Eskişehir ve trafik

Tufan Çakır yazdı

26 Ağustos 2017 09:35
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’in önemli sorunlarından birinin trafik sıkışıklığı olduğunu, şehir merkezindeki yoğunluğun, alışveriş merkezlerinden ve cazibe yerlerinin merkezde olmasından kaynaklandığını, birde arabaların park etme sorunları ile de bu sorunun büyüdüğüne ilişkin açıklamalar, çeşitli vesileler ile belediye başkanlarımız ve yetkililerin açıklamaları ile biliyoruz. Bu sorunun kısa sürede hemen çözülmesi de pek mümkün gözükmüyor.
Ama bizim bu haftaki konumuz ise, yeni düzenlenen, yeni yapılan, merkezde olmayan fakat önlem alınmaz ise; büyük kazalara neden olacak birkaç düzenleme ile ilgili. Karabayır’da oturan birkaç okurumun önerisi ile Yeni Atatürk Stadımızı,Karabayır’a bağlayan, Ziraat fakültesi eski yolu ile yeni yapılan çevre yollarının birleşmesindeki keşmekeşi belirtmek istiyorum. Bu yolların yetkililer tarafından acilen düzenlenmesi gerekir. Çünkü yol 50 metre içerisinde, ziraat caddesinden şehre gelişte; önce gidiş geliş olan yol, bölünmüş yola sonra tekrar hem bölünmüş yola hemde, sağ tarafa dönülür ise, gidiş gelişli yola dönüşmekte. Bu yol her iki yönlü kullananlar için büyük bir bilmece gibi. Hele geceleyin bu yol labirente dönüşüyor.
Devamlı yolu kullananların bile çok zor çözdükleri bu yola birde yolu bilmeyenleri veya ilk defa yolu kullanmak zorunda olanları eklersek kazaya davet çıkarmaktan başka bir şey değil. Bu konuda yetkili kim ise; biliyorum ki burada da bir kaos var. Ama bu konunun çözülse çözülse gene belediyelerimizin ortak çalışmaları ile çözüleceğine inanıyorum.
Maç zamanlarındaki yoğunluğu da eklerseniz, amatör bisikletçileri eklerseniz, yürüyüş yapanları, spor yapanları eklerseniz,Karabayır’da yaşayan ailelerin bu konudaki seslerine yetkililerin sessiz kalacağını sanmıyorum. Ne dersiniz?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi