Eskişehirspor tutulmaz!

Cihan Yıldırım yazdı

16 Mayıs 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
* Oruç tutulur
* Güneş tutulur
* Akıl tutulur
* Kalp tutulur
* Galatasaray tutulur
* Barselona tutulur
* Pet şişe ile balık tutulur
* Dilek tutulur
* Not tutulur
* Düşen tutulur
* Kalem tutulur
* Amma velakin Eskişehirspor tutulmaz!
* Eskişehirspor'a inanılır...
 
Ramazan merakları
* Son yıllarda Eskişehir'e ramazan coşkusunu yaşatan Tepebaşı Belediyesi neler yapacak
* AK Parti iftar organizasyonu yapacak mı? Yoksa geçen ramazan olduğu gibi 'sokakları' CHP'ye mi bırakacak?
* Tek mahyacımız olan BBP'li Ahmet Namık Akdoğan Reşadiye'ye ne yazacak
* Büyükerşen sokak iftarlarına 'gönderme' yapacak mı?
* Beş yıldızlı otelde iftar tartışması yaşanacak mı?
 
Değişim başlıyor
Eskişehir'in yönetim kademesinin büyük çoğunun değişeceği bir sürece giriyoruz. 2019 seçimleriyle nihayete erecek bir süreç bu. Partilerin yönetimleri, oda başkanları, kulüp başkanları, belediye başkanları ve milletvekilleri... Hemen hepsinin büyük oranda değişim göstereceği bir süreçten söz ediyorum. Koltuğu korumanın hayli zor olduğu günler yaklaşıyor. Kim ayakta kalacak? Kim rakiplerini alt edecek? Şehrin yeni patronu 'kim' olacak? Herkes hazır... Taraflar uzun süredir hazırlık yapıyordu. Yönetimleri değiştirecek süreç bir iki haftaya kalmadan başlayacak. Sonuç ne olursa olsun iki yıldan az bir sürede Eskişehir'e yön verecek ekiple tanışacağız.
 
Harun Karacan'a Hayır Cephesi!
Eskişehir Ticaret Odası bir süredir hazırlık yaptığı müzeyi açtı. Odunpazarı'ndaki müzenin açılışına protokol ilgi gösterdi. Başta Bakanımız Nabi Avcı olmak üzere, Vali Azmi Çelik, Utku Çakırözer, Büyükerşen, Hasan Gönen, Kazım Kurt, Savaş Özaydemir, Dündar Ünlü ve Cemalettin Sarar... Vali Çelik'e ayrı bir parantez açarsak açılışı yapanları görünce içimden yazının başlığını mırıldandım.
 
Emine Hoca görünmüyor
Emine Nur Günay, halk oylaması sonucu ortadan kayboldu! Hoca MKYK toplantısı, Avrupa ve ABD temasları, çocuğunun mezuniyet töreni derken 'uzun' sayılabilecek bir süredir Eskişehir'den ayrı kaldı. Hoca nerede diye soranlara yoğun mesaisini gerekçe gösteriyoruz ama yine de 'acaba' cevabı alıyoruz. Ne oluyor diye sorduğumuzda da cevap alamıyoruz. Emine Hoca cephesi böyle, hayırlısı olsun...
 
Karacan yanlış şeyleri sürüyor
Harun Karacan uzun yıllar direksiyon sallamış biri. Gezi ve ziyaretlerinde çeşitli araçlar kullanıyor. Kamyon, kepçe, traktör, dozer... Bugüne kadar kullandığı araçlar. Karacan bunları neden kullanıyor? Belki özlem gideriyor, belki yeteneğini sergiliyor. Belki de 'icraat adamıyım' mesajı yolluyor. Karacan bunları 'siyaseten' kullanıyorsa yanlış yapıyor! Zira burası Eskişehir... İş makinaları değil gondol, bisiklet, fayton, cincır, kaykay kullanırsa 'aferin' denir.
 
Tepebaşı ortamı germemiş
CHP Tepebaşı Örgütü Danışma Toplantısı yaptı. Odunpazarı Örgütü'nün toplantısının ardından gergin geçmesi bekleniyordu. Duyduğum kadarıyla beklenen olmamış. Beklenen neydi? Mesela İlçe Başkanı Vural Yörük'ün çıkıp toplantıya katılan İl Başkanı Sinan Özkar'a ''Sayın Özkar şu korsan miting olayını biraz açar mısınız'' diye sorabilirdi. Yine bir başkası çıkıp ''Halk oylaması sürecinde delege çalışması yapanlar kim, ne demek istiyorsunuz'' dese... Hatta biri ''Birbirimizi böyle toplantılarda değil de nerede eleştireceğiz'' diye sorsa ne olurdu. Yörük ve ekibi yapıcı ve ılımlı bir yol izlemiş. Aksi takdirde o toplantı bitmeyebilirdi...
 
Tatil soruları
Bir haftadır izinliyim. Biriken bazı resmi işlemleri yaptım. Kamu kurumlarına uğradım. Çarşıda pazarda dolaştım. Hiç işim olmadığı halde Hamamyolu'nda, Doktorlar'da yürüdüm. İşte yöneltilen sorulardan bazıları... İzin yapıp yapmadığıma siz karar verin!
 
* Eskişehirspor Süper Lig'e çıkar mı?
* Naci Gündoğan aday mı?
* Harun Karacan gerçekten yalnız mı?
* Hayvanat Bahçesi giriş ne kadar?
* Eskişehir Basketbol'un başında kim var?
* Celalettin Kesikbaş aday mı?
* Ayhan Sezer aday mı?
* Hamamyolu ne olacak?
* Hoca ile Ataç'ın arası nasıl?
* AKP'liler nerede?
* Metin Güler seçimi alabilir mi?
 
ETOMÜZE için önerim
Ticaret Odası'nın titiz bir çalışma ve büyük bir emekle yaptığı müzede içime sinmeyen bir şey var. Sergilenen bazı eşya ve objeler 'gerçek' değil. İçeriği zenginleştirmek için yapılmış olabilir ama şık durmuyor. Müzedeki onlarca değerli ve paha biçilmez 'esere' gölge düşürüyor gibi. Depodan çıkan 50-60 yıllık tablonun az ötesinde eşeğe ters binen Hoca figürü gereksiz geldi bana. Eskişehir Bankası'nın orijinal bankosunun alt katında elini uzatmış Kral Midas sıkıntı verdi bana. Bahçedeki Devrim ve Karakurt çalışmaları da iyi olmamış. Müzede sadece 'gerçekler' sergilense harika olurdu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi