişehirspor’un itibarına gölge düşürdü diye güzel yazmışsın. Peki neden isim veya isimleri açıklamıyorsunuz. Madem yıllardır bu kan emicileri biliyorsunuz neden yazmıyor, yazamıyorsunuz.

1 10 Cevap Yaz
ahmet çelebi 8 Aralık 2020 14:23

Yanlış transferler yaparak Avrupa kupaları oynayan takımı düşüren hoşcan yönetimidir. Halil Ünal bıraktığında Avrupa kupasına giden bir takım bıraktı. Neyse sonuç burdayız. Çözüm kapatın gitsin bıktık spordan futboldan soğuduk bir zevkimiz vardı o da bitti. Bu kurtarıcı gelecekse gelsin gelmiyorsa o koca stat taraftara açılınca boş türbünlere oynamaya devam edicek.

1 6 Cevap Yaz
eses1 8 Aralık 2020 13:13

Teşekkürle son zamanda basından okuduğum en gerçekçi yazı. Medya bu iş bilmez yönetimin çekip gitmesi için baskı gurubu oluşturmalı. Diriyede söyleyin herşey düzelecekken tekere comak sokup takımı devirdi şimdi nerde.

0 6 Cevap Yaz
Antiyalaka 8 Aralık 2020 11:57

Hoşcan Ünal Eskişehirde sokağa çıkabiliyor mu acaba...

3 16 Cevap Yaz
Deli Ruhi 8 Aralık 2020 11:37

Ağzınıza sağlık. Başkaları gibi yalakalık yapıp yönetimi sivazlamadiniz. Tüm sorunları ciddi ve objektif bakarak yazdınız. teşekkür ederim.👏👏👏

1 16 Cevap Yaz
bilek26 8 Aralık 2020 10:55

Ağzınıza sağlık arkadaşınız gibi yapmayıp esas sorumlunun yönetim olduğunu yüzlerine çarpmışsınız.

1 15 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi