Eskişehirspor müstecir olabilir

Eski stadın bulunduğu yere Millet Bahçesi yaparak kentimize güzel bir dinlenme alanı kazandıran yetkililere teşekkür ederiz

4 Aralık 2020 09:35
A
a
Sütiş Eskişehir

Eski stadın bulunduğu yere Millet Bahçesi yaparak kentimize güzel bir dinlenme alanı kazandıran yetkililere teşekkür ederiz. Bir de aynı bölgede bulunan çağdaş kütüphaneyi de unutmayalım. Baktığınız zaman her iki yatırımın da altında aynı ismin yer aldığını görüyorsunuz; Profesör Nabi Avcı... Kendisini ayrıca takdir ediyoruz.

Şimdi Millet Bahçesi'nin otoparkının akıbeti konuşuluyor. Devlet değnekçilik yapmaz. Mevzubahis otoparkı bir müstecire kiralayacaklardır. İşte Eskişehirspor sevdalıları bu gerçekten yola çıkarak, "Acaba Eskişehirspor olarak söz konusu otoparkı işletebilir miyiz?" diye düşünüyor. Böylece Eskişehirspor'a hatırı sayılır olmasa da kayda değer bir kaynak aktarılmış olur. Elbette AK Parti'ye yakın olan bazı işadamları, Millet Bahçesi'nin otoparkı ile ilgili hayaller kuruyor olabilir. Hatta birileri tarafından söz almış da olmaları muhtemel. Siyaset Türkiye'de – maalesef – böyle işliyor. AK Parti hâriç diğer partilerde de işlerin farklı şekilde yürüdüğünü zannetmeyin. Ancak otopark işleteceği planları kuran bu kişilerin başka şekilde gönülleri alınabilir. Yeter ki Eskişehirspor'umuza kaynak yaratılmış olsun.

 

Dağdan fare bekliyoruz

Her sene Aralık ayında olduğu gibi bu sene de asgari ücretin belirlenmesi için oluşturulan komisyon çalışmalara başladı. Aslını ararsanız masada işçi ve işveren temsilcilerinin kavga ettiğini, hükûmet yetkililerinin de hakemlik yaptığını varsayabilirsiniz. Ancak her şeyde olduğu gibi bizim memlekette bu işler de göründüğü gibi değil.

İşin doğrusu hükûmet hakem filan değil. İşçi ve sermaye sınıfı da birbirinin rakibi değil. Masanın bir tarafında gariban işçiler, diğer tarafında zavallı işverenler oturmuş, hükûmet karşısında tir tir titriyor. Asrın hükûmetimiz için asgari ücret demek, işçinin ve işverenin sağılması demek. Netice itibarıyla işçimiz 2021 boyunca ay sonunu getiremeyecek, işveren ödediği bürüt maaş karşısında iki büklüm olacak. Ancak devletin kasasına da paracıklar oluk oluk akacak. Tabii aynı paralar daha sonra Amerikan dolarına çevrilip beş buçuk yandaş müteahhide ihale bedeli olarak ödenecek.

Netice itibarıyla beklentilerinizi yüksek tutmayın. Asgari ücret 2 bin 700 lira olursa öpüp başınıza koyun. Bu sene muhtemelen dağ fare doğuracak.

 

Ağaçlar çiçekleri besleyecek

Sonbaharın gelmesiyle birlikte ağaçlar yapraklarını döktü ve Eskişehir'e özgü kahverengi – kızıl kuru yaprakların kapladığı sokakların seyrine doyum olmamaya başladı. Elbette fotoğraf sanatçıları için güzel bir manzara. Ancak aynı ağaç yapraklarının da toplanması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu kuruyan ağaç yapraklarını toplayarak ve çürümeye bırakarak, organik gübre üretmeye başlamış. Bence abartılacak bir icraat değil elbette. Ama güzel bir icraat. Bu suretle ağaçlarımızdan dökülen yapraklar, bir sene sonraki çiçek tarhlarımızın gübresi olacak. Hem bedava hem de organik gübreyle çiçeklerimiz coşacak. Şimdiden İlkbaharı sabırsızlıkla bekliyoruz.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
recep 6 Aralık 2020 03:05

Vakıf oldumu denetlenmez. Birde iktidara yakın isen kaymaklı kadayıf tatlısı. Ye Allah Ye . Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar.

2 3 Cevap Yaz
SC 4 Aralık 2020 11:23

Bu otoparkın işletmeciliğinin kime verildiği belli olmuş bile. Milli eğitim eski bakanlarından birisi deniyor. Kim acaba.??!!!

4 14 Cevap Yaz
hilmi günay 4 Aralık 2020 10:10

MİLLET BAHÇESİNİ TÜRK DÜNYASI İŞLETECEKMİŞ.OTOPARK GELİRLERİNİDE O ALACAK.YİNE DEDEKORKUT PARKINIDA TÜRK DÜNYASI VAKFI İŞLETİYOR VE ORADA İYİ PARA KAZANAN İKİ KAFE BİSTRO VAR.BU VAKIF MERKEZDE 4.BELEDİYEMİ Kİ BÖYLE PARKLARI İŞLETİYOR.BU GELİRLER NE OLUYOR.SAÇMA SAPAN BİR UYGULAMA.HAT BOYUNU DDY İŞLETİYOR.ONLAR DA AYRI BİR BELEDİYE SANKİ.AKP ŞEHİRDE BU ŞEKİLDE PUAN KAZANMAYA ÇALIŞIYOR.OTOPARKLARIN ESKİŞEHİRSPORA VERİLMESİ BU HALİYLE DOĞRU DEĞİL.DAHA ÖNCE BÜYÜKŞEHİR BENZİN İSTASYONU VERMIŞ .PARALARIN NEREYE GİTTİĞİ BELLİ DEĞİL..ESKİŞEHİRSPORUN DENETLENEBİLİR ŞİRKET HALİNE GELMESİ GEREKİYOR.ANCAK BÖYLECE İNSANLARIN GÜVENİNİ SAĞLAYABİLİR.

4 25 Cevap Yaz
Al benden de o kadar

Kim bu vakıf, kime neye hizmet ediyor ? Bende merak ediyorum doğrusu. Bizim dede mahallesinde güzel bir binaları var, tüm çalışanları grantuvalet giyinir, altlarından araba eksik değil. Bende anlamadım ne işe yararlar ?

3 13
Kaç tl ? 4 Aralık 2020 10:02

Valla günlük araç girişi garantisi vermesinlerde, otoparkı kim işletirse işletsin

7 12 Cevap Yaz
Vay arkadaş 4 Aralık 2020 10:00

Birde bu otoparka bedava olacak gözüyle bakan saflar vardı. ( yanlış anlama olmasın, saf derken içinde kötülük barındırmayan manasında ) Al sana otopark, zaten belliydi bedava olmayacağı bunun. Bakalım özel ve belediyenin işlettiği otoparklardan ne gibi ücret farkı olacak ? Eğer fiyat düşük olursa ki bu çok zor, illaki talep olacaktır. Ama zannetmem. Zaten belediyenin ve özel otoparkların fiyat tekelini kırmak hem çok zor, hemde parkın otopark işletmeciside en kısa sürede bu oligopole mecburen katılacaktır.

1 16 Cevap Yaz
Yedirmezleeeer ! 4 Aralık 2020 09:51

Eskişehirdeki proje için istanbuldan seçmece usulü, adrese teslim ihale verenler, sizce otoparkı başkasına yedirirler mi ?

4 19 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi