Eskişehir Tren Garı lanetlenmiş; müdür de görevden alınmış!

Eskişehir tren garında yaşanan olaylar bitmek bilmiyor…

25 Ocak 2020 08:54
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir tren garında yaşanan olaylar bitmek bilmiyor…

Bazıları direkt olarak TCDD’yi ilgilendirse de, Eskişehir, ortaya çıkan kabul edilemez olaylardan doğrudan etkileniyor.

*

İlk olarak ortaya çıkan ne oldu?

Eskişehirliler, Eskişehir-Ankara ve Eskişehir-İstanbul hattında bilet bulamıyor!

İşi çok acil olan birisi Eskişehir’den İstanbul’a gitmek istediğinde, Ankara-İstanbul ya da İstanbul-Ankara bileti alıyor; bununla beraber daha çok ödeme yapıyor.
Ve sorun, hala çözülmedi; bununla beraber dendi ki: Eskişehir üvey evlat olarak görülüyor!

*

Sonrasında, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay merkezli bir tartışma baş gösterdi.
İddialara göre Günay’ın danışmanı bilet bulamamış ve bununla beraber VİP’te görev yapan bazı çalışanların sürgün edilmesini sağlamış.

Tabii bu iddianın ardından birçok açıklama yapıldı, türlü şaibe ortaya atıldı; Emine Nur Günay, Utku Çakırözer, Gaye Usluer, Demir Yol İş Sendikası açıklama yapanlar arasındaydı.

Ancak gelin görün ki, olayın Emine Nur Günay’ın danışmanıyla ilgili olup olmadığı somutlaştırılamadı; VİP görevlilerine yapılan muamelenin iddia edildiği gibi ‘usulsüzlük’ nedeniyle olup olmadığı da ispatlanamadı.
Ancak bu olayın gündeme gelmesiyle beraber, görev yerleri değiştirilen VİP görevlilerinin, önceki yerlerine iade edilmesine ilişkin resmi karar verildi.
Fakat nedendir bilinmez, söz konusu karar uygulanmadı!

*

Başka?

TCDD, abonman biletleri üzerinde, kendi değimiyle ‘indirim oranlarında değişiklik’ yaptı. Bu değişikliğe ilişkin CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in verdiği bilgi şöyle: “Eskişehir-Ankara arası 624 liralık aylık tam abonman, 1687 lira oldu. Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir abonmanı yüzde 170, Ankara-Polatlı abonmanı yüzde 200 yükseldi. Gençlerin abonmanı ise yüzde 98 oranında arttı.”
Bu bilgiye göre anlıyoruz ki, söz konusu uygulama ‘indirim oranında değişiklik’ değil, bal gibi zam!
Bu noktada AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Orhan Durmuş’un ES TV ekranlarında aktardığı önemli bir ifadesi var; diyor ki Durmuş: Bir yanlış varsa, yanlış hesap Bağdat’tan döner, bu oran yüksek, yanlış varsa elimizden geleni yapar ve düzeltiriz.”

Yanlış var, Çünkü Çakırözer, söz konusu rakamları gişelerden aldığını net bir biçimde ifade ediyor.
O halde yapılması gereken, yanlıştan geri dönmek; bu noktada Orhan Durmuş’un ‘bir şeyler’ yapacağına inanıyorum, ancak gücü yeter mi bilmiyorum.

*

Ve en son, Eskişehir Tren Garı merkezli bir olay daha gelişti!

Nedir o?
TCDD Eskişehir Yolcu Hizmetleri Müdürü Aykut Özay görevden alındı ve Ankara’ya gönderildi!
Peki, niçin görevden alındı?
Aykut Özay, Gar’ın VİP bölümünden de sorumlu olan bir isimdi.
Hani, Emine Nur Günay’ın danışmanının bilet bulamaması neticesinde VİP’te görev yapan birkaç ismi sürgün ettirdiği öne sürülüyor ya…
İşte, Özay’ın, bu nedenle görevden alındığı ve Ankara’ya gönderildiği iddia ediliyor! 
Zira hatırlayın, Demir Yol İş Sendikası Başkanı Ramazan Uysal, yaşanan olayların sorumlusu olarak Aykut Özay’ı hedef göstermiş, işin içinde ‘çeşitli şaibeler’ olduğunu ifade etmiş ve olayın, Günay’ın danışmanıyla alakalı olmadığını öne sürmüştü.


*

Tüm bu anlattıklarım sonrasında şunu söyleyebilirim: Eskişehir Tren Garı birileri tarafından lanetlenmiş vaziyette ve bu lanet uzun süre devam edecek, ileride daha başka olaylarla da karşı karşıya gelinecek.
O nedenle bir an önce lanete karşı muska yazılmalı, kurumun itibarına gölge düşüren olaylar ortadan kaldırılmalı; gelecekte de kurumu itibarsızlaştıracak olaylara karşı şimdiden önlem alınmalı.

----------

NOT: Görevden alınan Aykut Özay’ın yerine, Ali Çelik görevlendirilmiş.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mete 26 Ocak 2020 04:17

Laf olsun diye yazın. Başka bir şey yok zaten. Gar müdürüymüş oymuş buymuş kime ne bundan! Nedir bu gar hassasiyeti? Yeni trenler geliyor YHT setleri artıyor dolayısı ile seferler daha fazla olacak. Belki bu işinizi çözer biraz daha olsa faydalı olur size. Eğer bilet yoksa taksi tutun çok acil işiniz varsa. Ya da otogar var. Bakalım orada anlık bilet bulunacak mi? Olmadı araç kiralayın. Veya herkes gibi önceden alın biletinizi. Uçağa da anlık bilet buluyor sunuz zaten değil mi? Birileri uçak niye kalkmıyor diyordu Eskışehır' den. Nice insanlar uçtu geçmişte buradan biz üç kişiyiz burada. Kaptan, hostes ve ben Suphi. Yolcu yok Sonra da THY personeli değişir görevden alındı diye haberler duyarız. Çünkü yazacak başka bir sorun yok şehrimizde. Belki de cesaret yok. Her şey mükemmel. Teşekkürler Anadolu Gazetesi. Yeni gar muhabbetleri bekliyoruz.

6 4 Cevap Yaz
Günay barut 25 Ocak 2020 22:52

Aman birbirinize çamur atın birbirinizi yiyin memleket batsın

3 1 Cevap Yaz
Mustafa ali 25 Ocak 2020 21:43

Birde aylardır bitmeyen tadilatıda yazsanız o n türkmen olayı büyükerşene bağlamışşın 200m ilerde onlarca tramvay durağı var bizahmet azıcık yürü incilerin dökülmez seni kınıyorum

3 1 Cevap Yaz
gar 25 Ocak 2020 21:23

kimisi " tramvayın uğramadığı garı be ne yapayım" diyor. Ehh şimdi sormak gerekmez mi ? Tramvay seni oturduğun evinin kapısı önüne kadar getirip bırakıyor mu ? Bindiğin uçak seni evinin kapısı önünde mi indiriyor. Ankara'dan bindiğin otobüs seni evinin kapısı önüne kadar mı getiriyor ? Otobüs, minibüs, tabanvay var ilave tramvay var. Gar kapısına kadar İlla da tramvayla gideceğim diyorsan bir önerim var sana. Ulus taramvay durağında in, 200 mt. yürü, Trene bin. Böyle yaparsan, oturmaktan uyuşan dizlerin yürümekle açılır, spor yapmış olur, temiz hava alırsın. Düşünemediğin bu iyiliğimi unutma, bende öyle yapıyorum.

1 4 Cevap Yaz
Veli Dedeoğlu 25 Ocak 2020 15:12

Asıl yara Eskişehir de hızlı tren bileti bulamamak İstanbul Ankara. Ankara İstanbul var Eskişehir den bilet yok

2 8 Cevap Yaz
Osman Nuri Türkmen 25 Ocak 2020 14:28

Tramvayın uğramadığı gari ben ne yapayım Yılmaz hoca çok biliyorya

19 4 Cevap Yaz
Recep Habuk 25 Ocak 2020 12:17

Bence asıl muskayı sizin nezdinizde olayları anlamadan dinlemeden yargısız infaz yaparak kaleme alan yandaş sarı taraflı basıncılarına yazmak gerek.

13 6 Cevap Yaz
OSMAN TAYGUN

Yıl olmuş 2020; adam "muska yazmaktan" bahsediyor.! Hey ALLAH'ım sen akıl-fikir ihsan eyle böyle kullarına diyecem ama sizin aklınızı almışlar bir kere, artık dönmez geri..

3 0
Recep habul

Kardeş doğru söylemiş o tiren karında bir zorun var ben orda sepepsiz yere kafka etdim dısarı cıkdım kendime geldim

0 2
hee 25 Ocak 2020 10:52

yüksek hızlı trene . şehir hastanelerine karşıydınız rahat bırakın elham gündem yaratabilirmiyiz yıpratabilirmiyiz diye uğraşmayın ekmek çıkmaz size oradan he valla atı alan üsküdarı geçti üzülüyorum alkış tutacak yaprak ta yok

21 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi