Eskişehirspor için neden olmasın ?

Eskişehirspor adına Pazar günü gerçekleşen kongre ile yeni bir süreç başladı.

16 Haziran 2022 09:13
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor adına Pazar günü gerçekleşen kongre ile yeni bir süreç başladı.
Yeni bir süreç diyorum çünkü yönetim kurulunda yaşanan bazı değişiklikler camia adına ufak bile olsa bir beklenti oluşturdu.
Mevcut yönetim kurulunu nispeten koruyan ve Fatih Baturaygil, Deniz Kanatlı, Gökhan Parlatan, Kadir Akçay gibi isimlerle elini güçlendiren Başkan Mehmet Şimşek'in başta transferi açmak adına tüm koşulları fazlasıyla zorlayacağına eminim.
Ancak başta Trabzonspor dosyası ve imza vermeye yanaşmayan bir kaç sorunlu ismi düşünürsek bu işin epey zor olacağı da aşikar.
İşte bu noktada beklentilerin nirengi noktası ister istemez siyaset oluyor.
Ak Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın son aylarda Eskişehirspor'a olan ilgisinin bir isim sponsorluğu ile taçlanması işleri kolaylaştırır ama yeterli gelmez.
Bu noktada İktidar, Muhalefet diye ayırmadan herkesin bu şehrin en büyük markası olan Eskişehirspor'a son bir iyilik yapması lazım.
Yerel yönetimler daha doğrusu Belediye Meclisleri şartlarını daha fazla zorlamalı ve bazı destekler tüm meclislerden oy çokluğu değil oy birliği ile geçmeli.
Kastım maddi destek yani sıcak para alışverişi değil. Mesela imar planı düzenlemeleri ile Eskişehirspor özelinde ve kulübün lehine bazı projeler için daha uygun bir zaman yok.
Mesela Türk Dünyası Vakfı bünyesinde olan başta Millet Bahçesi olmak üzere bazı taşınmazların en azından 5 yıl boyunca Eskişehirspor'a devri düşünülebilir.
Yine bildiğim kadarıyla milli emlak bünyesinde bulunan eski Devlet Hastanesi arazisi ve çarşı mevkiinde bulunan eski vergi dairesi alanı Eskişehirspor'un tüm dertlerine derman olabilir.
Belli süreyle ve şartlarla Eskişehirspor tesisleri karşısında bulunan EBB'ye ait alan ve yine DSİ, Karayolları gibi bu şehrin kurumlarının desteğine görmek de çok ütopik olmamalı.
 
Çünkü bu dayanışma örneklerini farklı şehir takımlarının defalarca yaptığını ve Eskişehirspor'un içinde bulunduğu cendereden sadece kişiler ve maddi destekleri ile çıkamayacağı ortada.
 
Bu arada kongrenin ardından Eskişehirspor'a destek adına yapılan çağrıya anında karşılık veren ve 1 loca, bir deplasman sözü ile fitili ateşleyen ESGİAD Başkanı Ulaş Entok'a altı çizili bir teşekkür ederim.
 
Entok'un tüm Kurum, SİAD ve STK'ları desteğe davet ettiğini hatırlatarak bu konuda onlarında ne yapacağını merakla beklediğimizi eklemek isterim.
 
Umarım bu sezon sonu yeni ve telafisi mümkün olmayan bir kederle daha sınanmayız.
Umarım artık ufak bile olsa bir sevince tanık olur gözlerimiz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ak yandaş neden olmasin 17 Haziran 2022 19:31

Eskişehirspor kurulduğundan bu yana hep aynı kesim boğazından kesmiş, ekmeğinden kesmiş, çoluk çocuğunun hakkından kesmiş hep yardım etmiş olanlar yeter artık bu şehirde 20 yıldır iktidar olan bir parti var. Birazda bu iktidar partisi ve bu partiyi destekleyenler bu kulübe destek çıksınlar. Nasıl olsa kulüp yönetimi, Halil, mesut ve Diri iktidar yanlısı olduklarını seçim döneminde sözler verildi, sözler alındı ve o an itibarıyla takıma siyaset bulaşmış oldu. Şimdi artık bugünden itibaren AK yandaşlar takımı destekleyecek " NEDEN OLMASIN " değil mi.

3 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi