Eskişehirspor emekçilerini unutmayalım

Soner Yüksel yazdı

14 Aralık 2017 09:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor’da eşi benzeri görülmemiş bir emekçi ordusu var. Kimisi 14 ay, kimisi 12 kimisi ise 8 aylık maaş alacağıyla görevinin başında.
Kimimiz maaşı 10 gün gecikince bunalıma girerken, onların ortalama 1 yıldır maaş alamadığını düşününce tablonun vahametini anlamak daha kolay olur.
Buna rağmen görevlerinin başındalar, yasal hakları olmasına rağmen Eskişehirspor’a zarar vermek gibi düşünceyi akıllarından geçirmeden, üstelik yüzlerindeki tebessümü eksiltmeden de işlerini layıkıyla yapıyorlar.
Aralarında istifa edip gitmeyi Eskişehirspor’u yarı yolda bırakmak gibi gören ve bu yüzden işine devam edenlerde var, maaş alamadığı gibi işyerine 2 vesait değiştirip giden ve yol parasını bile kara kara düşünende var.
Hemen hepsinin kredi kartları patlamış durumda. Hemen hepsinin eşe, dosta, uçan kuşa borcu var.
Üstelik hepsinin ortalama maaşı asgari ücret seviyesinde. Hani öyle çok yüksek rakamlar değil.
Hepsi o kadar hassas ki para istemek bile şu durumda ayıp olur diye düşünecek kadar ince ve sessizler. Ama dayanamayacak kadar da biçareler.
Para istemedikleri için, demek ki keyifleri yerinde, maaş ödemeye gerek yok diyenleri de gördü, duydu incindiler geçmiş dönemlerde. Kırk yılda bir Futbolcuların kendi paylarından verdikleri 200, 300 TL primi onlara reva görmeyenleri de görüp kırıldılar.
Tüm bunlar bilindiği halde kendilerini horlayan, şucu, bucu diye ilan ederek kötü davrananları da duyduk. Kendi hatasını onların üstüne yıkmaya çalışanları da gördük. Kim kalsın, gitsin diye kulüp dışı alakasız whatsapp gruplarında anketler yapıldığını da işitip yuhh artık dedik kimi zaman.
Eşi başka bir işte çalışıp kıt kanaat durumu kurtarmaya, idare etmeye çalışanları da var. Tek geçim kaynağı orası olup çocuğuna 5 tl okul harçlığı veremediği için boynu bükük kalanda.
Eskişehirspor söz konusu olduğunda hemen herkesi konuşuyoruz. Durum iyi değil, çok para lazım biliyoruz. Puan silinmesin, futbolcular serbest kalmasın diye uğraşılıyor onun da farkındayız.
Bu yüzden onları unutmayalım diye bir not eklemek ve onu baş sıraya koymak belki zor bir seçenek. Ancak onların hayır duası ile çıkmaza giren işlerin açılması adına gizli, manevi bir silahımız olur diye düşünmek de haksız bir beklenti olmaz.
Direğin içine çarpan topun dışarı çıktığı, futbol şansı yüzünden puanlardan olduğumuz, sevinçten deliler gibi çılgına dönecekken, kederden düştüğümüz günleri hatırladıkça aklıma onlar gelmiyor dersem yalan olur…
Yönetim elbette bir seçenek düşünür ama hepimiz üzüleceğine birileri, bazı işverenler, kurumlar ya da hayırseverler de küçücük katkılarla derde deva olmak için birer personelin maaşını üstlenebilir, çözüm için elini taşın altına koyabilir.
Sürekli yönetim, futbolcular, teknik ekip falan yazıyoruz ya bugünde onların derdini yazayım dedim. Belki birileri kulübe destek olmasa da emekçilere destek olma yönünde ön yargılarını kırar ne derseniz?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi