Eskişehirspor’a Ceza Kesmek mi Yakışır?

2017 yılında Eskişehir’de oynanan Türkiye – Hırvatistan Milli Maçının sonrasında o dönem Başbakan olan Binali Yıldırım Eskişehirspor tesislerini ziyaret etti.

22 Nisan 2022 09:11
A
a
Sütiş Eskişehir
2017 yılında Eskişehir’de oynanan Türkiye – Hırvatistan Milli Maçının sonrasında o dönem Başbakan olan Binali Yıldırım Eskişehirspor tesislerini ziyaret etti.
 
O dönem kulüp başkanı Sinan Özeçoğlu’ydu…
 
Başbakan Yıldırım’a bu ziyaretinde eşlik eden isim ise Ak Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan oldu.
 
Yıldırım önce Milli Takımın Hırvatistan maçında aldığı başarılı sonuçta Eskişehir tribünlerinin büyük emeği ve coşkusu olduğunu söyledi ve diğer maçlarda da aynı desteği beklediğini ifade etti. Ardından ise Eskişehirspor’un eski şaşalı günlerine yeniden döneceğini, yeni yönetimiyle bunu başaracağını söyleyerek ayrıldı.
 
O dönem hepimiz bu ziyaret ve verilen mesajdan umutlanmıştık. Öyle ya koskoca Başbakan böyle bir mesajı öylesine vermez, mutlaka desteğe dair önemli bir gelişme olacak diye bekledik.
 
Şimdi bu kısım aklınızda kalsın ve bugüne dönelim.
 
Eskişehirspor birkaç iyi niyetli insanın gayretleri ile sadece yaşıyor ama nefes alamıyor. Çünkü mali sorunları bir yana Eskişehirspor adeta bürokrasinin gazabına uğruyor.
Birkaç kez belirtmiştik. Pek çok insan Eskişehir’in sadece -3 puanla, altyapısına bile gelen transfer yasağı ile cezalandırıldığını düşünüyor. Bu konuda tek olduğu için sürekli bu kısım dillendiriliyor.
 
Amma velâkin Eskişehir devlet kurumlarının da acımasızca hırpaladığı ve ceza kestiği bir kulüp oldu.
Siyasetin, il başkanı veya vekillerin bile tesir edebileceği kurumlar yani SGK, Vergi dairesi gibi yerlerden şehrin takımına, kulüp yöneticilerine ceza gelen ender şehirlerden birisi de Eskişehir’dir. Bunu da unutmayalım.
 
Son günlerde Eskişehirspor yönetimi ile Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’nun görüştürülmemesi ile ilgili trajik bir gündem var.
 
Bu da ilk değil. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eskişehir ziyaretinde normalde protokol listesinde olan Eskişehirspor yönetimi, bu şehrin Ak Parti temsilcileri tarafından bu listeden çıkarılmış ve ne üzücüdür ki Eskişehirspor teknik direktörü Suat Kaya’nın araya araya girip kendi tanıdıkları vesilesiyle  Eskişehirspor yönetimi Cumhurbaşkanı ile görüşebilmişti.
 
Bakan Kasapoğlu Eskişehir’e geliyor ve Eskişehirspor gibi şehrin en önemli değerinin yöneticileri ile bir Spor Bakanı iki dakika görüşmüyor, görüştürülmüyorsa bunun sebebi ne olabilir?
 
Şimdi yazının başına dönelim.
 
Başbakan Binalı Yıldırım o dönemki ziyaretinde kulübü Harun Karacan’a teslim etmiş. Vekil Nabi Avcı’ya göre bu talimattan sonra araya başka bir siyasi girmesi uygun düşmez, yakışık olmazmış.
 
Lafı hiç eğip, bükmeye gerek yok.
Ak Parti vekilleri kendi içindeki anlaşmazlık ve rahatsızlığı o kadar doruğa çıkarmış ki, Nabi Hoca gibi naif, zarif, iletişimci bir isim bile aslında bilerek ya da bilmeyerek bir başka vekili yani Harun Karacan’ı hedefe atmaktan çekinmiyor.
 
O talimatı veren Başbakan artık yok. O talimatın verildiği yönetimin üstünden 5,6 yönetim kurulu geçmiş. Eskişehirspor 2 alt lige düşmüş.
 
Biz hala araya girmek yakışıksız mı diyeceğiz?
 
Araya girmek yakışıksız da, Eskişehirspor’u yerden yere vuran cezalar, haksızlıklar, kurumların bile rahatça uyguladığı pilot yaptırımlar çok mu yakışıklı?
 
Milyonlarca liralık stadyum yatırımını atıl duruma düşürmek çok mu yakışıklı?
 
Üstelik bir partinin vekili şahsını değil partinin temsilcisidir. Görevini eksik ya da yanlış yaparsa partisi zarar görür diye düşünerek o talimat revize edilmez miydi?
 
Veya seçim döneminde Burhan Sakallı’nın Eskişehirspor ile ilgili söylemleri, vaatleri araya girmek değil miydi?
 
Sonuç olarak bir Bakan şayet iddia edildiği gibi Eskişehirspor yöneticileri bizzat Eskişehir’de bu şehrin iktidar temsilcileri tarafından görüştürülmüyorsa sadece İktidarın şehir temsilcileri değil, Bakan bey adına da bir sorun vardır.
 
Ve Eskişehirspor’a yapılanlar tesadüf değil bilinçli bir eylemin parçasıdır diye düşünüyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ekici26 22 Nisan 2022 16:46

Yazının başlığı pek uyumsuz olmuş.

0 3 Cevap Yaz
Neden Hesap sorulmuyor 1 22 Nisan 2022 13:29

Yerel basının değerli köşe yazarları ve medyası Eskişehirspor bu durumunu neden dürüst bir şekilde halkımıza açıklamıyorsunuz. Bu kulübü bu duruma düşmesine sebeb olan Mesutlar, Haliller, Diriler ve AKePe il yöneticileri ve bu şehrin iktidar seçilmişleridir. Neden basın ve medya olarak paraları ve hesapları buharlaştıranlara hesap sormuyorsunuz. Neden Diri'lere halktan toplanan paralar ve Milli maçlarda sponsorların biletlerini karaborsa satanlara neden hesap sormuyorsunuz. Neden haddini bilmez Diri ve ekibinin maçlardaki halkına, futbolcularına, teknik heyetlerine, maddi yardım yapan firma ve kişilere küfürler edenlere neden hesap sormuyorsunuz. Super Liğe terfi maçı olan Eskişehirspor Göztepe maçında taşkınlık yapanlara neden hesap sormuyorsunuz. Bu kulübü siyasete bulaştıran Halile, Diriye, Mehmet Şimşeklere, Erkan Kocalara, AKepe İl yönetimine, AKePe seçilmişlerine neden hesap sormuyorsunuz.

0 15 Cevap Yaz
ess

hatırlarsan transferi kaan ay açmıştı, sonra diri ile tartıştılar ve mehmet şimşek "murat diri kırmızı çizgimizdir" dedi. sonrası malum. Niyet ortada. iş yapacak adamları bir şekilde bu tayfa uzaklaştırdı. Bunların kırmızı çizgisi eses olmadı hiçbir zaman. akıbetimiz de böyle maalesef. neden fkya hiddetle karşı çıkıyorlar?

0 3
Neden Hesap Sorulmuyor 2 22 Nisan 2022 13:28

Basın köşe yazarları ve Medya yorumcularının belirledikleri günah keçileri son yıllarda maddi yardım yapmayan Halk, Esnaf, Firmalar, Fabrikalar, Zenginler ve yerel yönetimler. Bu halk paraların buharlaştığı ve Paris geceleri düzenleyenlere Ailesinin ve çocuklarının, Fabrikatör ve Zenginlerde yanlarındaki çalışanlarının haklarını vermeye mecbur değildir. Ayrıca Eskşehirsporun Spor Toto kurumundan 3 / 4 yıl önce alacağı olan 12 Milyon TL'ye el koyan TFF neden hakkımızı zamanında ödemedi. Neden TFF'e kur farkı ve faiz hesaplaması yapılarak hakkımız istenmiyor. Oh ne güzel dünya Hiçbir Allah'ın kulu hesap sormasın halkın parasını çalanlar ve Ultra geceler düzenleyenler de sefa sürsün.

0 19 Cevap Yaz
Orhan 22 Nisan 2022 13:00

Kemal Unakıtan Eskişehirspor u dipten alıp süper lige çıkarttı çokmu kıymeti bilindi.

8 6 Cevap Yaz
Ekici26

Kıymeti bilindi atma gereksiz yere.

0 2
Serkan 22 Nisan 2022 11:46

Hale bak.EsEs neden sürünüyor belli.Başka illerin vekilleri hizmet için yarışıyor bizde köstek siyaseti.

0 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi